SUV-urile construite în România au succes: Dacia Duster, 15.000 de unități vândute în Europa în februarie. Ford Ecosport, aproape 7.000 de unități

de Daniel Popescu
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Duster și Dacia Sandero au avut vânzări de peste 15.000 de unități fiecare în Europa în luna febuarie, în creștere cu 32% și, respectiv, 20%. În plus, vânzările lui Ford Ecosport au crescut cu 67%, la aproape 7.000 de unități.

Uzinele pe care Dacia și Ford le dețin în România profită din plin de creșterea semnificativă a vânzărilor înregistrate în segmentul SUV-urilor în Europa.

Potrivit unui raport publicat de compania de analiză Jato Dynamics, Dacia Duster a înregistrat în luna februarie vânzări de 15.012 unități pe continentul european, în creștere cu 32% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, SUV-ul de la Mioveni s-a apropiat de Dacia Sandero, care s-a comercializat în 15.895 de unități, corespunzător unei creșteri puternice de 20%.

Parcursul excelent al noii generații Duster este vizibil și în strategia uzinei Dacia, întrucât SUV-ul acoperă peste 62% din producția actuală. Cu aceste performanțe, Duster a fost în luna februarie a 16-a cea mai vândută mașina din Europa, în timp ce Sandero ocupă poziția a 12-a în acest clasament.

Ultima lună de iarnă calendaristică a fost pozitivă și pentru Ford EcoSport. SUV-ul american a înregistrat 6.900 de unități vândute, în creștere cu 67% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Începând din luna octombrie a anului trecut, toate unitățile Ecosport comercializate în Europa sunt produse la uzina pe care Ford o deține la Craiova.

Conform așteptărilor, cea mai vândută mașină din Europa a fost și în luna februarie Volkswagen Golf, cu aproape 37.000 de unități, urmată la mare distanță de Renault Clio, cu 24.000 de unități.

În schimb, locul 3 a fost adjudecat de Peugeot 208 după o luptă echilibrată cu Ford Fiesta, Volkswagen Polo și Nissan Qashqai, toate cele 4 modele înregistrând peste 19.000 de comenzi.

Via Jato

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru