Emisii diesel

Miercuri, 20 Octombrie 2021 | Industrie

Opel a plătit o amendă de 65 de milioane de euro pentru emisiile incorecte ale motoarele sale diesel

Constructorul german de automobile a plătit o amendă de 64.8 milioane de euro pentru emisiile incorecte ale motoarelor sale diesel. Aceasta fusese impusă de parchetul din Frankfurt în urma unei anchete demarate în luna octombrie 2018.
Joi, 08 Iulie 2021 | Industrie

Comisia Europeană amendează BMW și VW în scandalul emisiilor diesel: Daimler a fost “iertat” pentru că a dezvăluit cartelul

Comisia Europeană a finalizat investigația care durează de mai mulți ani în dosarul în care Daimler, BMW și Volkswagen erau acuzate că au încălcat reglementările în domeniul concurenței prin coordonarea dezvoltării și lansării pe piață a tehnologiilor utilizate pentru reducerea emisiilor poluante.
Vineri, 14 August 2020 | Industrie

Acord în SUA: Daimler va plăti despăgubiri de 3 miliarde de dolari pentru că a manipulat emisiile diesel pe 250.000 de mașini

Daimler va plăti despăgubiri în valoare totală de 3 miliarde de dolari în Statele Unite, după ce compania a fost investigată pentru manipularea emisiilor diesel în cazul a 250.000 de mașini. Nemții au ajuns la acorduri cu autoritățile și clienții pentru ca dosarul să fie închis.
Marti, 07 Aprilie 2020 | Industrie

Dieselgate în Marea Britanie: o instanță a decis că Volkswagen a manipulat emisiile pentru 91.000 de mașini

O instanță din Marea Britanie a decis că Volkswagen a manipulat emisiile în cazul mai multor modele diesel, astfel că aproximativ 91.000 de clienți pot să dea în judecată grupul german și să ceară despăgubiri.
Miercuri, 18 Martie 2020 | Industrie

Pierderile VW din cauza Dieselgate au ajuns la 31.3 miliarde de euro: nemții estimează pierderi suplimentare în 2020 și 2021

Volkswagen a spus că Dieselgate a provocat, până acum, pierderi totale de 31.3 miliarde de euro. Grupul german se așteaptă la pierderi suplimentare de 2.9 miliarde de euro în 2020, respectiv 1.2 miliarde euro anul viitor.
Marti, 25 Februarie 2020 | Industrie

Daimler așteaptă pierderi uriașe în problema emisiilor diesel la Mercedes: costuri estimate la 30 de miliarde de euro

Daimler estimează că problema trucării emisiilor diesel la Mercedes îi va provoca pierderi totale de peste 30 de miliarde de euro, după ce autoritățile din Germania vor anunța decizia definitivă.
Sambata, 22 Februarie 2020 | Industrie

VW va relua negocierile cu clienții afectați de Dieselgate în Germania: grupul făcuse o primă ofertă de 830 de milioane de euro ca despăgubiri

Grupul Volkswagen va relua negocierile cu asociația clienților din Germania care au fost afectați de scandalul Dieselgate, cu scopul de a ajunge la un consens. De curând, VW a oferit clienților germani despăgubiri de 830 de milioane de euro pentru a “stinge” procesul colectiv, însă negocierile au eșuat.
Joi, 30 Ianuarie 2020 | Industrie

Mitsubishi neagă trucarea emisiilor diesel: “Nu am folosit dispozitive ilegale”

Mitsubishi neagă acuzațiile autorităților germane cum că ar fi trucat emisiile diesel în cazul motoarelor de 1.6 și 2.2 litri. Constructorul spune că nu a folosit “dispozitive ilegale” și că va începe o anchetă în paralel.
Joi, 23 Ianuarie 2020 | Industrie

Olanda: “Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara au manipulat emisiile diesel și ar putea fi interzise la vânzare”

Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara ar fi trucat emisiile diesel cu ajutorul unor “strategii nepermise”, potrivit unei investigații a autorităților olandeze, care arată că ambele modele trebuie să fie “reparate” sau vor fi interzise la vânzare.
Joi, 23 Ianuarie 2020 | Industrie

Volkswagen va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada: nemții au recunoscut trucarea emisiilor diesel

Volkswagen trebuie să plătească o amendă de 150 de milioane de dolari în Canada, după ce a recunoscut că a manipulat emisiile diesel pentru aproximativ 128.000 de mașini. Producătorul german a pledat vinovat pentru 60 de capete de acuzare privind încălcarea legii mediului și furnizarea de informații false.
Marti, 01 Octombrie 2019 | Industrie

Volkswagen a refuzat să încheie o înțelegere cu clienții germani afectați de Dieselgate: “Nu există motive pentru plângeri”

Volkswagen a refuzat să ajungă la o înțelegere cu clienții afectați de Dieselgate într-un proces colectiv din Germania, așa cum recomandase instanța de judecată. Grupul german susține că acele vehicule diesel sunt conduse de sute de mii de clienți în fiecare zi, astfel că "nu există motive pentru plângeri”.
Miercuri, 25 Septembrie 2019 | Industrie

Dieselgate revine în prim-plan: șefii Volkswagen sunt acuzați oficial de manipularea piețelor în scandalul emisiilor diesel

Scandalul Dieselgate este din nou în prim-plan, după ce șefii Volkswagen, printre care și CEO-ul Herbert Diess, au fost acuzați oficial de procurorii germani că au manipulat piețele în problema emisiilor diesel. Volkswagen spune că acuzațiile sunt nefondate, iar avocații companiei susțin că Diess nu riscă să-și piardă funcția.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 10 August 2019 | Industrie

Presa germană: Daimler riscă o amendă de un miliard de euro pentru trucarea emisiilor diesel

Daimler ar putea primi o amendă de un miliard de euro pentru trucarea emisiilor diesel, potrivit informațiilor apărute în presa germană. Autoritățile ar fi descoperit dispozitive ilegale pe un număr de 280.000 de vehicule Clasa C și Clasa E.
Vineri, 12 Iulie 2019 | Economic

Daimler estimează pierderi de 1.6 miliarde euro în al doilea trimestru din 2019: problemele cu Takata și emisiile diesel, printre cauze

Daimler a anunțat investitorii că se așteaptă la pierderi de 1.6 miliarde de euro în al doilea trimestru din 2019. Cauzele invocate de nemți sunt chemările în service legate de airbag-urile Takata, precum și problemele cu emisiile diesel pentru mai multe modele Mercedes.
Vineri, 09 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen și Daimler au acceptat să plătească “repararea” emisiilor diesel: subvenții de 3.000 de euro per mașină pentru reducerea poluării

Producătorii auto din Germania au acceptat să cheltuie până la 3.000 de euro per vehicul pentru a ajuta la reducerea emisiilor diesel, în condiţiile în care Guvernul şi industria auto caută măsuri pentru reducerea poluării din marile oraşe. Volkswagen și Daimler sunt pregătite să facă un “retrofit hardware” pentru vehiculele diesel vechi, în timp ce BMW a refuzat deocamdată acest lucru.
Vineri, 15 Iunie 2018 | Industrie

Porsche, Daimler și Bosch riscă și ele amenzi în dosarul trucării emisiilor: Volkswagen a primit deja o amendă de un miliard de euro

Porsche, Daimler și Bosch se află pe lista companiilor ce riscă să fie amendate de autoritățile germane în dosarul trucării emisiilor diesel. Volkswagen a primit deja o amendă de un miliard de euro în același dosar.
Joi, 14 Iunie 2018 | Industrie

Volkswagen a fost amendat cu un miliard de euro în Germania pentru trucarea emisiilor diesel: “Ne asumăm responsabilitatea pentru această criză și acceptăm amenda”

Volkswagen a primit o amendă de un miliard de euro în Germania pentru trucarea emisiilor diesel. Este una dintre cele mai mari sancțiuni impuse vreodată de autoritățile germane. Volkswagen a acceptat decizia și amenda, spunând că își asumă responsabilitatea pentru această criză diesel.
Luni, 21 Mai 2018 | Industrie

Porsche va chema în service 60.000 de unități Cayenne și Macan în Europa: autoritățile germane au descoperit softuri care manipulau emisiile

Porsche va trebui să cheme în service circa 60.000 de exemplare ale SUV-urilor Cayenne și Macan în Europa, după ce autoritatea germană KBA a descoperit unele softuri ilegale care manipulau emisiile diesel.
Joi, 01 Februarie 2018 | Industrie

Scandalul testelor pe maimuțe: Daimler a găsit “angajatul vinovat” și a cerut o investigație suplimentară în cazul studiului privind efectele emisiilor diesel

Daimler a anunțat suspendarea “angajatului vinovat” în cazul grupului de cercetare care a făcut teste pe maimuțe privind efectele emisiilor diesel și a cerut o investigație suplimentară din partea unei firme de avocatură.
Miercuri, 20 Decembrie 2017 | Economic

Fiat-Chrysler vrea să ajungă la o înțelegere cu clienții săi: grupul a fost dat în judecată pentru manipularea emisiilor diesel a 104.000 de mașini vândute în SUA

Avocații Fiat-Chrysler și proprietarii mașinilor produse de grupul auto poartă discuții pentru o înțelegere în procesele privind acuzațiile de manipulare a emisiilor pentru modelele diesel vândute în perioada 2014-2016, anunță o instanță de judecată din SUA.

Tag-uri similare

ACEA, motoare diesel, emisii diesel, emisii motoare diesel, poluare masini diesel, poluare motoare diesel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru