Teste Bahrain, ziua 2: Perez rămâne cel mai rapid. Primele semne bune pentru Red Bull

de Daniel Popescu
Vineri, 28.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez a fost cel mai rapid şi în a doua zi de teste de pe circuitul din Bahrain, în care Red Bull a dat primele semne de progres după ce a stabilit al treilea timp.

Esential 122 de tururi a parcurs Fernando Alonso, mai multe decat orice alt pilot
0.173 secunde a fost decalajul lui Daniel Ricciardo comparatic cu timpul liderului, cel mai mic din teste pentru Red Bull
4 steaguri rosii au fost afisate pe circuit in urma problemelor intampinate de Mercedes, McLaren, Lotus si Caterham
Force India a reuşit să obţină pentru a doua zi consecutiv cel mai bun timp pe circuitul Sakhir din Bahrain, după ce Sergio Perez a fost cronometrat în cursul dimineţii cu 1:35.570.

Performanţa a fost posibilă în contextul în care numeroşi piloţi s-au concentrat pe stinturi lungi în cursul dimineţii, iar această strategie a fost abordată inclusiv de mexican, care s-a oprit la borna 108 tururi.

Recordul zilei a fost însă stabilit de Fernando Alonso, care a parcurs 122 de tururi pentru Ferrari şi a ocupat locul doi în clasamentul general, la numai 0.064 secunde în spatele lui Perez.

Semne bune pentru Red Bull

Ziua de vineri a început într-un mod dezamăgitor pentru Red Bull, întrucât Daniel Ricciardo a parcurs doar 15 tururi, însă lucrurile s-au schimbat radical în cursul după-amiezii.

Australianul a ajuns la 66 de tururi parcurse, însă adevărata performanţă este clasarea pe locul trei la numai 0.173 secunde în spatele lui Perez.

Locul patru i-a revenit lui Felipe Massa de la Williams, care a fost urmat de Jenson Button, însă britanicul a avut o zi plină de probleme la McLaren. Acesta a provocat un steag roşu în cursul dimineţii în urma unei defecţiuni tehnice, iar în cele din urmă a ajuns la numai 52 de tururi parcurse.

Defecţiuni tehnice pentru Mercedes

Lewis Hamilton a provocat primul steag roşu al zilei după apariţia unei defecţiuni tehnice la cutia de viteze a monopostului Mercedes. Aceasta a devenit astfel una dintre cele mai semnificative probleme de fiabilitate pe care a suferit-o echipa de uzină a constructorului german, care anterior impresionase în primele două sesiuni de evaluare.

Fostul campion mondial a terminat sesiunea doar pe locul şapte, în spatele lui Jules Bianchi, care a parcurs 75 de tururi pentru Marussia.

Incendii pentru două echipe Renault

Pastor Maldonado a parcurs doar 31 de tururi înainte ca monopostul Lotus să ia foc pe circuit, iar pilotul venezuelean nu a mai ieşit ulterior pe traseu.

O soartă similară a avut şi Marcus Ericcson, însă incidentul a avut loc în ultima oră de teste şi a afectat astfel mai puţin programul obişnuit al celor de la Caterham.

Testele din Bahrain continuă şi pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică în intervalul orar 08:00 - 16:30, cu o pauză de prânz de 30 de minute între 12:00 - 12:30.

Teste Bahrain - rezultate ziua 3:

 1. 
Sergio Perez Force India-Mercedes 1m35.570s 108 2. Fernando Alonso Ferrari 1m35.634s +0.064s 122 3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault 1m35.743s +0.173s 66 4. Felipe Massa Williams-Mercedes 1m36.507s +0.937s 103 5. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m36.901s +1.331s 52 6. Jules Bianchi Marussia-Ferrari 1m38.092s +2.522s 75 7. Lewis Hamilton Mercedes 1m39.041s +3.471s 89 8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 1m39.636s +4.066s 61 9. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m39.976s +4.406s 106 10. Pastor Maldonado Lotus-Renault 1m41.613s +6.043s 31 11. Marcus Ericsson Caterham-Renault 1m42.516s +6.946s 55

Comentarii (12)

  • pam pam pam
    Ferrari incepe sa mearga..probabil alte reglaje-etc-incet incet-locul 1-dar in cursa nu aici
    17 3
  • Grosjean
    Cel mai interesant aspect al acestor teste... este ca nu stim ce testeaza baietii astia...
    27 0
  • daci76
    La pariuri anul trecut m-a facut fericit Di Resta ,poate anul asta ma scoate Perez.
    3 6
  • Din toate declaratiile tuturor pilotilor dupa aceste teste rezulta un singur lucru:Nimeni nu este pe deplin multumit..Acum nu stim daca sunt sinceri sau simuleaza nemultumirea..Cred ca vom avea un sezon extrem de interesant
    5 0
  • si uite asa din senin si nebagat in seama RBR incepe sa reinvie.
    Sa nu uitam ca testele de azi sau facut cu pilotul nr 2
    De maine alta palarie ( stiam si cred in geniile f1 dar in oarecare masura speram ca anu asta sa nu mai fie vreo dominatie ci mai dergraba lupta pura) cu pilotul nr 1 in momentul de fata.
    ps. de ce no sa ma mire numarul 1 la Vetel pentru maine Adrian ruls
    3 5
  • daci76
    Gaseseste Newey solutia,totdeauna a facut-o.
    6 10
  • daci76
    si pt cei care cred ca simpatizez cu RBR ,Newey l-a omaorat pe Senna idolul meu deci NU nu sunt fan RBR,vreau ca oricine sa ii bata,nu conteaza,mai ales pe Vettel,sa fie cu capu' in tarana
    11 9
  • @daci76: e plin netul de hateri, pana acum ai dat dovada de pertinenta in comentarii...
    Este plina lumea de oameni mici, dar extrem de buni profesional. Au fost multe probleme in acel an negru cu monopostul Williams, dar Senna avea personalitate si stia ce sa ceara. E insa cale lunga pana la a spune ca Newey l-a omorat pe Senna.
    14 6
  • Grosjean a zis bine , nu stim ce testeaza baietii , cert este ca echipele motorizate de Renault au si o sa aiba probleme , mai ales in primele 3-4 curse , cat despre performantele reale ale motoarelor si monoposturiilor le vom vedea numai in prima cursa , pana atunci toata lumea speculeaza , am vazut ca unii spuneau ca motorul Mercedes este cu vreo 72 caluti mai puternic ca Ferrari , altii spun ca Ferrari e mai rapid in linile drepte cu 20-30 km/h ca si Mercedes .....

    Ar fii interesant sa vedem o simulare de calificari azi si maine sa ne facem o idee :)
    4 1
  • daci76
    @octav71,multumesc,probabil ca am exagerat vis-a-vis de Vettel,insa cred ca nu esti novice in formula1,am exagerat spunanad ca Newey l-a omorat pe Senna,acelasi Newey a reusit sa ma bucure in perioada McLaren cu modelul mp4/13,dar raman la parerea ca Senna a avut o problema tehnica in momentul acela fatidic,si cum RBR sw identific cu Newey in acest moment,asa se identifica cu Wiliams atunci.Daca am jignit pe cineva imi cer scuze.
    5 1
  • fani energizante, relax, nici mercedes si nici mclaren na-u facut calificari ieri, vad ca timpul lui riciardo va adus culoare in obraji, insa realismul trebuie sa fie prezent, rbr sunt cu sau fara newey la pamant. Asta ca sa nu va surprinda in cursa :)
    2 0
  • pablo256r
    N-au impresionat RBR cu nimic ieri. Ricciardo a avut un singur tur rapid in rest a avut timpi de 1:40. Probabil a incercat sa dea tot ce se poate. Daca crapa iar monopostul bine daca nu inseamna ca merge bine.
    Dovada e ca azi la aceasta ora Vettel a parcurs ... 0.5 ture (11:21 ora locala). Culmea e ca Renaultul de pe Caterham a parcurs azi deocamdata cele mai multe ture, 69!

    live text aici:
    http://live.autosport.com/commentary.php/id/703
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru