Fostul ministru al Transporturilor: "Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda, finalizat în proporție de 98%"

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda este finalizat în proporție de 98%, susține fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Tronsonul respectiv are o lungime de 24.25 kilometri.

În fiecare zi, cozile de mașini se întind pe câțiva kilometri între Alba Iulia și Aiud, în mare parte din cauză că lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda nu este încă finalizat.

Potrivit fostului ministru al Transporturilor, tronsonul de drum cu o lungime de 24.25 kilometri este aproape de finalizare, fiind realizat în proporție de 98%. "Pe Sebeș - Turda Lotul 2 sunt 29 de kilometri care se vor termina anul ăsta. Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta. Sunt la 98%, mai sunt de pus parapeți mediani, foarte puțin strat de uzură," a declarat Drulă pentru Hotnews.ro.

Odată cu deschiderea acestui tronson, vor fi dați în folosință alți 4.5 kilometri de autostradă de pe loturile adiacente, care nu puteau fi folosiți până acum.

Lotul 2 este cuprins între Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) și Aiud (km 17 + 000 - km 41 + 250). Contractul a fost semnat în 2014 și are o valoare de 549.33 milioane lei, fără TVA.

În luna iulie, site-ul oficial al CNAIR indica un stadiu fizic al lucrărilor pe acest lot 2 de 88.5%.

via Hotnews.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru