Proiect de lege: Firmele de transport public, private și de stat, vor fi obligate să cumpere mașini electrice, hibride, alimentate cu hidrogen sau gaz

de Petre Barac
Luni, 27.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând din 2018, cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie electrice, alimentate cu gaz natural sau biogaz. Firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020, potrivit unui proiect de lege aflat în Parlament.

Parlamentarii se pregătesc să aprobe un proiect prin care firmele de transport public, private și de stat, vor trebui să își înnoiască parcul auto cu mașini “prietenoase cu mediul”, precum cele electrice sau pe biogaz.

Un proiect de lege inițiat încă din 2015 prevede că, începând din 2018, cel puțin 30% din mijloacele de transport în comun cumpărate anual de autorități publice, regii și companii de stat trebuie să fie electrice, hibride, alimentate cu hidrogen, gaz natural sau biogaz, iar firmele private de transport public, inclusiv de taxi, vor avea această obligație începând cu 2020.

Potrivit profit.ro, aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de lege, pe care parlamentarii se pregătesc să-l aprobe în perioada următoare.

Prevederile vor fi aplicate inclusiv la cumpărarea de autobuze și microbuze școlare. Dacă va fi adoptată și promulgată de președinte până la sfârșitul anului, legea va trebui aplicată de anul viitor pentru instituțiile publice.

Autorii proiectului de lege arată că, la nivelul Uniunii Europene, circa 28% din emisiile de gaze cu efect de seră sunt cauzate de transporturi și 84% din aceste emisii revin transportului rutier. 

Via Profit.ro

Comentarii (4)

  • Mda. Mai catolici decat papa . . .
    2 5
  • Edikkk
    electrice, hibride, alimentate cu hidrogen, gaz natural sau biogaz

    mmmmmmm.. nu este bine

    - electrice UN MARE DA,
    - cu pila de hidrogen un MDA (cam 95% din cazuri din hidrocarburi se extrage hidrogenul, nu din apa cu electroliza)
    - gaz natural DA
    - biogaz DA

    - hibride ??? ajuta mult, dar aici se strica tot, pentru ca poate la origine TOT DIESEL sunt !!!

    Trebuia pus DOAR FULL-ELECTRICE sau Hibride dar hibride cu gaz, biogaz !!
    4 2
  • Si cat va costa o calatorie ca patronul sa-si amortizeze investitia? sau isi ia acolo un autocar pe care il scoate la zile festive. Are dreptate ARA, mai bine le-ar obliga intai sa-si cumpere masini noi si sa renunte la giarsele noneuro cu care inca mai circula pentru ca ei nu platesc nici o taxa de poluare
    4 1
  • dragnea ftw
    dieselul must die!

    mai bine ar fi legea cu 90% electrice si sa le schimbe pe toate.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru