Porsche extinde participarea la clasa LMP1 a Cursei de 24 de ore de la Le Mans până în 2018

de Daniel Popescu
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va conctinua să concureze la clasa de prototipuri LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă şi, implicit, a Cursei de 24 de ore de la Le Mans cel puţin până în 2018.

Esential 2018 este anul pana in care Porsche va concura in Campionatul Mondial de Anduranta la clasa LMP1
17 victorii a obtinut Porsche in Campionatul Mondial de Anduranta
Porsche a revenit la clasa principală de prototipuri LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă în sezonul 2014, iar în acest an a câştigat Cursa de 24 cde ore de la Le Mans cu un echipaj din care a făcut parte şi debutantul Nico Hulkenberg, unul dintre piloţii de Formula 1 ai echipei Force India.

Succesul de care se bucură cu prototipul Porsche 919 Hybrid a determinat constructorul german să confirme că va continua participarea la clasa LMP1 cel puţin până în sezonul 2018.

"Este o mărturie remarcabilă pentru oamenii de la centrul de cercetare şi dezvoltare de la Weissach (Germania) să câştigăm perla coroanei în cursele de anduranţă în doar al doilea an cu o clasare pe primele două poziţii la Le Mans cu inovatorul şi complexul prototip 919.

Vedem mai mult potenţial pentru sinergia viitoare între programele pentru curse şi cele pentru maşini de serie. Acesta este motivul pentru care am prelungit programul", a declarat Matthias Muller, CEO-ul Porsche AG.

Poveştile motorsportului: Porsche la Le Mans: o aventură plină de succes

După primele trei etape din sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Anduranţa, Porsche este lider în clasamentul constructorilor cu un avans de 16 puncte în faţa rivalilor din grupul Volkswagen, Audi. Următoarea etapă a sezonului va avea loc în 30 august pe circuitul de la Nurburgring.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru