Transport

Marti, 17 Septembrie 2019 | Intern

Mașina, mijlocul de transport preferat de peste 80% dintre români: trenul, folosit de mai puțin de 5% dintre locuitori

Peste 80% dintre români preferă să folosească mașina atunci când călătoresc, în timp ce numai 15% aleg ca mijloc de transport autocarul și mai puțin de 5% mizează pe tren.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Renault-Nissan-Mitsubishi investește într-o aplicație de transport: 17 milioane de dolari pentru start-up-ul canadian Transit

Start-up-ul canadian Transit, ce a dezvoltat o aplicație de transport multimodal în orașe, a primit o finanțare de peste 17 milioane de dolari din partea mai multor investitori, printre care și Alliance Ventures, fondul înființat de Renault-Nissan-Mitsubishi.
Marti, 23 Octombrie 2018 | Economic

Pregătiri de Brexit: Aston Martin caută soluții alternative pentru transportul componentelor din Europa, în cazul întârzierilor la vamă

Aston Martin ia în calcul să schimbe modalitatea de transport a componentelor sale care sunt aduse din Europa în Marea Britanie, pentru a evita eventualele întârzieri la vamă din cauza Brexit-ului. Constructorul britanic se gândește la transporturi aeriene în detrimentul pieselor venite din Europa cu feribotul.
Marti, 25 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Tesla vrea să rezolve problema livrărilor: “Ne construim propria flotă de trailere pentru transportul mașinilor”

Tesla își construiește propria flotă de trailere pentru transportul mașinilor sale pentru a rezolva problema livrărilor către clienți, potrivit lui Elon Musk.
Miercuri, 05 Septembrie 2018 | Concepte

Volvo 360c: conceptul electric autonom cu care suedezii vor să revoluționeze modul de călătorie

Volvo a prezentat noul 360c, un concept electric complet autonom ce reprezintă viziunea constructorului cu privire la viitorul mijloacelor de transport. Într-un exercițiu de imaginație, suedezii susțin că 360c ar putea reprezenta chiar și o alternativă mai confortabilă la cursele aeriene pe distanțe scurte.
Luni, 04 Decembrie 2017 | Intern

Uber și Taxify, în pericol să fie interzise în București: Primăria anunță că toate serviciile de taximetrie trebuie să aibă licență

Autoritățile de la București anunță un proiect care prevede că toate firmele de taximetrie trebuie să aibă licență pentru a opera în mod legal, astfel că serviciile furnizate de Uber și Taxify ar putea fi interzise.
Sambata, 30 Septembrie 2017 | General

Promisiunea lui Elon Musk: transport într-o oră între oricare două orașe de pe Pământ cu rachete care ajung și pe Marte

Elon Musk vrea să inventeze un sistem de transport bazat pe aceeași rachetă cu care intenționează să ajungă pe Marte. O călătorie între oricare două orașe de pe Terra ar dura cel mult o oră.
Miercuri, 26 Aprilie 2017 | General

Diferențe de viziune: taximetriștii protestează în București, Uber anunță că lansează taxiuri zburătoare electrice în 2020

În timp ce taximetriștii protestează la București împotriva Uber, serviciul de transport anunță că va lansa taxiuri zburătoare electrice în 2020.
Joi, 20 Aprilie 2017 | Intern

Noile benzi unice pentru transport din București vor fi implementate începând din iunie: prima rută pe listă este Piața Presei - Piața Romană

Primăria Bucureștiului a anunțat că amplul program de implementare a benzilor unice va începe în luna iunie cu o rută care pleacă din Piața Presei și ajunge în Piața Romană.
Miercuri, 01 Februarie 2017 | Intern

Primăria Capitalei propune benzi unice pentru transportul în comun pe 29 de bulevarde

Primăria Capitalei a dezvăluit o listă cu 29 de bulevarde pe care vrea să introducă benzi unice pentru transportul în comun. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Poliţia Rutieră.
Miercuri, 25 Ianuarie 2017 | Mediu

Purificarea aerului la Paris continuă: mașinile diesel înregistrate până în 2005 ar putea fi interzise în oraș

Parisul vrea să interzică circulația mașinilor diesel care au fost înregistrate până în 2005 cu scopul de a reduce poluarea aerului.
Miercuri, 18 Ianuarie 2017 | General

Renault intră în cursa aplicaţiilor de transport: francezii cumpără Karhoo, un comparator de preţuri pentru companii de taxi

Renault a cumpărat o aplicaţie care permite compararea de preţuri ale companiilor de taxi şi se alătură astfel altor constructori care au achiziţionat servicii similare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 17 Ianuarie 2017 | Masini autonome

Studiul care contrazice toate așteptările: mașinile autonome ar putea face traficul și mai aglomerat decât în prezent

Mașinile autonome vor fi dorite inclusiv de persoane care în mod normal nu și-ar dori să cumpere un autovehicul, motiv pentru care traficul va deveni și mai aglomerat, potrivit unui nou scenariu legat de schimbările din transport.
Duminica, 15 Ianuarie 2017 | General

Parisul se reinventează: traficul rutier de pe două şosele principale, înlocuit cu piste de biciclişti şi linie de tramvai

Traficul rutier va fi interzis complet pe două şosele principale ale Parisului, pe care vor fi construite piste pentru biciclişti şi o linie de tramvai.
Miercuri, 10 August 2016 | Tehnologie

Transportul viitorului: Hyperloop One ar putea fi extins la transport subacvatic de mărfuri şi persoane

Sistemul de transport Hyperloop ar putea fi extins şi pentru transportul subacvatic de mărfuri şi persoane, pe lângă sistemul terestru.
Joi, 07 Iulie 2016 | Masini autonome

Finlanda dă tonul unei revoluții: fără mașini personale în oraș după 2025

Autoritățile finlandeze încearcă să dezvolte un plan care va elimina nevoia de a deține o mașină în oraș. Cheile aceste strategii: un transport în comun cu rute flexibile, mașini autonome pe care le poți comanda și mașini împărțite de locuitori în sistem ridesharing.
Marti, 03 Mai 2016 | Masini autonome

După ce și-a dezvoltat turismul, Dubaiul vrea mașini autonome: 25% din transportul din 2030 va fi complet autopilotat

După ce a revouționat turismul din lumea arabă, Dubaiul vrea să se transforme într-unul dintre cele mai evoluate orașe din lume prin adoptarea mașinilor complet autonome.
Marti, 12 Aprilie 2016 | General

Asta să fie soluţia şi pentru traficul din Bucureşti? Sistem de transport public cu telegondole de 64 km/h într-un oraş indian

Un oraş indian vrea să construiască un sistem alternativ de transport cu telegondole cu viteze de până la 64 km/h pentru a rezolva problema traficului aglomerat.
Joi, 21 Ianuarie 2016 | Intern

Nu ne facem iluzii ca să n-avem deziluzii: autorităţile promit metrou între Bucureşti şi aeroport până în 2020

Magistrala de metrou pentru Aeroportul Henri Coandă va fi gata în 2020, în timp ce traseul care leagă Piaţa Eroilor de Piaţa Iancului urmează să fie realizat până în 2023, potrivit autorităţilor.
Luni, 28 Decembrie 2015 | Intern

Autobuze electrice pentru transportul în comun din România: proiect de lege pentru reducerea poluării în oraşe

Autorităţile locale ar putea fi obligate să se asigure că cel puţin jumătate dintre mijloacele de transport în comun ce vor fi achiziţionate vor fi electrice, potrivit unui proiect de lege pentru reducerea poluării în mările oraşe.

Tag-uri similare

Jaguar, Pininfarina, XJ, limuzina, transport, tren, Eurostar, reconditiona, redesena, restiliza
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru