Dacia a fabricat 150.000 de unităţi Sandero 2 la Mioveni

de Sebastian Toma
Vineri, 16.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Dacia din Mioveni sărbătoreşte producţia a 150.000 de unităţi ale celei de-a doua generaţii Sandero. Modelul a fost lansat în septembrie 2012, la Salonul Auto de la Paris.

Dacia Sandero, subcompacta mărcii din Mioveni ajunsă la a doua generaţie, a marcat un hotar de producţie la uzina argeşeană. Uzina de Vehicule Dacia a produs 150.000 de unităţi Sandero 2, model lansat în urmă cu mai puţin de doi ani. Exemplarul aniversar este un Sandero 1.5 dCi 90 CP Laureate, culoarea roşu de foc, care va ajunge la un client Dacia din Spania. Hatchback-ul de clasă mică reprezintă 9% din producţia zilnică de la Mioveni, iar 90% dintre unităţie Sandero sunt exportate. Pe piaţa din Spania, de exemplu, Sandero a reuşit să fie pe locul întâi în clasamentul de vânzări în luna ianuarie 2013. Generaţia precedentă a lui Sandero a reuşit o performanţă similară în luna martie 2010 în Franţa, când a fost pe locul doi. 

REPORTAJ: Am asistat la naşterea noului Dacia Sandero

Urmareste Automarket
Dacia Sandero se bucură de aprecieri pozitive şi în Regatul Unit, cea mai nouă piaţă mare pentru marca argeşeană.
Sandero a fost desemnat modelul cu cea mai mică depreciere de pe piaţa din Marea Britanie în urma unui studiu realizat de organizaţia CAP din Regatul Unit. Studiul lor spune că un Sandero 1.2 16V Laureate va păstra 36% din preţul iniţial după trei ani de utilizare. O altă organizaţie care analizează deprecierea maşinilor noi în Marea Britanie, Glass Guide, susţine că Sandero îşi va păstra 57% din valoarea iniţială. De parcă un asemenea titlu nu ar fi suficient, Sandero este şi cea mai ieftină maşină din Regatul Unit.

Dacia a "inventat" un mesaj inedit către Ministrul Finanţelor din Marea Britanie: "Cumpăraţi Sandero!"

Sandero se vinde ca pâinea caldă în străinătate, 90% din unităţile produse la Mioveni fiind exportate. Lotul din imagine aşteaptă să urce în tren ca să plece spre clienţi.
Pe piaţa din România, Dacia Sandero pleacă de la 7.090 euro cu TVA inclus pentru versiunea de bază, în timp ce vârful gamei are un preţ de pornire de 11.600 euro. Hatchback-ul a reuşit să obţină, în premieră pentru Dacia, patru stele de siguranţă la testele EuroNCAP, în cadrul unei sesiuni organizate în 2013. Şi chiar dacă nu a reuşit să strângă rezultatul maxim de cinci stele, cele patru stele sunt o îmbunătăţire foarte importantă a comportamentului modelului în cazul unui accident, mai ales dacă luăm în calcul faptul că EuroNCAP şi-a înăsprit criteriile de testare între timp.
Anterioara generaţie a lui Sandero primise trei stele EuroNCAP în 2008. Apariţia sistemului ESP între echipamentele standard pe care le oferă Sandero odată cu noua generaţie a făcut diferenţa între rezultatul anterior de 3 stele şi cel actual de 4 stele EuroNCAP.
În plus, faptul că airbag-urile laterale se află şi ele în dotarea standard au cântărit greu în rezultatul final.

Experiment cu noul Dacia Sandero în Regatul Unit: Ce maşină este asta şi cât costă?

Via Dacia

Comentarii (6)

  • Multe inainte!
    9 0
  • Dacia Plant
    Cea mai faina Dacie. As cumpra-o oricand doar ca nu as sti ce sa aleg intre motorizarile de 90cp TCe sau DCi ?
    7 0
  • Buna masina, problema e aceeasi: PRETUL.
    2 1
  • Citat din articol:

    "Dacia Sandero se bucură de aprecieri pozitive şi în Regatul Unit, cu toate că englezii nu primesc maşinile fabricate în România, deoarece la Mioveni nu sunt produse maşini cu volanul pe dreapta."

    Din cate stiu eu, Sandero cu volan pe dreapta sa face la Mioveni, doar Dusterul pt UK vine din India. Asa e oare, sau nu?
    1 0
  • Nu este de mirare.
    1 0
  • P.S.: @asm: Pana la urma, piesele, din Romania vin, nu?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru