Chevrolet Cruze aleargă în WTCC 2011 cu un motor de 1.6 litri şi 310 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.03.2011
Chevrolet a prezentat modelul cu care va concura în ediţia 2011 a campionatului WTCC. Cruze-ul în cauză va fi echipat cu un motor turbo de 1.6 litri care va oferi 310 CP şi 335 Nm.

Cei de la Chevrolet au prezentat modelul de concurs care va fi utilizat în sezonul 2011 al campionatului WTCC. Odată cu noul sezon, cei de la FIA au impus reguli noi pentru acest campionat, care implică renunţarea la motoarele aspirate de 2.0 litri în favoarea unor propulsoare turbo de 1.6 litri. Cei de la Chevrolet n-au făcut excepţie de la regulă şi au montat o unitate care oferă 310 CP şi 335 Nm.

Pentru a adapta noul propulsor, cei de la Chevrolet au făcut numeroase modificări, printre care se numără schimbarea sistemului de răcire, modificarea unităţilor auxiliare, suspensia faţă schimbată, aerodinamica îmbunătăţită şi distribuţia greutăţii schimbată. În mod surprinzător, cei de la Chevrolet au preferat să rămână la versiunea sedan a lui Cruze, deşi modelul a debutat anul acesta în versiune hatchback cu cinci uşi. Se pare că cei de la Chevrolet au considerat că versiunea sedan este mai uşor de modificat din moment ce există deja un model de competiţie bazat pe aceasta, iar timpul nu era în favoarea lor.

Piloţii participanţi nu au fost schimbaţi, conform unuia dintre cele mai vechi principii din sportul cu motor: nu schimba niciodată o echipă câştigătoare! În calitate de Campion mondial, Yvan Muller conduce un autovehicul cu numărul 1 pe caroserie, în timp ce Rob Huff, recrutat recent de publicaţia The Sun pentru a scrie articole despre WTCC de-a lungul întregului sezon, va fi numărul 2.

Alain Menu va fi numărul 8, întrerupând intenţionat ordinea numerelor pentru a se prezenta cu "numărul norocos" al lui Louis Chevrolet în acest an centenar foarte special pentru Chevrolet. Septembrie 2010 a marcat începutul unei faze decisive de dezvoltare şi testare. Înaintea cursei de la Curitiba care va deschide acest sezon, au fost efectuate teste care au însumat 4500 km, spre mulţumirea piloţilor şi inginerilor. Chevrolet a fost primul producător de la WTCC gata de curse cu noul autovehicul şi speră ca experienţa câştigată să îl ajute să îndeplinească obiectivele de fiabilitate impuse de noile reguli, care permit doar o schimbare de motor per autovehicul în 2011.

Chevrolet va participa în Brazilia şi cu un al patrulea autovehicul, uşor de recunoscut după neobişnuita culoare portocalie, acesta fiind încredinţat eroului local Carlos "Cacá" Bueno. Datorită susţinerii oferite de iCarros şi Itaú Bank, asul campionatului brazilian de 34 de ani va avea posibilitatea de a străluci în faţa publicului de acasă, în cadrul celei de-a doua curse a sa cu modelul Cruze, după debutul la WTCC în etapa de la Brands Hatch de anul trecut.

Via | Chevrolet

Comentarii (2)

  • camaro
    un camaro cu motorul asta 1.6 - 315cp si pret ca in USA de la 22.000$
    2 2
  • Octavian
    bye bye diesel in WTCC. Pana acum mai aveau o sansa dar acuma.....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru