Renaște Lancia Delta: în 2026 vom vedea un urmaș 100% electric

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Lancia a confirmat că legendarul Delta revine în 2026 ca model pur electric. Până atunci, constructorul italian de automobile va dezvălui noua generație a actualului Ypsilon.

Imediat după înființarea noului grup Stellantis, conducerea a anunțat că va avea grijă de fiecare brand din portofoliu. Vestea i-a bucurat mai ales pe fanii Lancia, care sperau ca marca lor favorită să revină cât mai rapid în lumina reflectoarelor.

În 2024, italienii vor prezenta o nouă generație a modelului Ypsilon, care momentan este disponibil doar în Italia. Succesorul său va fi ultimul model cu motor termic lansat de Lancia, în contextul în care vrea să devină marca pur electrică până în 2026.

Tot în 2026, legendara denumire Delta revine în portofoliul Lancia. Noul model care o va purta va fi, însă, cu zero emisii. Anunțul tocmai a fost făcut de Luca Napolitano, șeful constructorului din Peninsulă.

"Toată lumea dorește Delta și nu poate lipsi din planurile noastre. Se va întoarce și va fi o adevărată Delta: o mașină interesantă, un manifest de progres și tehnologie. Și, desigur, va fi electrică," a declarat Napolitano pentru publicația italiană Corriere della Sera.

Nu se cunosc mai multe detalii, dar viitorea Delta va fi, mai mult ca sigur, construită pe o arhitectură deja existentă în oferta Stellantis.

Potrivit jurnaliștilor italieni, autonomia noului model ar putea ajunge la 700 de kilometri, mulțumită unor baterii cu stare solidă.

Pe lânga lansarea de noi modele, Lancia intenționează să aibă o rețea de showroom-uri, în Europa, pe care să o dezvolte de la zero. Pentru asta va colabora cu reprezentanțele actuale Alfa Romeo și DS.

via Corriere della Sera

Comentarii (12)

  • Să nu mai scoți nimic din anii '90 și sa revii cu o electrică în 2026, italian style.
    17 7
  • inexorabil
    Îmi voi forţa creierul să creadă că nici n-a citit mizeria asta incalificabilă. “Nu există!” – aşa decretează “mainstream media” ori de câte ori nu-i place sau nu-i convine ceva (de fapt, nu ei înseşi, ci “furajatorilor” ei din penumbră). Eh, uite că voi copia metode ale “idolilor” mei. Aşadar, măi creier fraier al meu, te asigur că nu există articolul în speţă :)
    9 16
  • O chestie foarte buna atat timp cat o sa aiba inspiratie retro a designului si o sa aiba un comportament sportiv demn de predecesorul ei, indiferent de propulsie.
    9 2
  • inexorabil
    Acum vorbesc eu (nu creierul meu :D) : devenind suverane (şi imposibil de sabotat) prevederile (hiper)autoritare şi (hiper)coercitive ale NWO/BNW (recte ale “Noii Normalităţi”), sper să nu se (hiper)iluzioneze nimeni în privinţa libertăţii absolute a “muşchilor încordaţi” (de pildă, în motorsport!). S-a terminat (chiar dacă avem impresia că va mai dura). Şi încă ireversibil…Aleluia!
    Başca “limita raţională, preventivă” (de impus la nivel universal) de 30 km/h intraurban (probabil max. 90 km/h interurban) va legitima bolovanii “autonomi” pe roţi (acesta este terminus al îndelungatei şi neîncetatei ticluiri emolare, inclusiv pe latura auto, aşa că mă amuză straşnic e-frenezia ÎNCĂ personală a momentului – “băbăeţ”, eu v-am avertizat deseori în acest sens; volens nolens, saci de cartofi umani veţi ajunge, de transportat numai în condiţii strict specificate de Statul-Corporaţie, nu cum vi se năzare vouă).
    14 11
  • Chiar nu este logic să scoți pe cineva din mormânt și să-i pui baterie după patru decenii.pentru cine și pentru ce?un zombie într-o lume de poveste
    9 9
  • Era frumos să fie și integrale. Mai greu cu sunetul evacuării.
    4 2
  • Prădătoru'
    Vor lansa un mare nimic. Cu noua resetare, lumea va merge cel mult cu autobuzul sau trenul. Vremurile lui ceașcă se vor întoarce. Orice plan de prea mărire și creștere este doar o iluzie sau marketing deșănțat.
    7 7
  • Seriff
    Ce mizerie, o bataie de joc adusa asupra unei legende, sa incerci sa aduci mortii la viata e jenant, mai ales sa faci o Lancia Delta electrica.
    7 8
  • Fiat Lancia
    Renașterea Lanciei Delta va fi, în fapt, renașterea mărcii Lancia.
    Pe sub ambalaj va fi, probabil, un Peugeot, dar asta nu e neapărat ceva rău.
    5 0
  • @Fiat Lancia-sper sa o produca cu un sasiu dedicat, chiar daca ar fi un derivat Peugeot. Problema ar fi daca ar construi o masina tip generic, fara nimic special si vor readuce inapoi doar numele. Cred ca celor mai multi le lipseste Lancia ca si marca sportiva istorica si nu o Lancia care vinde acleasi produse ca si colegii de grup. Cat priveste propulsia electrica, este binevenita. Chiar daca emotional sunetul motorului termic si senzatiile cresterii in turatie sunt greu de inlocuit, nu pot sa vad ca acelasi motor termic isi arata din ce in ce mai mult limitele. Pe de alta parte sunt foarte nerebdator sa vad tot potentialul tehnologiei electrice conturandu-se pentru ca acel potential este net superior celui termic. Ar fi o chestie deosebita o Lancia Delta cu patru motoare la fiecare roata sau cu 2 fata si unul spate. Centru de greutate perfect, distributia greutatii de asemenea si posibilitati de programare a comportamentului din soft extraordinare (neutra, supraviratoare sau subviratoare in functie de gust si ocazie).
    3 0
  • Edikkk
    Lancia Delta integrale.... să vedem o Lancia full electrică cu 4 motoare, câte unul pentru fiecare roată !
    2 2
  • inexorabil
    Corect, ai zis bine “să vedem” – mai precis, să vezi. Că de condus poţi, cel mult, să teleghidezi o maşinuţă prin camera ta de interzis judiciar (în caz că nu cunoşti semantismul sintagmei în cauză: “persoana pusă sub interdicţie judecătorească, distingându-se prin aceea că este lipsită de exerciţiul tuturor drepturilor civile, urmând a fi reprezentată de un tutore, cu începere de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de punere sub interdicţie” – ha-ha, am glumit, domnu’ ofiţer!).
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru