Teste Euro NCAP: Patru stele pentru Honda e, cinci stele pentru Audi A3, Seat Leon, Land Rover Defender și Kia Sorento

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul electric Honda e a primit patru stele în testele Euro NCAP, în timp ce Audi A3, Seat Leon, Land Rover Defender și Kia Sorento au obținut calificativul maxim de 5 stele. Hyundai i10 a primit doar 3 stele.

Organizația Euro NCAP a anunțat miercuri rezultatele unei noi sesiuni de teste de siguranță. De data aceasta au fost testate nu mai puțin de 7 modele, iar rezultatele au fost diversificate.

Astfel, Audi A3 Sportback și Seat Leon au primit calificativul maxim de 5 stele, în contextul în care ambele sunt dezvoltate pe platforma MQB a Grupului Volkswagen.

Cu toate acestea, rezultatele sunt ușor diferite, întrucât Audi A3 a primit un calificativ de 89% pentru adulți și 81% pentru copii, cu numai 68% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Între timp, Seat Leon punctează mai bine la aceste capitole, cu 92% pentru adulți, 88% pentru copii și 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Ambele modele au primit 80% pentru sistemele de asistență.

Seat Leon

De asemenea, calificativ maxim a primit și Land Rover Defender, datorită unor rezultate și mai bune la aproape toate capitolele. Organizația menționează astfel că modelul off-road s-a remarcat prin calificativul de 85% pentru adulți și 85% pentru copii și 71% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cu 79% pentru sistemele de asistență.

Între timp, un alt model care a primit calificativul maxim este Kia Sorento.

Și în acest caz, Euro NCAP a apreciat rezultatele obținute de modelul asiatic în aproape toate testele, cu calificative de 82% pentru adulți și 85% pentru copii și 63% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. În plus, Sorento se remarcă prin calificativul de 87% obținut pentru sistemele de asistență.

De la aceasta sesiune de teste nu a lipsit nici pick-up-ul Isuzu D-Max, care a obținut un calificativ de 84% pentru adulți și 86% pentru copii, cu 69% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 83% pentru sistemele de asistență.

În schimb, modelul electric Honda e a obținut doar patru stele Euro NCAP, în special ca urmare a rezultatelor mai puțin convingătoare pentru protecția adulților (76%), utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (62%) și sisteme de asistență (65%). În schimb, modelul de oraș s-a remarcat prin scorul de 82% atribuit pentru copii.

"Honda e duce lipsă de unele sisteme de siguranță avansate prezente pe Jazz, dar chiar și așa produce un rating respectabil de 4 stele", menționează Euro NCAP.

Nu în ultimul rând, Euro NCAP a evaluat și modelul de oraș Hyunda i10, iar acesta a primit un calificativ de 3 stele: 69% pentru adulți și 75% pentru copii, cu numai 52% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor și 59% pentru sistemele de asistență.

"i10 oferă o funcționalitate mai limitată pentru sistemul AEB comparativ cu alte modele de oraș", menționează Euro NCAP.

Via Euro NCAP

Comentarii (3)

  • LUCCI LUCIANO
    Impresionant, A3-ul. La frontale , nici macar nu i-a crapat parbrizul !
    5 1
  • Probabil 3 o să ia și Sandero, poate 4, dar cred că 3 văzând că la i10 sistemul AEB e mai limitat, ceea ce cred că ar putea fi cazul și la Sandero fiind un model de buget. Oricum, 3 stele acum echivalează cu 5 de acum 6-7 ani când nu se punea atât de mult accent pe sistemele automate de siguranță. Să vedem cum va ieși la structură.
    4 0
  • Mda, eu nu inteleg cum se face rabat de la siguranta. Pana la urma e vorba de viata noastra si nu ar trebui sa lasam argumentul low-cost sa ne influenteze. Nu ar trebui autorizate la vanzare masini care nu au un grad minim de siguranta. Iar 3 stele e parca prea putin... Eu sper ca Sandero/Logan sa obtina 4 stele. Ar fi un argument in plus pentru echipa de marketing si vanzari Dacia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru