Noua generație Apple CarPlay. Funcționalitate îmbunătățită și personalizare extinsă

de Tiberiu Safta
Marti, 07.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple a prezentat noua generație a sistemului multimedia pentru mașini CarPlay. Aceasta va putea funcționa pe mai multe ecrane, inclusiv pe instrumentarul de bord digital, iar șoferii vor avea mai multă libertate cu privire la personalizarea interfeței grafice și a comenzilor.

Compania americană a prezentat, în cadrul evenimentului anual Apple Worldwide Developers Conference, noua generație a sistemului multimedia pentru mașini Apple CarPlay. Față de actuala generație, noua versiune a sistemului va aduce unele funcții noi și se va integra mai bine cu vehiculul și chiar cu comenzile de bază ale acestuia.

Astfel, noua generație Apple CarPlay va permite șoferilor să-și personalizeze interfața grafică, atât la instrumentarul digital, cât și la ecranul central. Noua generație va putea înlocui afișajele digitale din fabrică ale mașinii, ceea ce înseamnă că poate reda viteza, navigația, modul de conducere și chiar nivelul de combustibil sau al bateriei în cazul mașinilor electrice. Sistemul va putea fi personalizat prin culori și teme grafice diferite, alături de alte widget-uri care pot afișa, de exemplu, temperatura aerului și melodia redată.

Mai mult, viitoarea generație Apple CarPlay va putea înlocui și unele comenzi din fabrică ale unei mașini.

Funcții precum scaunele încălzite și ventilate, setările climatizării automate și setările radio, vor putea fi schimbate cu ajutorul noului sistem.

Apple nu a precizat mai multe detalii despre noile funcții. Cu toate acestea, au fost vehiculate câteva mărci care vor primi acest nou sistem în viitorul apropiat. Printre numele menționate se remarcă Porsche, Jaguar, Volvo, Nissan și Ford.

via Apple

Comentarii (3)

  • Adrian
    Ma asteptam ca Apple sa ramana pe modelul hardware si software propriu, care e mai usor de gestionat si controlat. CarPlay e acum la fel ca Androidul, instalat pe mii de modele, mii de configuratii, mii de posibilitati de eroare si fragmentare. Dar deh, nu puteau rata o felie mare din piata auto. Daca asteptau masinile autonome, caci miza acolo este de fapt, probabil ca pierdeau o cota mare de piata actuala si Google ar fi fost alegerea fireasca si pentru autonome.
    0 1
  • ii mai trebuie parbiz?
    0 1
  • andrei
    pai daca vor sa te lase la climatizare normal ca trebuie sa acceseze si ce poate face masina. iar faptul ca e pus pe masini de diverse configuratii si de la diversi producatori e excelent.
    intrebarea e, versiunea noua se poate pune si pe o masina de acum 1-2 ani care deja are carplay? sau trebuie sa faca si hardwareul masinii ceva in plus?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru