Boullier pleacă de la Lotus şi este favorit să devină şeful echipei McLaren

de Daniel Popescu
Vineri, 24.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eric Boullier a demisionat din funcţia de şef al echipei Lotus şi este principalul favorit să aibă un rol similar la McLaren. Atribuţiile sale la Lotus au fost preluate de proprietarul Gerard Lopez.

Esential 2009 este anul in care Eric Boullier a devenit seful echipei Lotus
Lotus a anunţat vineri că Eric Boullier şi-a dat demisia din funcţia de şef al echipei cu efect imediat, cu mai puţin de două luni înainte de startul noului sezon competiţional.

În urma acestei decizii, atribuţiile sale vor fi preluate de Gerard Lopez, omul de afaceri luxemburghez care deţine Lotus prin intermediul fondului de investiţii Genii Capital. Acesta va colabora în cadrul echipei cu Andrew Ruhan, care îndeplineşte de mai mult timp funcţia de co-preşedinte al echipei.

Anunţul plecării lui Boullier reprezintă o ultimă lovitură pentru Lotus, care l-a pierdut pe Kimi Raikkonen, dar şi numeroşi ingineri de top în favoarea echipelor rivale, inclusiv directorul tehnic şi şeful departamentului de aerodinamică.

Suntem încrezători că putem continua lupta ca una dintre echipele de top ale Formulei 1 în următoarele sezoane.

Gerard Lopez
Proprietar si sef de echipa Lotus
Cu toate acestea, Lopez insistă că Lotus se afla într-o perioadă foarte bună înaintea noului sezon care va începe în luna martie.

"Lotus nu a stat pe loc niciodată şi ne îndreptăm spre ceea ce promite a fi un sezon 2014 interesant cu un monopost nou inovator, noi parteneri şi o nouă structură de management la Lotus.

În ultimii ani am obţinut performanţe grozave şi trebuie să continuăm în acelaşi mod. Îi mulţumim lui Boullier pentru munca din ultimii patru ani şi suntem încrezători că putem continua lupta ca una dintre echipele de top ale Formulei 1 în următoarele sezoane", a declarat el.

Pe de altă parte, Lotus a anunţat că va lansa noul monopost E22 în 19 februarie, în prima zi de teste din Bahrain, după ce anterior a precizat că nu va participa la sesiunea de la Jerez. În plus, echipa a anunţat semnarea unui contract minor de sponsorizare cu Yota, un operator de telecomunicaţii din Rusia care şi-a lansat şi propriul smartphone sub brandul YotaPhone.

Boullier, favorit să devină şeful echipei McLaren

Potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia britanică Autosport, Boullier şi-a dat demisia de la Lotus după ce a primit o ofertă concretă din partea echipei McLaren. Francezul în vârstă de 40 de ani este creditat cu mari şanse să-l înlocuiască pe Martin Whitmarsh în funcţia de şef al echipei britanice.

Informaţiile vin la scurt timp după ce Ron Dennis a revenit în funcţia de CEO-ul al McLaren Group şi a anunţat schimbări majore în structura de conducere a echipei de Formula 1.

Britanicul a precizat că schimbările vor fi anunţate cel mai târziu în luna februarie, însă nu este exclus ca anunţul recrutării lui Boullier să fie făcut chiar vineri, 24 ianuarie, la ora 14:00, ora României, atunci când echipa va prezenta noul monopost pentru sezonul 2014.

Via Lotus, Autosport

Comentarii (8)

  • ovidiu150882
    Imi doresc din tot sufletul ca Mclaren sa revina in frunte !
    6 4
  • Nu stiu daca McLaren va reveni in frunte in 2014, dar sunt convins 100% ca Lotus nu strange mai multe de 10 puncte anul asta.
    7 4
  • pablo256r
    Se cam destrama Lotus.
    Pe linga problemele financiare acum mai si pierd pe banda rulanta oameni de valoare. Dar ei tot increzatori sint.
    7 0
  • Din pacate era de asteptat. Pacat de Lotus! Au facut o figura frumoasa in ultimile doua sezoane,spre surprinderea tuturor! Oare la Ferrari nu este timpul sa vina un francez sef de echipa?
    7 2
  • Florin
    Sobolanul ala de Kimi a simtit ca Lotus se scufunda. A fugit la fix. Probabil si Ferrari i-a dat putini bani ca l-au prins la inghesuiala. Altfel nu cred ca se reimpacau...
    8 17
  • logicalbass
    Draga Florin,

    Kimi nu este un sobolan iar comentariul tau nu aduce nici un fel de valoare acestui site.

    On topic: Personal ma asteptam ca Boulier sa ajunga la Ferrari, Domenicali a fost acceptat prea multa vreme prin prisma rezultatelor mediocre oferite.
    12 2
  • Florin
    @logicalbass
    Desi nu il simpatizez, Kimi nu e un sobolan, asa este. Era o paralela cu parasirea corabiei de catre sobolani atunci cand se scufunda.
    7 0
  • Boullier+Alonso+Honda= cred ca 2015 va insemna revenirea in top a celor de la McLaren.

    Cat despre Lotus, ramane de vazut. Era de asteptat sa se destrame din moment ce l-au adus pe Maldonado. Si inginerii vor sa lucreze cu piloti de top, nu cu toti taximetristii.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru