Nokian

Marti, 08 Februarie 2022 | General

Nokian lansează un concurs de inovație pentru o anvelopă sustenabilă

Nokian a lansat o competiție prin care încurajează startup-uri, companii, studenți și cercetători să vină cu idei de sustenabilitate în elaborarea unei anvelope. Finaliștii competiției vor testa produsele lor pe circuitul Nokian de la Cercul Polar.
Joi, 04 Februarie 2021 | Industrie

Nokian lucrează la o anvelopă construită complet din materiale reciclabile

Nokian intenționează să lanseze o anvelopă concept, realizată exclusiv din material regenerabile și reciclate, până în 2025. Compania finlandeză utilizează și în prezent materiale ecologice pentru produsele sale.
Luni, 18 Ianuarie 2021 | Industrie

Nokian lansează anvelopele cu o durată de viață de aproape 130.000 de kilometri

Nokian va lansa în scurt timp noua gamă de anvelope, denumită All-Season One. Durata de viață a acestora este estimată la 130.000 de kilometri.
Miercuri, 02 Septembrie 2020 | General

Nokian Tyres lansează o nouă gamă de anvelope all-season: pneurile Seasonproof și Seasonproof SUV sunt potrivite pentru tot anul

Producătorul de anvelope premium Nokian Tyres a anunțat lansarea unei noi game de pneuri all-season Seasonproof și Seasonproof SUV adaptate pentru a fi utilizate atât iarna pe zăpadă, cât și pe timpul verii.
Miercuri, 11 Martie 2020 | Intern

Nokian prezintă noile anvelope de iarnă Snowproof P: pneuri adaptate pentru schimbarea bruscă a benzii și pentru drumurile cu lapoviță și ninsoare

Producătorul de anvelope Nokian a prezentat noile pneuri de iarnă Snowproof P, care sunt adaptate în special pentru schimbarea bruscă a benzii de circulație și pentru drumurile acoperite cu lapoviță și ninsoare.
Joi, 06 Februarie 2020 | General

Studiu despre riscurile de a conduce pe timp de iarnă: șoferii se tem cel mai mult de viteză, drumuri înghețate și distanța față de mașina din față

Șoferii europeni consideră că principalele riscuri atunci când conduc pe timp de iarna sunt viteza prea mare, drumurile înghețate și distanța insuficientă de mașina din față, potrivit unui studiu realizat de Nokian.
Marti, 12 Februarie 2019 | Tehnologie

Nokian anticipează dezvoltarea unor anvelope inteligente: "Senzorii vor transmite informații despre gradul de uzură"

Producătorul de anvelope Nokian anticipează că în următorii 5 ani vor apărea primele pneuri inteligente echipate cu senzori care vor furniza informații despre gradul de uzură și măsurile pe care le pot lua șoferii.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Intern

Sfaturi de condus pe timp de iarnă: specialiștii Nokian recomandă verificarea pneurilor și atenție și calm în trafic

Specialiștii Nokian recomandă șoferilor începători să fie atenți și calmi în trafic și să verifice periodic uzura și presiunea pneurilor pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă.
Vineri, 25 Mai 2018 | Industrie

Specialiștii anvelopelor de iarnă se extind: Nokian își construiește centru tehnologic și de testare în Spania

Specializați în dezvoltarea anvelopelor de iarnă, finlandezii de la Nokian își extind activitatea de cercetare și dezvoltare în Spania, acolo unde în 2019 vor deschide un centru de testare dedicat în special anvelopelor de vară și all-season.
Luni, 27 Martie 2017 | Reportaj

Lecție de supraviețuire: am vizitat "Iadul Alb", centrul de testare al anvelopelor de iarnă Nokian

Când trăiești în zone extreme, trebuie să te adaptezi pentru a supraviețui. Am făcut o vizită la Centrul de Testare Nokian de la Ivalo, Finlanda, pentru a vedea cum sunt testate anvelopele de iarnă ale scandinavilor la 200 de kilometri nord de Cercul Polar.
Marti, 13 Decembrie 2016 | Siguranta

Nokian îţi spune cât de uzate sunt pneurile: finlandezii lansează un serviciu gratuit de scanare 3D a adâncimii benzii de rulare

Producătorul de pneuri Nokian a lansat un serviciu de scanare 3D prin care anunţă şoferii despre adâncimea benzii de rulare a cauciucurilor, pentru ca aceştia să ştie când trebuie să le schimbe.
Joi, 17 Noiembrie 2016 | General

Henri Coandă te scoate din problemele iernii: Nokian a folosit Efectul Coandă pentru a preveni acvaplanarea pe noua anvelopă de iarnă WR A4

Nokian a lansat în România cea mai nouă anvelopă de iarnă din portofoliul propriu. Nokian WR A4 folosește Efectul Coandă pentru a preveni acvaplanarea și oferă alte câteva soluții tehnologice interesante.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 27 Octombrie 2016 | O lume nebuna

Record mondial: cea mai rapidă mașină pe două roți a atins o viteză maximă de 186 km/h

Un finlandez a reușit să stabilească un nou record mondial de viteză pentru o mașină care merge pe două roți. Cu ajutorul unor anvelope speciale Nokian, finlandezul a atins o viteză de 186 km/h.
Luni, 14 Martie 2016 | General

Nokian sparge tăcerea: "Multe dintre testele comparative de anvelope au fost manipulate încă din anii '80"

Finlandezii de la Nokian susțin că există o practică a producătorilor de anvelope de a trimite la teste anvelope "dopate", mai bune decât cele care se găsesc în magazine. "Toți producătorii au făcut asta, implicit noi, însă suntem mândri că ieșim în față și cerem rezolvarea acestei probleme în numele consumatorilor".
Miercuri, 08 Aprilie 2015 | General

Nokian a stabilit un nou record de viteză: 130 km/h pe zăpadă cu Juha Kankkunen la volanul unui tractor

Nokian a stabilit un nou record de viteză pentru tractoare alături de Valtra şi cvadruplul campion mondial de raliuri Juha Kankkunen. Pilotul a condus un tractor cu 130 km/h pe o pistă de zăpadă şi este noul deţinător al recordului mondial Guinness la această categorie.
Marti, 16 Septembrie 2014 | Tehnologie

Nokian se inspiră din aviaţie şi industria militară pentru noile sale anvelope de vară dedicate SUV-urilor

O anvelopă de vară dedicată SUV-urilor are o concepţie complet diferită faţă de una dedicată autoturismelor mici. Iar Nokian încearcă să sublinieze asta implementând tehnologii din industria aviatică, militară şi din golf pe noile sale anvelope de vară dedicate SUV-urilor.
Luni, 21 Iulie 2014 | Intern

Nokian lansează o nouă marcă de anvelope de iarnă în România: Nordman

Nokian Tyres, producătorul finlandez de anvelope, anunţă lansarea pe piaţa din România a mărcii sale Nordman, anvelope de iarnă care vor fi comercializate exclusiv în reţeaua locală Vianor.
Marti, 11 Martie 2014 | Feature

POVEŞTI AUTO: Anvelopa de iarnă împlineşte 80 de ani

Anvelopa de iarnă nu mai este de mult un moft sau o opţiune. A devenit o necesitate şi folosirea ei este impusă prin lege. Acest tip de anvelope au contribuit enorm la siguranţa şofatului pe timp de iarnă, iar un mare aport îl are compania Nokian, cea care a creat prima anvelopă de iarnă acum 80 de ani.
Miercuri, 19 Februarie 2014 | Tehnologie

Nokian prezintă un nou concept de pneu de iarnă: ţinte retractabile, comandate de şofer

Finlandezii de la Nokian au prezentat astăzi un nou concept de pneu de iarnă. Acesta are ţinte retractabile, comandate de şofer. Soluţia tehnică permite rularea în siguranţă maximă pe gheaţă fără a impune probleme pe asfalt uscat.
Joi, 11 Aprilie 2013 | Articole Pneuri

5 semne pe care ţi le dau anvelopele despre starea maşinii tale

Fie că ştim să le citim sau nu, fiecare anvelopă spune o poveste. O privire atentă la pneuri ne spune ce ar putea fi defect la un vehicul şi chiar cum a fost condus.

Tag-uri similare

Audi, Nokian, anvelope Nokian, record viteza, Hakkapeliitta 7, Nokian Hakkapeliitta 7, Nokia Hakkapeliitta, record viteza Audi
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru