SUA: Un Kia Sorento a rulat 95 de km cu acceleraţia blocată la 193 km/h

de Bogdan Mirică
Marti, 28.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O americancă a scăpată teafără după ce maşina sa, un Kia Sorento, a rulat 95 de kilometri cu o viteză de 193 de km/h, din cauza blocării pedalei de acceleraţie.

Deşi cei de la Toyota au fost acuzaţi în repetate rânduri că maşinile lor au probleme cu blocarea acceleraţiei în Statele Unite, se pare că cel mai nou exemplu de acest gen vine de la Kia.

Lauri Ulvestad, o şoferiţă în vârstă de 47 de ani din Missouri, a trecut prin clipe de coşmar la volanul maşinii sale, un Kia Sorento. În timp ce rula pe o autostradă, pedala de acceleraţie a modelului coreean s-a blocat şi a făcut ca vitezometrul să indice o valoare de 193 de km/h.

Maşina a fost urmărită de poliţia locală, însă intervenţia acestora a fost practic imposibilă. Lauri a dialogat în tot acest timp cu echipele de intervenţie şi chiar cu televiziunea locală. Şoferiţa a declarat că a încercat să oprească motorul, să pună levierul schimbătorului în treapta neutră şi chiar să frâneze.

Nimic nu a funcţionat, însă autorităţile au reuşit să elibereze şoseaua pe care a rulat femeia. Într-un final, şoferiţa a reuşit să oprească maşina, însă după ce a rulat nu mai puţin de 95 de kilometri cu o viteză de 193 de km/h.

Comentarii (15)

  • aha si in final cum a oprito, a terminat combustibilu sau cum. bun dar la americane nu se blocheaza nimic numai la asiatice?
    21 12
  • Riscul de a avea o transmisie automata cand se blocheaza pedala. Daca avea transmise manula sigur se oprea mai devreme
    16 11
  • Eu nu pot sa inteleg cum de n-a oprit motorul de la cheie, asta daca era cu cheie si nu cu buton start-stop. Si chiar in cazul unei cutii automate trecerea din D in N se poate face direct, fara deblocare de la maneta, asta iarasi daca nu cumva avea cutia o protectie. Eu cred ca s-a panicat. Iar la sfarsit, a zis ca nu stiu cine i-a spus sa ridice pedeala de acceleratie si sa apese frana, oprind astfel masina. E cam neclar, poate s-a panicat. Personal, mi s-a intamplat asa ceva de vreo 2 ori, nu conteaza masina, si de fiecare data am constatat sa se blocase pedala in marginea covorasului de cauciuc (aviz constructorilor care din motive de costuri inlocuiesc pedala de acceleratie din podea cu una clasica).
    10 11
  • CodrutC
    dar de ce a rulat cu 193 km/h ? a depasit cu mult viteza legala , mai mult acea soferita e de vina
    4 24
  • Calingura
    Doamne fereste de astfel de situatii, nu vreau chiar sa dau cu parul dar eu cred ca mai sunt detalii care nu ne sunt transmise.

    Nu are com sa ti se agate pedala in covoras decat din vina ta. Si chiar si asa nu ai decat sa tragi covorul.

    Nu mai zic ca nu e din matase covorul si nu aluneca atat de usor.

    Sau poate a uitat sa spuna ca in masina era o cocina si sub pedala se blocase o sticla, o jucarie, un mango...(cu o pedala din podea o astfel de blocare este cu adevarat greu de desfacut)
    4 8
  • Mda... culmea ca tot la americani...
    11 8
  • Mda.. deci la sfarsit cand pune piciorul pe frana se aprind becurile(deci merg) si se si opreste, se suie militianul apasa frana si se opreste iara... in celelalte imagini nici macar nu a incercat sa puna piciorul pe frana? Really?

    Apoi de remarcat cum se tine pe sosea Sorento la 190km/h cu doua roti pe macadam
    7 10
  • Sigur sunt detalii care nu sunt spuse...
    Eu nu cred ca daca apasa frana cu putere nu se oprea, chiar daca este un model cu transmisie automata....nu cred...cum frate sa nu se opreasca masina daca apesi frana??????? Pai ce, pompa de frana este oprita de pedala de acceleratie sa dea presiune la etriere??????? Sau pompa de vacuum nu mai functioneaza daca e apasata acceleratia???? Lasati-ma cu povestile astea.
    Atunci e mai grava situatia, fiindca se poate spune in primul rand ca nu mai functioneaza sistemul de franare!!!
    Prea e cusut cu ata alba. Este posibil, asa cum spunea cineva inainte, ca pedala de acceleratie sa se fi blocat de covoras sau de ceva prostii de prin masina, iar in spatele pedalei de frana ar fi ajuns o nuca de cocos, care nicicum nu a putut fi scoasa de acolo. Americanii sunt jalnici in condus, iar acesta este inca un caz care ne este demonstrat acest lucru.
    26 3
  • nu cum va mai trebuie un recla, ca sa nu mai dea vreun america faliment, iar guvernul sa mai cheltuiasca niste dolarei, pe salvarea acstuia
    am cunostinte cu toyota din lotul cu recalul in sua care nu au absolut nimic, dar cand au fost in servis mecanul de acolo nu s-a jucat , a verificat si "mustele" din masina
    3 8
  • Calingura, treaba cu covorasul e pe bune, a trebuit sa tai o bucatica din marginea lui pt ca, oricum il asezam, si era original, venea la fix unde trebuie, se deplasa 3-4 mm spre pedale si bloca acceleratia, nepermitandu-i sa revina. Acum, multe masini sunt dotate cu carlige pt fixarea covoraselor, iar covorasele originale au gauri pt fixarea in acele carlige.
    Mi-am amintit de o a treia faza patita de mine, in care un surub de la capacul filtrului de aer ramas nestrans de la revizia facuta la service a iesit din locas din cauza vibratiei si intamplator se afla langa clapeta de acceleratie, blocand-o astfel cand era deschisa pe maxim. Nu-ti mai zic ce panica am tras pe moment, pt ca pedala de acceleratie revenea la loc insa masina accelera continuu, plus ca eram pe autostrada cu viteza foarte mare. Dupa cateva secunde de panica, am scos din viteza, am franat pana la oprire si am oprit motorul din cheie.
    20 0
  • dupa atacarea japonezului Totyota urmeaza sud+coreeanul Kia

    Kia e pe cai mari in SUA si atunci industria locala trebuie "sa lucreze", nu?

    Parca suntem la romanica. Cum scoate unu' capu' hop si dosarelu' cu DNA in coada. Comunstoizi....
    9 10
  • zarnesteanu
    Calitate asiatica. Fara numar, fara numar ...

    Bine ca n-a omorat pe nimeni. Iar mancatorii de sushi n-au decat sa nu creada o iota. Pe pielea lor. Sper numai sa nu fiu prin preajma cand "fiabilitatile" si ieftiniturile lor o iau razna si dau cu ei de pamant.
    Probabil ca si tanti asta a intrat intr-un service, doua, 109, si pe urma s-a hotarat: "Cea mai buna afacere e kia" (de 13).

    Cum spuneam: hyundai-kia, masina ghinion.
    3 18
  • AndreiRN
    Vrajeala de facut profit si nimic altceva.
    Exista frana de urgenta daca ai topit deja frana normala.
    O poti baga in N sau P sau chiar si R.
    Opresti motorul si gata.
    Una de la tara vrea sa faca un ban nemuncit si a facut aceasta inscenare.
    15 9
  • Sunt in SUA si stiu tare bine toate porcariile de aici.
    Americanii pentru a mai scoate bani si din HUYNDAI au gasit vrajeala cu blocarea la 110 mp/h
    Eu cred ca ea cand a realizat ca e politia pe coada ei a incercat sa iasa din chizdeak sunand la politie sa le zica ca masina s-a blocat la 110 mp/h :))))
    Ca de altfel pentru 110 mp/h Doamna risca sa fe incatuseata si dusa la sectie , aici nu e ROMANIA aici daca ai over 40 mile poti fi arestat .
    EU nu mai cred in americani si in asa povesti cu cu masini blocate si recall-uri .
    Sa faca recall-uri la FORDURILE lor ca la CROWN VICTORIA si la alte JAF-uri americane sunt numeroase probleme e o lista mare nu am timp sa le comunic , daca cineva doreste i le pot spune care sunt probleme la americane , o sa va puneti mainele in cap.
    GOGOSI americane alta nimic sa le creada ei cica a ramas blocata la 110mp/h :)))))))))
    O SA RAD cat o sa pot :))))))))
    18 9
  • bai fratilor ati vazut cum rula masina aia cu rotile dins stinga pe aratura si cele din dreapta pe asfalt?? super tare tinuta de drum...cred ca urmatoarea masina va fi kia...sic!sic!
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru