Tom Kristensen, de nouă ori câştigător la Le Mans, se va retrage din activitate

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tom Kristensen, câştigător de nouă ori al Cursei de 24 de ore de la Le Mans, şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională la finalul acestui an.

Esential 9 este numarul victoriilor obtinute de Tom Kristensen in Cursa de 24 de ore de la Le Mans
3 este numarul constructorilor pentru care Tom Kristensen a castigat la Le Mans: Audi, Porsche si Bentley
Tom Kristensen nu va mai avea oportunitatea de a obţine a 10-a victorie în Cursa de 24 de ore de la Le Mans din luna iunie a anului viitor, întrucât a dezvăluit că se retrage din motorsport la sfârşitul acestui sezon.

Danezul în vârstă de 47 de ani a dezvăluit că se gândeşte la retragere de câteva luni şi simte că este momentul potrivit să agaţe casca în cui. Prin urmare, ultima sa apariţie în sporturile cu motor va fi în 30 noiembrie pe circuitul de la Interlagos, care va găzdui ultima etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC).

"Am ajuns la linia de sosire. Am crescut. Mi s-a spus că ştii când este momentul să te opreşti şi până acum nu am avut acest sentiment.

În ultimele luni, gândurile mele de retragere au devenit din ce în ce mai puternice şi mi se pare corect să anunţ astăzi că mă retrag din sporturile cu motor. Se termină după ultima cursă de WEC de săptămâna viitoare. Asta îmi va da oportunitatea să fac şi alte lucruri în viaţă", a declarat el.

Gândurile mele de retragere au devenit din ce în ce mai puternice şi mi se pare corect să anunţ astăzi că mă retrag din sporturile cu motor.

Tom Kristensen
Nonuplu castigator la Le Mans
Contractul lui Kristensen cu Audi urma să expire abia la sfârşitul sezonului 2015. Danezul va rămâne însă conectat la motorsport, întrucât va fi ambasador pe viaţă al celor de la Audi şi se va ocupa de pregătirea fizică şi mentală a piloţilor care concurează pentru Audi în Campionatul Mondial de Anduranţă.

"Când Wolfgang Ullrich (n.r - şeful Audi Sport) mi-a propus să fiu ambasador pentru Audi am acceptat imediat şi, prin urmare, voi face parte în continuare din motorsport şi din familia Audi.

Pare alegerea corectă, la fel ca şi oportunitatea de a ajuta la optimizarea antrenamentului fizic şi mental al piloţilor. Asta înseamnă că voi continua să fiu prezent la curse, inclusiv la Le Mans", a adăugat el.

Kristensen a câştigat de nouă ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1997 (Porsche), 2000-2005 (Audi, cu excepţia sezonului 2003, când a câştigat pentru Bentley), 2008 şi 2013 (ambele pentru Audi).

Via Tom Kristensen

Comentarii (2)

  • RAZVAN
    O stire cu adevarat trista......
    3 0
  • Omul este o legenda vie si cred ca si-a ales momentul optim pentru a se retrage. Succes pe mai departe!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru