Mai mulți bani pentru investiții: Volkswagen vrea să sporească producția de mașini electrice în Germania

de Petre Barac
Miercuri, 15.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen intenționează să sporească investițiile la fabrica sa din Zwickau (estul Germaniei) pentru începerea producției de mașini electrice, potrivit unor surse citate de Reuters.

Volkswagen are planuri ambițioase privind viitorul mașinilor electrice, urmând să cheltuie peste 20 de miliarde de euro până în 2030 pentru dezvoltarea tehnologiei bateriilor și modernizarea fabricilor.

Una dintre fabricile vizate de un plan de modernizare este unitatea din estul Germaniei, care se ocupă de producția modelelor Golf și Passat.

Din 2020, nemții ar urma să înceapă producția de mașini electrice la fabrica din Zwickau, conform unor surse din cadrul companiei citate de Reuters.

Totodată, producția mașinilor cu motoare convenționale de acolo ar urma să fie mutată la alte fabrici din Germania, pentru ca unitatea din Zwickau să se concentreze doar pe mașinile electrice.

Aceleași surse susțin că pe poarta fabricii din estul Germaniei ar urma să iasă o versiune de producție a conceptului I.D. de la Volkswagen.

Până în anul 2030, nemții vor să lanseze o versiune electrică pentru fiecare model al grupului.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru