Volkswagen Polo Blue GT: 140 CP şi 4.6 litri la sută

de Sebastian Toma
Luni, 02.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat Polo Blue GT, primul model din gamă echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Acesta are un motor 1.4 TSI de 140 CP care are un consum mediu de 4.6 litri la sută.

Volkswagen Polo Blue GT este noua apariţie a gamei de segment B a constructorului german şi primul model din Wolfsburg echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Vorbim de sistemul Active Cylinder Management, care îi permite motorului 1.4 TSI de 140 CP să obţină un consum mediu de 4.6 litri la sută în compania unei transmisii manuale cu şase trepte, în timp ce consumul versiunii DSG este de 4.5 litri la sută. În ciuda consumului mediu redus cu 0.4 litri la sută faţă de o versiune echivalentă a lui Polo, versiunea Blue GT nu este mai leneşă, aceasta fiind capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7.9 secunde şi să atingă 210 km/h.

Motorul 1.4 TSI al lui Polo Blue GT cântăreşte 114 kilograme graţie blocului motor din aluminiu şi dezvoltă puterea maximă între 4.500 şi 6.000 rpm. Cei 250 Nm sunt oferiţi între 1.500 şi 3.500 rpm. Sistemul ACT îi permite motorului să reducă consumul de carburant în timpul rulării la sarcini parţiale, în timp ce tehnologiile BlueMotion reduc consumul de carburant pe porţiunile de frânare şi de staţionare. Galeria de evacuare a fost integrată în chiuloasă pentru a optimiza comportamentul termic al propulsorului, în timp ce intercooler-ul a fost integrat în galeria de admisie.

Esential 4.5 litri la sută consumă versiunea echipată cu transmisie DSG a lui Volkswagen Polo Blue GT.
Sistemul de dezactivare a cilindrilor care intră în echiparea lui Volkswagen Polo Blue GT funcţionează între 1.400 şi 4.000 rpm, ceea ce reprezintă aproape 70% din toate stările în care se află un motor în ciclul NEDC al Uniunii Europene.
Dezactivarea sau reactivarea cilindrilor durează între 13 şi 36 de milisecunde, iar sistemul este capabil să se deconecteze automat atunci când detectează un stil de condus mai sportiv sau un regim de rulare neuniform.

La interior, Volkswagen Polo Blue GT are un afişaj multifuncţional care prezintă funcţia ACT, panou de instrumente preluat de la Polo GTI, plafon negru, volan îmbrăcat în piele, scaune sport pentru locurile din faţă, ornamente cromate şi scaun şofer reglabil pe înălţime. În standard, modelul are ABS, ESP cu hill-holder, servodirecţie electro-hidraulică, geamuri electrice faţă, închidere centralizată, diferenţial XDS controlat electronic airbag-uri faţă şi laterale şi altele.

Via Volkswagen

Comentarii (12)

  • Alinusul
    Cum se apasa?
    0 14
  • the hep
    asta e polo ce lipsea intre 1.2 tsi si gti .
    16 0
  • Sunt curios cu ce fel de probleme vor veni si aceste motoare noi.Oricum de abea astept sa intru iar in service-ul VW,sa vad si noile lor motoare,cat sunt de fiabile,ca restul au fost facute de mantuiala.
    12 24
  • @sebastiantoma-chiulasa este termenul corect.
    5 4
  • Marmota
    Si marmota invelea ciocolata in staniol.
    Masini pentru botanisti.
    8 16
  • AndreiRN
    Si cat e garantia acestei masini?
    Are VW incredere in ce au construit?
    9 11
  • @AndreiRN
    Eu zic sa te mai documentezi: Vw acorda garantie 4 ani, adica identic sau mai bine decat majoritatea producatorilor. Cu exceptia Hyundai/Kia care te mint cu asa-zisa garantie de 7 ani nici un producator nu acorda o perioada mai lunga de 4 ani garantie in Romania
    16 6
  • cu ce te mint aia de la Hyundai/Kia in legatura cu garantia?
    iar aruncati cu mizerii fara sa stiti despre ce vorbiti.
    8 10
  • ah, apropo, toyota are 5 ani garantie, standard si inca 2 optionali.
    mai informeaza`te.
    9 6
  • Si Dacia are la fel ... si care ii faza ?
    Da, aia te mint de la Kia si Hyundai, doar sa iti bage pe gat masina, dupa care isi scot ei banii. Cand am mers eu, ziceau ca primul an toate reviziile mi le fac gratis.
    7 5
  • ce zici ma acolo? ai fost tu cu masina cu probleme de garantie in cei 5 ani si te`au refuzat? Ai un carnet de service, un certificat de garantie, scrie negru pe alb ce intra in garantie, ce nu si pe ce perioada.
    va place asa sa vorbiti mult si prost din auzite...
    3 6
  • AndreiRN
    Da, acolo masinile sunt mult mai abuzate se pare.
    Hyunday ofera 10 ani garantie acolo unde se vand ca painea calda.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru