Masini autonome

Joi, 01 Martie 2018 | Masini autonome

Decizie istorică în industria auto: California va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome fără șoferi

Statul american California este prima unitate administrativ-teritorială din lume care a anunțat că va permite circulația pe drumurile publice a mașinilor autonome, fără șoferi la volan ca măsură de siguranță. Decizia va intra în vigoare din data de 2 aprilie.
Vineri, 23 Februarie 2018 | Masini autonome

Uber și Toyota vor să colaboreze în dezvoltarea mașinilor autonome: “Am avut discuții foarte bune despre creșterea acestui parteneriat”

Uber și Toyota au în plan să facă echipă în vederea dezvoltării tehnologiilor necesare pentru mașinile autonome, potrivit Bloomberg.
Vineri, 16 Februarie 2018 | Industrie

Noul șef de design de la Toyota: “În viitor, serviciile de car sharing cu vehicule electrice și autonome ar putea elimina mașinile produse în masă”

Serviciile de car sharing ce folosesc vehicule electrice și autonome ar putea, în viitor, să elimine dorința clienților de a-și conduce propriile mașini în fiecare zi și, astfel, să nu mai fie nevoie de producția în masă a acestora. Declarația îi aparține lui Simon Humphries, noul șef de design de la Toyota.
Miercuri, 17 Ianuarie 2018 | Concepte

BMW iNext: conceptul electric și autonom va primi o nouă versiune în 2018 și va avea dimensiunile și forma lui X5

BMW va prezenta în cursul acestui an o nouă versiune a conceptului electric și autonom iNext, care va prelua o parte dintre elementele de design ale SUV-ului X5, dar și forma acestuia.
Vineri, 12 Ianuarie 2018 | Masini autonome

General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan: modelele Chevrolet Bolt modificate ar putea circula pe drumurile publice din 2019

General Motors are planuri pentru lansarea unor servicii de ride-sharing, precum Uber, folosind mașini autonome care nu au volan sau pedale. Americanii speră ca modelele lor Chevrolet Bolt modificate să primească aprobarea pentru a circula pe drumurile publice din 2019.
Joi, 11 Ianuarie 2018 | Masini autonome

Șeful Ford: “Marile orașe trebuie să fie reconstruite din temelii dacă vrem să fie pregătite pentru mașinile autonome”

Orașele mari din toată lumea trebuie să fie reconstruite din temelii sau să fie modificate semnificativ astfel încât să fie pregătite pentru apariția mașinilor autonome și conectate, potrivit lui Jim Hackett, CEO-ul Ford.
Marti, 09 Ianuarie 2018 | Masini autonome

Colaborare: Volkswagen, BMW și Nissan vor lucra cu Intel la dezvoltarea unor noi tehnologii pentru mașinile autonome

Grupul Volkswagen, BMW și Nissan vor colabora cu divizia Mobileye de la Intel în vederea dezvoltării de noi tehnologii pentru mașinile autonome, după cum a declarat șeful Intel, Brian Krzanich.
Vineri, 15 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW va construi un centru de testare pentru mașini electrice și autonome: proiectul va fi dezvoltat în Cehia după 2020

BMW a anunțat că va investi circa 100 de milioane de euro pentru construcția unui centru unde va testa mașini electrice și autonome. Proiectul va fi dezvoltat în Cehia, undeva după anul 2020.
Joi, 14 Decembrie 2017 | Masini autonome

Renault a cumpărat 40% dintr-un grup de presă: francezii vor să ofere știri și informații în “mașinile conectate și autonome”

Renault a achiziționat o participație de 40% la grupul media Challenges Group din Franța, cu scopul să ofere în viitor știri și informații către clienți în mașinile lor “conectate și autonome”.
Miercuri, 13 Decembrie 2017 | Masini autonome

Experiment realist: două familii suedeze vor utiliza Volvo XC90 cu funcții autonome pe drumuri publice

Două familii din Suedia vor utiliza mașini Volvo XC90 echipate cu sisteme autonome pentru ca producătorul să monitorizeze comportamentul unor șoferi și pasageri obișnuiți.
Marti, 12 Decembrie 2017 | Modele noi

Planuri de viitor: Ford vrea să dezvolte o mașină “complet nouă” pentru condusul autonom

Ford a anunțat că vrea să dezvolte o mașină “complet nouă” cu tehnologii noi care să permită rularea autonomă.
Luni, 11 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW susține că șoferii “nu trebuie să fie trași pe dreapta” de mașinile autonome: “Este important să oferim clienților plăcerea de a conduce”

Modelele BMW vor continua să aibă volan, pedale și schimbător de viteze în viitor, chiar dacă vor deveni complet autonome, a anunțat șeful diviziei i a constructorului german.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 06 Decembrie 2017 | Masini autonome

BMW liniștește șoferii îngrijorați de mașinile autonome: "Vom lăsa întotdeauna clienții să decidă nivelul de autonomie pe care îl doresc"

BMW va lansa în 2021 primul său model capabil să se conducă singur, însă germanii dau asigurări că vor oferi șoferilor libertatea de a alege nivelul de autonomie pe care îl doresc în timpul călătoriilor.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Primele detalii despre sistemele autonome dezvoltate de Apple: sistemele Lidar au detectat pietoni fără să utilizeze camere video

Mai mulți cercetători Apple au dezvoltat o aplicație software pentru mașini autonome care permite sistemelor Lidar să detecteze pietoni și cicliști fără să utilizeze camere video.
Vineri, 17 Noiembrie 2017 | Tehnologie

Atrași de Țara Sfântă: Mercedes a deschis un centru de cercetare în Israel și vrea să dezvolte tehnologii pentru mașini autonome

Mercedes-Benz a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în Tel Aviv. Nemții vor să profite de potențialul pieței israeliene, acolo unde există sute de firme specializate în tehnologie auto.
Luni, 13 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Robo-taxi: un start-up din Franța vrea să lanseze un vehicul fără șofer, cu capacitate de 6 persoane și un preț de 250.000 de euro

Firma franceză Navya Technologies vrea să lanseze pe piață un vehicul autonom care poate să transporte la destinație până la 6 persoane fără a avea nevoie de șofer. Prețul viitoarei mașini este estimat la 250.000 de euro.
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Robo-taxi: grupul care deține Google va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi

Grupul Alphabet, care deține și Google, va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Toyota va introduce funcții autonome doar când acestea vor fi sigure: "Nu vrem să fim primii, nu ne asumăm riscul"

Toyota va introduce funcții autonome pe modelele sale doar după acestea își vor demonstra fiabilitatea, întrucât în caz contrar riscă să-și piardă credibilitatea în fața clienților.
Marti, 07 Noiembrie 2017 | Tehnologie

Demonstrație video: Renault testează un sistem autonom de evitare a obstacolelor

Renault a publicat un clip video în care ne arată cum funcționează sistemul său de evitare a obstacolelor fără asistență din partea șoferului.
Marti, 07 Noiembrie 2017 | Siguranta

Euro NCAP pregătește standarde de siguranță pentru mașinile autonome: calificativele Basic, Advanced și Superior apar în 2018

Euro NCAP va introduce anul viitor noi standarde de siguranță pentru testarea mașinilor autonome.

Tag-uri similare

BMW, masini autonome, cruise control adaptiv, ConnectedDrive, cruise control BMW, depasiri BMW
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru