Ricciardo, triumf spectaculos la Hungaroring în faţa lui Alonso şi Hamilton!

de Daniel Popescu
Duminica, 27.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a câştigat cursa de la Hungaroring după un final electrizant în care i-a depăşit pe Fernando Alonso şi Lewis Hamilton, care au completat podiumul în această ordine. Nico Rosberg a încheiat doar pe patru o cursă în care a fost lider înainte ca două intrări ale Safety Car-ului să bulverseze complet ordinea.

Esential 2 este numarul victoriilor obtinute de Daniel Ricciardo in acest sezon (Canada, Ungaria)
11 puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
2 este cel mai bun rezultat obtinut de Fernando Alonso in acest sezon
6 este cea mai mare performanta a lui Kimi Raikkonen de la revenirea la Ferrari
Circuitul de la Hungaroring a oferit duminică unul dintre cele mai spectaculoase Mari Premii ale Ungariei din istorie, după ce o ploaie puternică survenită înainte de cursă a obligat piloţii să înceapă cu pneuri intermediare, iar două Safety Car-uri au bulversat radical ordinea şi l-au ajutat pe Lewis Hamilton să intre în lupta pentru victorie.

Nico Rosberg a avut un start excelent şi şi-a construit un avans de aproape 10 secunde în faţa lui Valtteri Bottas, care a trecut de Sebastian Vettel în primul tur, în timp ce Fernando Alonso a urcat pe locul patru în faţa lui Jenson Button şi Daniel Ricciardo.

Plecat din pitlane cu un nou şasiu după incendiul suferit în calificări, Lewis Hamilton a progresat până pe locul 13 în primele noua tururi, moment în care Safety Car-ul şi-a făcut apariţia pe circuit în urma unui accident suferit de Marcus Ericsson (Caterham).

Primii patru piloţi au fost nevoiţi să rămână încă un tur pe circuit cu pneuri intermediare în spatele Safety Car-ului, în timp ce toţi ceilalţi au intrat la boxe pentru schimbul pe pneuri slick, în condiţiile în care circuitul se uscase în cea mai mare parte.

Ricciardo a devenit astfel lider în faţa lui Jenson Button, Felipe Massa şi Rosberg, în timp ce Bottas a fost marele învins, coborând de pe doi pe 11 în acelaşi interval de timp în care Hamilton şi-a croit drum până pe locul nouă. Romain Grosjean (Lotus), Nico Hulkenberg (Force India) şi Sergio Perez (Force India) au abandonat treptat în urma unor accidente, iar ultimul dintre ele a generat inclusiv o nouă apariţie a Safety Car-ului.

Hamilton a ignorat ordinele de la boxe

Nu încetinesc pentru Rosberg. Dacă se apropie mai mult mă poate depăşi.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
De data aceasta a fost rândul lui Alonso să devină liderul surprinzător al cursei în faţa lui Jean-Eric Vergne, Rosberg, Vettel, Hamilton şi Ricciardo. Piloţii de top au optat pentru strategii variate în privinţa schimburilor de pneuri, iar şansele lui Rosberg la o clasare pe podium păreau năruite după ce a revenit pe circuit doar pe locul 13. O serie de depăşiri succesive şi intrările la boxe ale lui Alonso, Ricciardo şi Hamilton l-au propulsat însă pe german, iar cu 23 tururi înainte de final acesta a ajuns în spatele lui Hamilton.

Mercedes l-a informat pe Hamilton să-l lase pe Rosberg să-l depăşească sub pretextul că germanul urma să intre din nou la boxe, însă britanicul a menţinut ritmul bun.

Diferenţa dintre cei doi piloţi nu a scăzut aproape niciodată sub o secundă, în ciuda insistenţelor prin radio ale germanului, ceea ce l-a determinat pe britanic să-l invite la atac pe coechipierul său.

În cele din urmă, Rosberg a intrat la boxe, la fel ca şi Ricciardo, astfel că înaintea ultimelor 13 tururi clasamentul primelor patru poziţii era compus din Alonso, Hamilton, Ricciardo şi Rosberg, ultimul aflat însă la peste 15 secunde în spate.

E la fel de bine ca la prima victorie.

Daniel Ricciardo
Pilot Red Bull
Ricciardo a fost cel mai rapid dintre cei trei şi, după o primă tentativă eşuată, a reuşit să-l depăşească pe Hamilton, pentru ca în scurt timp să treacă şi de Alonso la capătul liniei de start-sosire. Pilotul echipei Red Bull Racing a obţinut astfel a doua victorie din acest sezon şi a fost acompaniat pe podiumul de premiere de Alonso şi Hamilton.

Rosberg a fost cu 2-3 secunde pe tur mai rapid decât rivalii săi datorită pneurilor mai proaspete, însă nu a mai avut timp pentru a iniţia un atac decisiv la adresa coechipierului său şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru. 

Haosul din spatele plutonului fruntaş

Sunt extrem de satisfăcut, a fost un sezon dificil, aşa că un podium reprezintă întotdeauna o surpriză plăcută.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Numeroasele evenimente de pe circuit l-au propulsat pe Massa chiar şi pe locul doi, însă brazilianul s-a numărat printre cei care au optat pentru trei opriri la boxe şi a ocupat în final locul cinci.

În spatele său s-a poziţionat Kimi Raikkonen, aflat la cel mai bun rezultat al sezonului pentru Ferrari, în ciuda erorii de strategie din calificări în urma căreia a luat startul doar de pe 16.

Vettel nu a obţinut decât locul şapte într-o cursă în care a fost la un pas de un accident spectaculos: pilotul echipei Red Bull a pierdut controlul volanul pe bordura din ultimul viraj, s-a răsucit la 360 de grade pe linia dreaptă de start-sosire şi a fost la câţiva centimetri de zidul de pe cealaltă parte a circuitului.

În urma haosului provocat de prima intrare a Safety Car-ului, Bottas a coborât pe 11 şi a recuperat doar locul opt, în faţa lui Vergne. McLaren s-a evidenţiat în această cursă printr-o eroare de strategie. În aşteptarea unei noi averse ploaie, ambii piloţi ai echipei au folosit pneuri intermediare şi după intrarea Safety Car-ului, în timp ce toţi ceilalţi piloţi trecurseră pe slick-uri. Button nu a putut recupera astfel decât un punct alocat locului 10, în timp ce Kevin Magnussen a încheiat pe 12, în spatele lui Adrian Sutil de la Sauber, echipă care nu a reuşit să puncteze nici de această dată.

Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Rosberg, care a fost cronometrat cu 1:25.724 în turul 64.

Ungaria - Rezultate cursă:

 1. 
Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1h53m05.058s 2. Fernando Alonso Ferrari +5.2s 3. Lewis Hamilton Mercedes +5.8s 4. Nico Rosberg Mercedes +6.3s 5. Felipe Massa Williams-Mercedes +29.8s 6. Kimi Raikkonen Ferrari +31.4s 7. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +40.9s 8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +41.3s 9. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault +58.5s 10. Jenson Button McLaren-Mercedes +1m07.2s 11. Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1m08.1s 12. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +1m18.4s 13. Pastor Maldonado Lotus-Renault +1m24.0s 14. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault -1 lap 15. Jules Bianchi Marussia-Ferrari -1 lap 16. Max Chilton Marussia-Ferrari -1 lap Retirements: Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 33 laps Kamui Kobayashi Caterham-Renault 25 laps Sergio Perez Force India-Mercedes 23 laps Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 15 laps Romain Grosjean Lotus-Renault 11 laps Marcus Ericsson Caterham-Renault 8 laps
Drivers' championship:
 1.  Nico Rosberg       202
 2.  Lewis Hamilton     191
 3.  Daniel Ricciardo   131
 4.  Fernando Alonso    115
 5.  Valtteri Bottas    95
 6.  Sebastian Vettel   88
 7.  Nico Hulkenberg    69
 8.  Jenson Button      60
 9.  Felipe Massa       40
10.  Kevin Magnussen    37
11.  Sergio Perez       29
12.  Kimi Raikkonen     27
13.  Jean-Eric Vergne   11
14.  Romain Grosjean    8
15.  Daniil Kvyat       6
16.  Jules Bianchi      2
17.  Adrian Sutil       0
18.  Marcus Ericsson    0
19.  Pastor Maldonado   0
20.  Esteban Gutierrez  0
21.  Max Chilton        0
22.  Kamui Kobayashi    0

Constructors' championship:
 1.  Mercedes              393
 2.  Red Bull-Renault      219
 3.  Ferrari               142
 4.  Williams-Mercedes     135
 5.  Force India-Mercedes  98
 6.  McLaren-Mercedes      97
 7.  Toro Rosso-Renault    17
 8.  Lotus-Renault         8
 9.  Marussia-Ferrari      2
10.  Sauber-Ferrari        0
11.  Caterham-Renault      0

Comentarii (79)

  • hamilton
    Un fleac ...fac si eu ce pot :)
    45 6
  • Iar m-a batut asta :))
    46 11
  • mimi de la aprozar
    ha! ha! ha! ha! marele talent de hamilton :)))) i-a tras-o Ricciardo :))))
    du-te acasa mai ham ca esti vai de tine, stii numai sa te plangi ca un bebe :))))
    14 51
  • Felicitari Ricciardo! Superba cursa...cele 3 safety car au schimbat tot. Bravo Alonso...stau si ma intreb in turul 40 cand a schimbat Alonso ultima data, ce se intampla daca Ferrari ii puneau medium in loc de soft?? Poate ca acum ar fi castigat cursa....poate...:)
    45 16
  • Hell of a race man, hell of a race!
    38 9
  • In turul 40 a pus hamilton medium si ai vazut ce bune sunt,alonso a schimbat mai repede un pic
    10 1
  • Alonso the best
    Bun pilot!!!!
    33 13
  • 1. Daniel Popescu a intarziat putin postarea... cred ca isi pregatise un prearticol in care castigator era Rosberg! :)))))
    2. Ricciardo este un adevarat ”racer”! ... ar fi campion mondial sau multiplu campion daca ajungea in echipa acum cateva sezoane!
    3. Hamilton a fost fabulos... pe final nu mai avea pneuri pt a-l depasi pe Alonso...
    4. Alonso e foarte bun... desi recunosc ca m-am bucurat cand a fost depasit de Ricci!
    5. Raikkonen a mers bine
    6. Numai in pielea lui Vettel sa nu fi... dupa 4 sezoane iata ca a venit vremea decontului... asa cum spunea F1 poate fi si nemiloasa...
    7. Rosberg e bun, rapid... dar... nu e Hamilton sau Alonso! Daca Hamilton il lasa sa treaca Rosberg ar fi castigat cursa si nu Ricci! Deci voit sau nu Mercedes iarasi a fost pe cale sa il favorizeze pe Nico...
    8. In aceasta cursa s-a vazut iarasi ce multi stiau deja: Rosberg se bate acum in fata pt ca masina e mult prea buna, castiga cand are Hamilton probleme si termina pe doi in celelate curse... daca masinile ar fi mai apropiate nu ar mai avea locul doi asigurat si ar fi mult in spate in clasament...
    39 12
  • Hamilton trebuie penalizat pentru ca l-a fortat pe Rosberg in afara circuitului.
    13 79
  • mircea
    Te doare rau? :)))))
    26 4
  • @BlueEnergy

    Nu cred ca ar fi castigat. Singura posibilitate era sa fi rezistat inca 2 tururi inainte de ultima intrare a lui la boxe.
    Practic, Alonso a fost cel mai bun pilot din grupul celor care au fost dezavantajati de intrarea primului safety-car. Acolo s-au castigat sau pierdut multe locuri.
    27 36
  • Davidenko
    Rosberg : "N-am castigat din cauza lui Hamilton"
    18 14
  • @MIRCEA
    Oh no :
    2 2
  • Frumoasa cursa, frumoasa victorie pentru Ricciardo. Hamilton a avut o cursa de exceptie (ajutat si de SC) din pacate nu a stiut sa gestioneze finalul, in loc sa il atace pe Alonso (mult mai lent) a preferat sa se apere de Ricciardo, un ricciardo care a aratat ca este un pilot de prima mana!
    21 40
  • daca in a doua parte a campionatului Rosberg va abandona odata si Hamilton de doua ori se va putea invoca hazardul... tare mi-e teama insa ca Hamilton va avea 3-4 probleme in acest sens iar rosberg 1 sau cel mult 2!...
    19 6
  • O cursa foarte spectaculoasa, suspans pana in ultima secunda. Felicitari lui Ricci, Alonso si Hamilton!
    45 3
  • @mircea
    Well, Ferrari ahead, what should we do? WE SUCK SO HARD
    9 3
  • ROS: ...de ce nu ma lasa sa trec?? :))
    poi ce voia neamtzul....sa franeze si sa astepte 2 sec??
    ...Ham nu a gresit cu nimic in duelul cu ROS din final...am vazuut de astea la greu fara nici o urmare...deci...abia deacu ma asstept sa fie sabotat HAMILTON...
    ps: de ce au iesit SC-rile pe circuit la accidente??? ce nu aveau loc piloti??
    ...in rest Vettel in timpul liber poate sa predea la baieti : cum sa nu dai de parapeti cu masina:)
    30 33
  • Rog gazdele site-ului sa scoata sistemul de vot deoarece nu e fair ca mesajul tau sa fie ascuns doar pentru ca nu esti de aceeasi parere cu sustinatorii altor piloti. Multumesc.
    17 47
  • nu mai vorbeste nimeni de marele campion "vitelu"dejamagitor isi arata adevarata calitate ......
    18 28
  • Rosberg trebuia sa castige, daca nu era haosul de la boxe.
    Deloc nu-mi place atitudinea lui Lewis. In Malaezia in 2013 el a respectat indicatiile de la boxe desi a pierdut teoretic un podium.
    Acum Hamilton trebuia sa il lase pentru ca mai oprea din nou. De aceea genereaza atat de multa antipatie, si in boxa Mclaren si in cea Mercedes. Si la Mclaren echipa tindea mai mult spre Jenson, la fel cum aici, mai mult spre Rosberg.
    Va avea grija Mercedes sa "rectifice" gestul lui Lewis.
    16 52
  • se vede adevarata valoare a lui rosberg ,sai dea cineva servetele :)))
    47 18
  • bravo alonsoooo... potr mine el e adevaratul castigator.. a tinut in spate merc lui ham ham, o strategie f buna...
    forzaa ferrari
    21 39
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Nu inteleg cum de nu ai putina logica si sa iti dai seama ca nu trebuia sa il lase...pai daca il lasa castiga cateva secunde si la final dupa ultima oprire il depasea lejer. ALLLLOOOOOO!!!! gandeste putin, nu da declaratii aiurea + ca nu a fost nimic neregulamentar.
    19 2
  • Tot Rosberg va lua titlul pana la urma. Va conta in a doua jumatate a campionatului sprijinul Mercedes pentru Rosberg. Lewis va fi in situatia lui Hamilton la Mclaren in 2007.
    10 43
  • * Lewis va fi in situatia lui Alonso de la Mclaren in 2007
    14 28
  • mircea
    Te doare rau??? :))))
    14 6
  • @mircea
    Deci recunosti ca echipa ta favorita l-a "lucrat" pe alonso in 2007. Multumim pt sinceritate.
    24 1
  • hakkinen
    Bravo Lewis ! plecat ultimul l-a umilit pe Rosberg. Si daca ar fi avut strategia lui Rosberg,poate si castiga,dar a ales pneurile medii.
    33 6
  • @ Mircea

    Stai calm si nu il mai denigra pe Hamilton pt ca ai impresia ca a fost infidel echipei McKaren... din mare sustinator ai devenit un detractor... mai bine bucura-te pt rezultatele lui pt ca oricum e putin probabil sa lase Mercedes cat vor avea cea mai buna masina... iar daca va castiga cu ei cel putin un titlu il vad apoi mai degraba sedus de ”legenda” Ferrai... mai ales daca McLaren nu va avea rezultate nici cu Honda
    22 2
  • Alonso
    Sunt fericit ca m-a depasit Ricci ....
    12 14
  • @Mclaren_Mircea_1984
    La McLaren genera antipatie deoarece nu erau capabili sa faca o masina fiabila. La McLarenul din perioada 2008-2012 nu stiai cand se duce ceva doar din senin. Plus ca inainte sa critici pe altii gandestete ca McLaren e batuta de Williams cu un buget cu muuult mai mic si acelasi motor. Nu vreau sa fiu rau dar MClaren a avut o perioada buna dupa ce au "primit" acel dosar de la Ferrari de unde s-au putut inspira. Cand s-a terminat era Ferrari si a inceput ere RBR McLaren nu a mai adus nimic, ba mai mult sunt din ce in ce mai slabi.
    16 5
  • nu conteaza
    @McLaren_Mircea - Tot vina lui Lewis e cand el pleaca din pitlane si ajunge in lupta directa cu Rosberg? Dupa cate a patit, pit-uri de toata jena (nu a fost cazul azi), defectiuni tehnice, etc. mai vi sa ii ceri sa il lase pe Rosberg sa treaca cand ei is in lupta directa? Rosberg avea pneuri superioare ar fi trebuit sa il depaseasca relativ usor pe Lewis. Ce se intampla daca il lasa pe Rosberg sa treaca si dupa aia Lewis trebuia sa mai faca un schimb de pneuri? Sa nu mai zic de faptul ca Rosberg nu s-a apropiat niciodata destul de Hamilton incat sa trebuiasca sa il inchida sa nu il lase sa treaca. Nu cred ca Mercedes isi pune probleme ca nu o sa castige campionatul la constructori. Au un avans imens, cea mai buna masina si o linie de piloti foarte buna.
    26 6
  • ploaia si safety carul au schimbat totul. Va amintiti ca Rosberg avea avans inainte de primul safety car. Chiar si asa, ar fi castigat cursa daca risca un dublu abandon pentru mercedes si incerca sa treaca de Hamilton cand acesta il intarzia
    16 9
  • cel mai corect...
    Pilotii mercedes sa plece pana la sfarsitul campionatului de pe ultimele locuri cu nasurile monoposturilor pe aceeasi linie si hamilton sa primeasca ordine indirect de la rosberg sa ii faca partie pt ca asa i se pare lui corect, adevarul e ca daca hamilton il lasa, rosberg se batea la victorie si sun fan hamilton, dar acum pe bune ....e corect? Daca tot avea pneurile soft de ce naiba nu l-a depasit??? Hamilton s-a pus rau cu echipa, dar cred ca s-a pus rau mult mai de mult, de anul trecut... mai conteaza??? In belgia are rezervat ultimul loc la plecarea din grila si poate bonus un cornet de popcorn :)))))
    19 4
  • GrosJan
    e corect cum a procedat Hamilton. Amandoi sunt in lupta pentru titlu. Si ce daca esti pe alta strategie, daca poti - treci. Daca poti si ai chef sa le dai emotii astora de ne platesc pe amandoi....
    Dar pentru sport, pentru spectatorul dezinteresat, Hamilton a procedat corect
    27 4
  • "Diferenţa dintre cei doi piloţi nu a scăzut aproape niciodată sub o secundă, în ciuda insistenţelor prin radio ale germanului, ceea ce l-a determinat pe britanic să-l invite la atac pe coechipierul său."

    "Nu încetinesc pentru Rosberg. Dacă se apropie mai mult mă poate depăşi." - Lewis Hamilton

    Acum chiar sa ii ceri lui Hamilton sa mearga mai incet ca Rosberg nu il poate ajunge e chiar penibil.
    39 4
  • Dragon
    Riciardo fenomenal ! El si cu Hamilton sunt cei mai talentati piloti dinactualul pluton al formule1 !
    24 15
  • Nico Rosberg World Champion 2014 :)
    Sa moara Hamilton de ciuda :)
    Apropo... tradatorii nu merita premiati ;)
    7 44
  • HAM2014
    @Mclaren_Mircea_1984
    CRED CA NU AI MAI MULT DE 10 ANI.....
    5 2
  • Mclaren_Mircea_1984
    Asa m-a facut mamica mea mai prostutz si invidios !!
    19 4
  • @dragon ,,ai uitat de Alonso , care cu o masina apropiata valoric le da clasa ,numai un dobitoc nu recunoaste valoarea lui Alonso ,cit despre Mirciulica ,ia-ti medicamentele ca o iei razna ,fi mai realist ,,,ALONSO PILOTUL CURSEI ,cu ce masina are ,,,
    22 8
  • Si uite asa, cand vine vorba de un circuit tehnic, care mai este si umed pe deasupra, numai merge doar sa apasam pe pedala si sa depasim.
    Bravo Rici, bv Alonso, cu un pic de sansa castiga cursa dar in saracia de azi locul 2 este ca o victorie. Cat despre strategii d,nule Marco Mattiacci mai multa atentie la cei care iau decizii in padoc.
    17 4
  • Ricci mult mai bun decat Alonso. Alonso ca de obicei , prost sa fii noroc ca esti!
    3 4
  • @tester driver

    Inca astept sa imi dai link-urile sau articolele de presa unde ai gasit matale ca Honda se va retrage daca nu obtine titlul in primul an. De asemenea astept link-urile si articolele cu nume concrete despre acei ingineri recrutati de Mclaren care potrivit matale nu mai ajung la Mclaren deoarece au fost suflati de alte echipe. Si te rog nu imi veni cu cazul Dan Fallows deoarece este rasuflat de 4 luni. Si nici nu visa ca Prodromou va merge la Ferrari chipurile sa lucreze cu James Allison.
    Astept in continuare sursele pentru cele afirmate sa le verific personal, dar ele nu exista decat in capul lui, sau in ce si-ari dori ei.
    8 10
  • Locul lui Alonso era de la locul 5 spre 6 , acum a avut noroc si gata mare pilot, Daca era asa bun , trebuia sa castige macar de 2 ori ca Ricciardo. La batut Vettel , acum Ricci care , in opinia mea este mai bun ca Vettel si Alonso la un loc.
    2 5
  • pENTRU mIRCEA CONSTRUCTORUL DE
    Mircea, stii tu, e o vorba "CAND ESTI MORT NU STII NIMIC CA ESTI MORT, E GREU PENTRU CEI DIN JURUL TAU, LA FEL SI CAND ESTI PROST"
    14 8
  • Magic Senna
    Strategia lui Rosberg a fost data peste cap la primul safety car. El nu a putut intra la standuri imediat, dat fiind faptul ca trecuse de linia start-sosire. Asta l-a costat bine (plutonul se compacteaza imediat dupa Safety Car). Hamy a avut si putin noroc cu cele trei SC. A avut noroc si pentru faptul ca nu si-a avariat masina la prima iesire in decor (a avaut trei iesiri). Danner l-a declarat cel mai norocos din pilotii de pe podium, iar omul cursei a fost Alonso. Incercati sa fiti obietivi.
    3 1
  • Alonso magnific, imi aduce aminte de cursele lui Schumi din anii de inceput la Ferrari cand scotea tot dintr-o masina inferioara! Riciardo, spectaculos, tumultuos si extrem de motivat! Masina RBR are certe calitati, in viitoarele curse vor pune probleme serioase lui Mercedes. O cursa de pomina!
    3 1
  • @pENTRU mIRCEA CONSTRUCTORUL DE

    Mai proasta ii natura ca te-o produs.
    6 17
  • Oricine pleaca din pitlane cu actuala masina Mercedes ajunge pe podium! Nu e o asa mare filosofie cand dai tuturor 1 sec/tur. Hamitlon a facut si greseli, a avut noroc ca n-a abandonat dupa acea incursiune in decor. Rosberg este cel care a pierdut cel mai mult. Putea castiga insa ploaia si SC-ul i-au dat peste cap cursa. Remarc doi piloti. Rici si Alonso. Un Alonso care a stat pe softuri cu o remarcabila tactica defensiva.
    5 2
  • Salut baieti, sunt Nicusor rosb, ma stiti (pilot german, echipa germana, motor german), astazi am avut o zi proasta, chiar am plans putin l-am rugat pe taticu Toto si pe bunicul meu Niky sa-i spuna badaranului ala cu masina 44 sa ma lase sa trec, eu am vrut sa plec linistit in vacanta cu un avantaj mare, dar uite-te la asta ca nu cedeaza. I-am dat foc la masina si nimic, parca are 7 vieti. Pe finanlul cursei, am creyut ca ma lasa sa trec, dar el - bad Lewis. Vreau sa fiu campion "SO DO SOMETHING" va rog.
    32 10
  • mihnea
    E plin de hateri pe aici! Rosberg a pierdut cursa numai si numai din cauza accidentelor ce au necesitat intrarea safety car-urilor de atatea ori si in momente proaste pentru el..hamilton a avut foarte mare noroc azi si atat!

    Cand Alonso era pe primul loc, cu cateva tururi inainte de final, Berti Panaiot spune "E clar ca Ferrari e praf!" Ferrari e mediocra anul asta..chiar praf..greu de spus! Despre comentatori insa..e clar!
    18 12
  • @Mihnea - cand i-a luat foc monopostul lui Lewis in calificari, cam cat noroc a avut Rosberg? Indiferent cum o iei, cand tu pleci din pole iar colegul de echipa din pitlane iar in cursa termina in fata ta, e o contraperformanta, nu ghinion. De apreciat si cursa lui Raikkonen care a plecat de pe 17 si a terminat pe 6.
    26 5
  • mihnea
    De acord, a avut ghinion hamilton si acum noroc, asta nu inseamna ca rosberg e praf. Daca ar fi fost calificari si cursa fara nici un incident/accident, atunci ar fi fost o dubla Mercedes, nu stiu in care ordine.

    Sa spui astazi ca Rosberg nu e un pilot bun mi se pare exagerat si pripit: atitudine de hater!
    10 10
  • Mclaren_Mircea_1984
    Eu nu pricep ce treaba ai tu sa il ponegresti pe Lewis.
    Sau ce treaba ai cu Ferrari?
    Cumva nu ti-a placut miscarea "deosebit de inteligenta" a echipei McLaren de azi la primul schimb de pneuri? Toata lumea era convinsa ca nu mai vine ploaia numai Boulier le-a pus pneuri intermediare la ai sai piloti. HALAL IMPERIU MAI CONSTRUITI!
    Poti se te iei de manuta cu cei de la Williams, alti "inteligenti" in cursa de azi!
    19 2
  • A fost o cursa superba in care nu s-a stiut clar castigatrul si ordinea de pe podiul pana in ultima tura. Impresiile despre cursa sunt:

    1. RBR - Riciardo a mers foarte bine si arata ca un viitor mare campion. A beneficiat si de safety car si de cauciucuri proaspete pe final dar oricum are o mare parte din meritul acestei victorii. Vettel se tot chinuie dar asta este pentru moment pentru el.

    2. Ferrari - Noroc ca au nimerit-o cu strategia din cursa si bine ca nu au avut aceiasi inspiratie ca in calificari. Alonso pur si simplu a facut o cursa excelenta si Kimi a tras tare si recuperat. Echipa mai are nevoie de masina si strateg si pot ataca titlul :).

    3. Mercedes. Rosberg a avut nesansa sa prinda safety car altfel nu il ajungea nimeni dar asa sunt cursele. Hamilton a facut o cursa buna dar in care a continuat sa forteze, uneori poate prea mult. Este un pilot foarte rapid, poate cel mai rapid dar la cum conduce nu este de mirare ca pierde componente de aripa, frane, motor, etc... Si ceea ce nu mi-a placat a fost ca imediat cum a iesit Alonso un pic in decor a si sarit pe statie sa intrebe daca a obtinut un avantaj sau nu... adica este bine ca este determinat dar la astfel de remarci imi pare mai degraba disperat ...

    De asemenea nu mi-a fost clar ce doreste echipa. Imi pare ca au fost extrem de slabi iar pilotii au facut ce au vrut. Nu sunt adeptul ordinelor de echipa dar mi-au parut nehotarati si ezitanti iar asta nu inseamna decat faptul ca pe sfarsit de sezon vor fi mari scandaluri in echipa.


    4. McLaren - astia s-au molipsit de la altii cu privire la strategie dar daca le iesea acum toti i-ar fi laudat pentru inspiratie. Asta este...

    5. Williams - nu au mai stralucit pe ploaie dar in sfarsit Massa a ajuns in fata juniorului...

    In rest, cursa a fost faina in ansamblul ei si sper la mai multe in acelasi fel.
    20 5
  • @Mihnea - Nu am zis ca Rosberg nu e un pilot bun, doar ca Hamilton a fost astazi mai bun, ca nu a fost cea mai buna zi a lui Nico. Oricum parerea mea e ca Lewis e mai bun per general insa asta nu inseamna ca Rosberg e un pilot slab. Mi se pare absurd sa zici ca Hamilton a castigat locul 3 numai din noroc. Ma intreb oare cum ar fi fost daca ii schimbau lui Lewis pneurile cand i le-au schimbat si pe ale lui Rosberg (ma refer la ultima intrare la boxe).
    14 4
  • Singaporezul
    A venit vremea decontului.Primii trei cei mai buni.Ricci si Alonso le-au dat clasa tuturor.Ham s-a multumit cu putin.Vettel...am crezut ca in sfarsit o sa-l bata pe pe Ricci.Formula 1 inseamna sa mergi la maxim toata cursa,nu sa te iei dupa echipa si sa mergi la plimbare si sa ajungi nicaieri.Ricci ii va bate pe toti pe unde ii va prinde.Vine vacanta si sa vedem ce va fi dupa. Go Vettel.
    0 3
  • O cursa frumoasa, nu comnteaza cine a cstigat ci faptul ca nu ai stiut ci ne o sa castige decat la final! Sunt alonsist dar sincer am fost incantat de Ricciardo si de felul inteligent in care a trecut de Hamilton si Alonso....
    9 17
  • rusine mercedes sai ceri unui pilot sa se lase depasit de coechipier
    19 4
  • Interesul unei echipe este mai presus decat interesul unui pilot!
    5 25
  • Lol
    1 21
  • JugaruGabi
    Sa facem o sesizare? Echipa Mercedes face greseli si la Rosberg, nu numai la Hamilton (vedeti micul "incident" de la pit in care cutitele aerodinamice din eleronul fata nu au fost setate pana la capat, iar neamtului i-au dat unda verde). Nu de alta, dar sa le scoatem baietilor astora din cap ideile ca se greseste numai la Hamilton.

    Ce s-a cerut prin statie era pentru interesul echipei, s-a dorit ca Rosberg sa aduca mai multe puncte cu Hamilton, insa nu pot sa spun decat atat: toata stima pentru Hamilton. Avand pneuri mai lente decat Rosberg a stiut sa alerge si sa nu ii ofere o sansa neamtului sa treaca. Asta inseamna o lupta pentru titlu, nu din strategii - isi merita locul acolo sus.
    14 17
  • @ Sheitan

    Apropo de interesul unei echipe e mai presus de interesul unui pilot (combinat si cu multele probleme de fiabilitate ale lui Hamilton in special):
    1. Daca lui Senna echipa i-ar fi spus sa se dea la o parte din fata lui Prost cred ca brazilianul le radea in fata iar dupa ce iesea din masina facea un taraboi de numa...
    2. Imi aduc aminte de cursa de la Valencia din 2008 cand Massa care era lider a iesit de la boxe exact in fata lui Raikkonen care urma sa intre si el la pit in cateva tururi... pe vremea aceea pilotul care intra primul devenea mult mai lent din cauza greutatii carburantului... ca fan al lui Kimi nu am inteles deloc atunci de ce Massa la incetinit atunci pe Raikkonen iar echipa nu a intervenit deoarece cei doi nu luptau pt pozitie in mod direct... practic Massa si Ferrari i-au stricat in mare parte cursa lui Kimi atunci
    3. Poate niciodata nu vom stii daca problemele lui Ham din acest sezon sunt generate de hazard sau Mercedes chiar il vrea pe Rosberg campion... asa ca facem speculatii, unii mai detasati, altii mai cu patos in functie de pilotul preferat, insa:
    a) Rosberg campion = satisfacerea egoului Mercedes de a avea in premiera un campion german (monegasco-fino-german) cu o masina si motor nemtesti; un mare impact in Germania si Finlanda poate (o piata secundara); pe plan mondial- cine e Rosberg asta de e camion mondial? cica e coechipier cu Hamilton!
    b) Hamilton camion = in Germania impact puternic la fel cum ar fi si cu Rosberg campion - echipa germana e campioana iar unul din piloti e campion; in UK - impact major si posibilitati de marketing multiple, un avantaj major in competitia cu celelate marci premuim: BMW, Audi, Jaguar, Lexus etc.; pe plan mondial - celebrul pilot carismatic-ciocolatiu si cuplat cu vedeta Nicole Scherzinustiucum a castigat titlul de campion cu Mercedes - iarasi posibilitati de marketin multiple...
    7 1
  • Sebastian, Riciardo is fastest than you! Again!
    9 2
  • Hamilton azi s-a dus in decor era prea ud pt el, a avut si noroc cat despre fair play e departe de asa ceva se vede clar pe reluare ca-l, trimite pe Rosberg la pascut in decor, urat ce sa mai ...si da-ti cate unlike uri vreti asta e adevarul, lipsa de fair play, ca sa numai zic ca e ridicat in slavi ca de pe 20 ajunge pe 3 pai ce voi nu vedeti in 10 laps ca rosberg a castigat 22 secunde asta e Mercedes de anul asta o masina f rapida.Chiar daca pe Bahrain a castigat lupta Ham, Rosberg a luptat fair... si asta contituie un atu sa fii fair play si sa fii loial echipei.
    12 15
  • bernie
    Nu sunt fan Ham sau Rosb dar Nico trebuia penalizat cand l-a scos in decor pe Bottas...
    12 3
  • mihnea
    Sheitan, opinia generala a hater-ilor de aici e ca nu trebuie sa fii incantat de cum a trecut Ricciardo de Hamilton si Alonso, desi esti alons-ist, probabil de asta ai primit atatea manute rosii:)

    Probabil ca ar trebui sa fii dezgustat..nu imi dau seama!
    7 3
  • @bernie Vezi ca asa a procedat si Hamilton cu Rosberg..... deci nu cred ca este vorba de o teorie a conspiratiei! Asa au zis si cei de la RTL (ca si tine) dar la reluare nu mai erau la fel de siguri.....

    @mihnea, vezi, asta ii motivul pentru care prefer sa fiu troll.....
    2 11
  • Mihnea, oricat de Alonsist as fi sunt capabil sa savurez o faza frumoasa indiferent cine si impotriva cui o face si asta deoarece eu sunt fan F1 in primul rand! Nu mi-a placut absolut niciodata MS dar de aia am savurat intotdeauna fazele de mare campion pe care le facea (depasiri pe unde doar el ar fi incaput de ex) si m-am bucurat la fiecare veste buna din ultima perioada! Cat despre manute rosii, chiar daca nu fac colectie am adunat un numar impresionant..... din pacate nu ii vina mea ca uni sunt orbiti de pasiunea lor si nu vad mai depaarte de o ironie sau o bataie de batjocura aplicata doar pentru a ii face sa priceapa ca deja sar herghelia fanatismului mai ceva ca extremistii arabi sinucigassi!
    5 15
  • Cred ca nu ai mai mult de 11 ani si mai cred ca nici pe mircea nu il intreci la ani dar oricum sunteti aproape ca varsta, ar trebui ca parintii sa nu va mai dea voie la tv cand sunt curse f1 ;)
    8 4
  • haters gonna hate!!!
    1 6
  • Foarte tare cursa ... oaoo
    cea mai buna cursa de pe Hungaroring de multi ani incoace

    accidentul lui Perez live a fost mai horror decat prin TV :) bine k n-a patit nimik!

    3 ture trebuia sa mai reziste Alonso ... dc castiga ramaneam la BP! la party!!! :))))))

    BV Alonso, BV Ricci, BV Ham
    14 0
  • @dany ce am scris eu acolo reprezinta punctul de vedre al echipelor. O echipa este mult mai interesata de tilul la cosntructori decat de tilul pilotului! Titlul constructorilor incununeaza munca lor, tilul la piloti incununeaza in primul rand munca pilotului si de abia pe urma munca echipei! O echipa este fericita cand are titlul contructorilor nu cand are doar titlul pilotilor motiv pentru care am scris mesajul ala! Nu am scris ca sunt logice ordinele de echipa, nici ca a fost magar Ham cu nu le-a respectat, pur si simplu am scris ca echipa are prioritate si daca nu ma crezi sau nu sunt crezut cauta declaratiile ultimilor 10 ani si vezi ce spun sefii de echipe.....
    4 7
  • superba cursa extraordinar hami, bravo!
    propun ca in curand sa se inventeze pentru el special curse in care sa plece cu 1-2 minute intarziere fata de rsb; sau se a,duca un rebel prorus cu rachete pe circuit- sa-i distruga masina definitv ca un simplu foc nu pare de ajuns; sau sa plece in cursa cu masina de undeva din afara circuitului; sau safety ar sa nu i se aplice lui rsb
    copii sa joace "cine nu-l depaseste pe rsb e proost!" :)
    poate exagerez, dar omu dovedeste ca poate- toate stima!
    13 5
  • ca sa faca competitia mai atractiva au propus pana la sfarsitul sezonului minim de ori 3 safety car/cursa!
    5 2
  • Bogdan
    Am revazut acum cursa si nu pot sa nu remarc ca unii mint cu nerusinare in comentariile pe care le posteaza pe aici.
    In turul 49 Rosberg a fost la 650 ms de Hamilton. Incepand din turul 48 si pana in turul 53 Rosberg a fost in permanenta la mai putin de o secunda in spatele lui Hamilton.
    La singura incercare de de pasire lui Rosberg, Hamilton la scos afara de pe circuit.

    Ceea ce am spus nu constitui o pledoarie in favoarea vreunuia dintre ei, sau in favoarea opiniei cum ca Hamilton ar fi trebuit sa il lase pe Rosberg sa il depaseasca. Am vrut doar sa clarific lucrurile pe care altii au preferat sa le ... minta.
    2 2
  • @bogdan
    Unde ai revazut cursa? Imi dai un link te rog?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru