Zi istorică pentru Centura Bucureștiului: Pasajul Mogoșoaia, inaugurat cu 6 luni mai devreme

de Bogdan Mirică
Vineri, 01.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat deschiderea traficului pe Pasajul Mogoșoaia.

Zi istorică pentru Centura Bucureștiului. Nu pentru că a fost inaugurat încă un pasaj care să fluidizeze traficul din zonă, ci pentru că proiectul a fost finalizat cu 6 luni mai devreme. Este vorba despre Pasajul Mogoșoaia, pe Centura București, peste DN1A, situat între kilometrul 66+540 și kilometru 67+340.

Pasajul Mogoșoaia a costat 32.2 de milioane de lei, fără TVA. Adică echivalentul a 6.5 milioane de euro. Lucrările au început în aprilie 2020, iar darea în folosință a avut loc la 30 septembrie. Așadar, lucrarea a durat doar un an și 5 luni, deși fusese programată să se încheie abia în aprilie 2020.

Pasajul Mogoșoaia ar urma să asigure o fluidizare a traficului în zona de nord a Bucureștiului. Atunci când se ating vârfurile de trafic în Capitală, se creează ambuteiaje atât la intrarea și ieșirea din București, cât și pe Șoseaua de Centură.

via economica

Comentarii (9)

  • PacMan
    Ati omis cel mai important aspect legat de motivul pentru care acest pasaj a fost deschis cu 6 luni mai devreme, si acela este Catalin Drula. Nu va mai feriti sa ii faceti reclama unui om care merita, ca celorlalti le face presa kakalau, vorba aia...
    27 6
  • Catalin
    Aprilie 2020 sau Aprilie 2022? Daca se termina mai devreme, inseamna ca era programat pt 2022. Pe de alta parte, un pasaj de 800 metri sa-l programezi pt 2 ani e cam nashpa. Sau Drula l-a inceput pe 1Apr si vroia terminat pe 30apr si atunci il avem in întârziere
    9 4
  • cine scrie asemenea articole in care specifica date exacte, care nu au nimic logic (ex in titlu: inceput in aprilie 2020 si care trb terminat in aprilie 2020) ar trb sa se lase de jurnalism.
    14 0
  • Dati-ni-l pe Drula inapoi!
    15 5
  • “ Așadar, lucrarea a durat doar un an și 5 luni, deși fusese programată să se încheie abia în aprilie 2020.”
    8 0
  • carcotasu
    da da...si cate suruburi le-au ramas?
    7 4
  • scamel
    @ AM
    Bogdanel,iar ai scapat la prafuri?
    5 0
  • Cuie Mâțu!
    9 1
  • Bine că se lucrează și la turbogirația de la Otopeni/Tunari. Până o termină, coloana se mută acolo.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru