Britanicii propun amenzi “nelimitate” și dosare penale pentru producătorii care manipulează testele emisiilor: “Faptele celor de la Volkswagen sunt inacceptabile”

de Petre Barac
Vineri, 02.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii auto care manipulează rezultatele testelor privind emisiile motoarelor riscă amenzi “nelimitate” și deschiderea unor dosare penale, potrivit unui set de măsuri pregătit de guvernul britanic.

Celebrul scandal Dieselgate, izbucnit după ce Volkswagen a recunoscut falsificarea testelor de emisii diesel în Statele Unite, a avut un ecou puternic în toată industria auto, inclusiv pe piața europeană.

Dacă în SUA au fost de acord să plătească penalizări și despăgubiri în valoare de câteva zeci de miliarde de dolari, cei de la Volkswagen nu a făcut același lucru și în Europa și a subliniat că softul respectiv nu a fost ilegal aici.

Decizia i-a înfuriat pe britanici. Ei susțin că 1.2 milioane de mașini din Regatul Unit au fost afectate de Dieselgate și pregătesc acum măsuri aspre pentru producătorii care vor manipula, pe viitor, testele de emisii pentru motoare.

“Luăm foarte în serios acțiunile inacceptabile ale celor de la Volkswagen și pregătim noi măsuri legislative prin care să combatem astfel de practici pe viitor. Trișorii trebuie să fie trași la răspundere, juridic și financiar, pentru acțiunile lor”, a transmis ministerul britanic de transporturi.

Sub noile măsuri, producătorii auto ar putea primi amenzi “nelimitate” și dosare penale dacă vor vinde mașini care păcălesc testele de emisii în Marea Britanie.

Dacă vor fi adoptate și implementate, noile legi nu se aplică retroactiv, astfel că Volkswagen va scăpa de amenzi.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • mircea badea
    s-au trezit si ei acum...din pacate, in trafic real cam toti ne mint, deci?!!
    3 6
  • Cum adica "softul respectiv nu e ilegal aici (Europa) " ?? Pai trebuia sa scrie undeva negru pe alb ca un soft conceput sa manipuleze emisiile este ilegal ?? ..mama lor de nemtalai ! Auzi ce tupeu ! Ne mai miram de banditii nostri din fruntea tarii..pai astia de la Vag fac pipi pe toata Europa cu o nonsalanta incredibila. Bai frate l-ai prins ..? Pai ii suspenzi activitatea pana la clarificarea totala a situatiei si gata. L-ai prins a 2-a oara, pai il interzici la vanzare/desfacere pe tot teritoriul UE, sunt convins ca exista mecanisme sa faca asta. Sau macar fiecare tara in parte sa faca asta. Or face ei masini bune dupa parerea mea (masina mea de serviciu este o Octavia 2 diesel 2 L care nu vrea nici in ruptul capului sa dea semne de batranete desi a intrat in al 10-lea an) dar sunt convins ca se pot gasi alternative pe piata care sa preia socul unui eventual colaps fortat al gigantului , nu inteleg de ce le este asa frica la Europeni sa le puna piciorul pe gat.
    13 1
  • dadada
    brexit style :))))))))))))
    2 2
  • sailor66
    Daca britanicii sunt destepti grupul VAG va plati parte din costurile Brexit!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru