Măsuri după accidentul din Ialomița: ministrul Transporturilor anunţă controale în trafic şi introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, pentru a identifica oboseala şoferilor

de Paul Cosma
Duminica, 06.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma accidentului din Ialomița în care au murit 10 persoane, ministrul Transporturilor a anunțat că, începând de luni, vor fi făcute controale în trafic. În plus, Răzvan Cuc vrea să emită un ordin pentru introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, pentru a identifica șoferii obosiți.

Ministerul Transporturilor va forma un grup mixt cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și Poliția Rutieră, al cărui scop principal va fi controlul tahografelor al mașinilor de transport. Decizia vine în urma accidentului tragic din Ialomița, soldat cu 10 victime.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că vor fi făcute controale în trafic începând de luni, 7 octombrie.

“Nu se va şti de către absolut nimeni decât în ziua când se va pleca pe traseele respective pentru a se face controalele pentru verificarea timpilor, dacă sunt respectaţi de şoferi. Aceste lucruri au existat şi până în prezent. S-au aplicat sancţiuni foarte mari dar vrem să intensificăm aceste controale", a declarat Cuc.

Ministrul a mai spus că va emite un ordin pentru introducerea dispozitivelor de scanare a retinei, astfel încât să fie identificați șoferii obosiți.

Via News.ro

Comentarii (22)

  • inexorabil
    Nț-nț-nț-nț! Măi, să fie! Într-adevăr, s-a schimbat clima globală, în sensul că, de la "9/11" încoace, tot "plouă" cu pretexte "ideale" (care, desigur, "necesită măsuri urgente") de "asigurare/întărire a securității comunitare". Iar "terorismul" și diferitele "riscuri" și "hazarduri" intră ca o mănușă pe mâinile magicienilor din laboratoarele oculte de experimentare a ingineriile sociale, menite să "schimbe lumea/viața în bine".

    Traducere "fanatic religioasă" : "Stimate berbec decerebrat, pardon, cetățean al Patriei Globale, eu, Statul Unic Global, mă văd nevoit circumstanțial să te îngrădesc tot mai mult în drepturile tale constituționale și să atentez la libertatea ta divino-nativă, dar, prin intermediul propagandei mele de suflet, recte mass-media, alias noua Putere a lumii --- deopotrivă d.p.d.v. politic, juridic, judiciar, economic, social, cultural și spiritual --- sigur voi izbuti să te conving că trocul libertate înnăscută vs. control securistic merită acceptat și chiar...adorat de tine, mai ales dacă voi înzestra tehnicile mele de supraveghere strictă și continuă cu un superb anestezic consumeristic...Adică te voi omorî lăuntric fără să simți nimic rău extrinsec și de jur împrejur".
    15 7
  • Edikkk
    Ce facem cu şoferii de TIR care îţi dau flash-uri sau stau în spate "la împins " când tu ai deja 65-69 km/h în localitate, cu mult deja peste limita legală !!!??

    Ce şansă are un TIR să oprească în timp util la trecerea de pietoni când are peste 70 km/h ???

    ZERO!

    Radare fixe în localităţi, în mijloc, la principala trecere de pietoni este ceva OBLIGATORIU !!!

    Altfel totul este inutil.
    22 9
  • @edikk,traverseaza tu Romania cu 65 la ora in fiecare localitate apoi mai vorbim. Si sa ai si un termen limita de timp pe care te-as obliga cu bciul sa-l respecti. Sa iti iei trotineta daca vrei sa mergi cu ametitoarea iuteala de 65 la ora in fata autotrenurilor.
    10 21
  • Edikkk
    Dle Tatraus criminalii de zi cu zi, îi văd zilnic pe străzi la lucru, în România.

    ZILNIC SUNT ŞTIRI CU MORŢI PE ŞOSELE.

    Mulţi nevinovaţi loviţi de alţii.

    Copii loviţi, schilodiţi, omorâţi pe trecerile de pietoni de şoferi vitezomani. Cei ca dvs.

    Da, ştirile cu Mario cu 250 km/h fac fruntea ştirilor dar sunt sute de "ştiri " în care pietoni nevinovaţi sunt loviţi de şoferi vitezomani an de an în România.

    DAR ÎN ITALIA, FRANŢA, UK şi alte ţări CUM DE POT AVEA RADARE FIXE???

    Pentru că acolo nebunii şi inconştienţii nu sunt majoritatea.
    21 7
  • inexorabil
    @Tatraurs, în mod indirect, Edikkkuku te face criminal. De altfel, el ne trâmbițează "performanța" de a depista/detecta "criminali" în fiecare zi. Doar că treci întâmplător pe lângă omul-radar și gata, simte-te deja criminal. Chiar dacă nu strivești nici măcar o insectă în ziua respectivă.

    Așa-i când ajungi în eco-sevraj: vezi numai fum (de la ICE) și orori umane în jurul tău. În orice caz, subiectul nostru se înscrie deja în limitele patologiei --- la urma urmei, ce/cum credeați că sunt sclavii jurați ai Gaiei?
    7 15
  • @edikk,primul roman cu care se cacau tabloidele britanice pe ele cum s-a deschis piata muncii in Anglia,Victor Spirescu,vedeta de wc,a murit in Anglia drogat cu cocaina la volanul unei masini care zbura cu peste 200 la ora,ca tot te intrebai ca de ce nu putem avea radare fixe precum in uk,au folosit radarele alea fix nimic.Iar Mario avea 250 la ora doar in jocurile cu Mario kart,am vazut si filmarea,drogalaul avea maximum 120 la ora pana sa sara in balarii cu rabla si sa-l omoara p'ala nevinovat.In schimb,voi astia care incurcati traficul cand melcuiti masina cu 50 la ora in fata tirurilor nu aveti nicio vina,niciodata,mai ales daca sunteti soferi de duminica si mergeti pe a doua banda cu viteza legala.
    12 12
  • Ciprian
    Astia o sa inventeze si teleportarea! Poate, poate nu mai e nevoie sa construiasca autostrazi.

    Problema e infrastructura, nu lipsa dispozitivelor sau a tehnologiei "smart".
    11 2
  • Mai lăsați-mă cu termenele voastre limită ca scuză pentru tiriști! Pui viața oamenilor în pericol pentru termenul tău limită? Se supără patronul? Asta e, nație coruptă de români, asta s-a votat de 30 de ani încoace! Vreți să fie altfel? Vreți să aveți autostrăzi? Lăsați-vă voi întâi de corupție! Politicienii nu sunt decât oglinda societății, ei sunt produsul unei societăți corupte, nu invers. Majoritatea românilor practică multe din hoțiile politicienilor, dar la scară mai mică. Și asta doar pentru că nu au acces la resursele politicienilor, nu că ar fi mai morali. 80-90% dintre români ar face ca politicienii actuali dacă mâine ar ajunge acolo.

    În România, dacă vrei să respecți legea ești ocărât, ești înjurat, ești scuipat, ești considerat fraier, prost și în toate felurile. Se uite ciudat la tine majoritatea când le spui că tu vrei să respecți legea în toate, inclusiv pe șosele.

    Mereu românul are o scuză pentru mizeria și corupția lui proprie.
    18 4
  • Nu sunt în multe de acord cu @Edikkk, dar acum are dreptate. Îl umpleți degeaba de minusuri. Îl umpleți din frustrare că vă spune un adevărul în față și nu suportați. Românul nu poate fi civilizat decât cu garduri și cu bățul aplicat la sânge (aka măsuri aspre, dar nu doar în scris, ci și aplicate). Așa s-au civilizat și occidentalii.

    Și da, atunci când încalci limitele stabilite și îi pui și pe alții în pericol, ești ÎN MOD CLAR un potențial CRIMINAL! De aia în Elveția le confiscă și mașina când încalcă legea - pentru că aia e potențiala armă a POTENȚIALULUI CRIMINAL!
    16 5
  • mircea badea
    ce cauta taranii la strada?? daca ii zice judeteana/nationala/europeana, e clar ca nu-i pt ei!
    3 6
  • mircea badea
    ce cauta taranii la strada?? daca ii zice judeteana/nationala/europeana, e clar ca nu-i pt ei!
    3 6
  • andrei
    tatraurs, bati campii grav de tot! in conditiile in care stii din prima ca astea sunt soselele tarii, ca asta e traficul, sa vii si sa umbli ca descreieratul cu 80-90 prin localitati (cu orice fel de masina) si sa mai si sustii ca nu ai ce face e noaptea mintii. ce zice edikk de 70 e o gluma, pe mine ma depasesc tiruri in localitati, tiruri care merg cu 80-90 constant (si pe afara tot asa), zici ca ei au sosea proprie.

    stii din prima ca astea sunt conditiile (proaste, clar) ori incetezi businessul, ori mergi legal. argumentul ca omor oameni ca nu am ce face, intarzii e zero barat.

    daca iti murea tie cineva nu mai comentai asa ci exact pe dos, adica ipocrizie fara margini.
    13 4
  • Calingura
    Infrastructura proasta nu este o scuza pentru viteza cu care mergem.
    Presiunea la care este supus tiristul (reala de altfel) nu ajuta cu nimic familiile victimelor.

    Sunt alte solutii, foarte greu de implementat, dar sunt.

    Nu doar tiristii sunt inconstienti dar ei ar trebui sa aiba exponential mai multa grija pentru ca duc in spate zeci de tone. Daca intru eu pe contrasens, poate mai scapa cel lovit. Dar daca intra un behemot in tine, esti adio pe loc.

    In alta ordine de idei, daca am avea autostrazi credeti ca nu am circula tot ca niste imbecili? Toti pe banda 3 si niciunul pe prima? Slalomuri disperate in conditiile in care nu poti ajunge oricum prea departe cand e aglomerat, mersul la 2 metri in spatele celui din fata si asa mai departe.

    Desi pe undeva Inexorabil poate are dreptate, cum ne civilizam?? Cum vom reusi daca la noi nu merge decat cu forta, cu bataia, amenda si controloul?
    15 0
  • Calingura
    Apropo de masurile dure si greu de imlementat: http://www.ziare.com/stiri/accidente-rutiere/reactia-soferilor-profesionisti-dupa-ce-ministrul-cuc-a-zis-ca-le-amprenteaza-retinele-1580234
    2 0
  • someone
    cu totii incalcam legi, mai ales viteza de deplasare, si la fel e si in europa de vest, cu 2 mici mari diferente: acolo exista infrastructura si poti alege autostrada daca te grabesti, si mai ales acolo cu politia rutiera nu e tocmeala: cum zicea cineva mai sus, in elevetia ramai fara masina daca esti smardoi, si am citit de o amenda pentru viteza in norvegia de peste 100000 euro.
    e an electoral si la anul la fel, asa ca astfel de declaratii de la politicieni impotenti profesional si decizional o sa auzim in fiecare luna, dar fapte? nici vorba. si aici nu vorbesc despre psd sau pnl, ci de toti .
    dar cei 10 oameni din microbuz au murit pentru ca un sofer de tir obosit era presat de sef sa ajunga mai repede la destinatie si vroia sa ajunga la peste.
    problema e mult mai profunda decat legile, infrastructura : e vorba de instinctul de conservare lipsa, e vorba de frica indusa de sefi ca ramanem fara job daca nu facem aia sau aia, samd.
    8 0
  • @calingura

    Asta cu autostrăzile e o scuză prostească. Da, infrastructura ar reduce numărul accidentelor, clar. Dar asta nu rezolvă problema nebuniei din trafic și a nepăsării multora care e prima cauză. Infrastructura e doar a doua cauză.

    Mergi frumos pe autostradă cu 130-140 km/h pe ceas, depășești un TIR care merge cu 90 și vine bizonul (mulți așa) lipit de spatele și îți dă flash-uri de parcă te poți băga sub remorca TIR-ului ca în Fast & Furious sau îți iese o elice din cupolă ca să zbori și să treacă el.

    Niște debili mintali sunt ăștia.

    Vin ei și ne spun că ei gonesc ca nebunii pe naționale că nu au autostrăzi, iar pe cei 800 km de autostrăzi cât or fi ei, îi vezi cu 180 - 200 km/h. Niște CRIMINALI!
    11 3
  • Rudolf D.
    Asa-i moldovene. si da-I si lupta. Accidentul de fata, articolul asta, si in plus principala cauza a accidentelor in Romania nu sunt din cauza vitezei excesive.

    P.S. Daca cineva iti da flash-uri din spate sunt 2 cauze. Ori mergi prea incet, ori mergi prea prost.
    5 15
  • andrei
    alt aberant. nu sunt din cauza vitezei excesive accidentele? loool. ai dreptatea, mergeau prea incet.

    daca cineva iti da flahsuri, in 90% din cazuri e un dobitoc, in restul de 10% e un dobitoc cu carnetul luat la pitesti. in rest ai dreptate :D
    7 3
  • Asta cu scanarea retinei as vrea sa o vad testata pe domnul ministru Cuc si dna Dancila- sa vad daca nu da eroare din cauza gaurii negre din spatele retinei.
    9 1
  • Rudolf D.
    Moroane, ce tot te aberezi? Accidentul care se dezbate aici in articol nu s-a produs din cauza vitezei excesive. Sau esti analfabet functional si n-ai inteles nimic din ce-ai citit? Si in Romania cauza principala a mortalitatii in accidente pe sosea nu e viteza excesiva. Citeste statisticile si bilanturile Ministerului de Interne ca sa te luminezi.
    Observ la tine o manie proletara indreptata asupra acelora care au masini mai performante si merg mai repede ca tine. Nasol, asta da lovitura in orgoliu, mai ales cand iti da flash-uri. Lasa-i in treaba lor si nu ridica tu primul piatra ca nu cred ca esti fara de pacat. Daca unii se risca sa ia amenzi si sa ramana fara carnet ce treaba ai tu? Ca mai exista si cate un dobitoc care merge ca nebunul si nu stie sa conduca, asta e adevarat, dar crede-ma nimeni nu-i poate opri pe astia. Cel mai bine le faci loc sa se duca in plata Domnului. Lasa mânia la o parte ca-ti strici tie viata. Pace frate, si stai cat mai mult pe banda intai. Acolo e locul tau.
    4 8
  • Edikkk
    Dle Rudolf, ca să nu vă jignesc, PLĂTIŢI DVS AMENDA celui care îi daţi flashuri ???

    Nesimţitule !!

    Nu îţi ajunge 140km/h pe autostradă cumpăraţi dracului un avion şi zboară dracului în aer şi lasă lumea în pace !

    Nesimţitule.
    1 2
  • Edikkk
    căruia *
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru