CE

Joi, 10 Iunie 2021 | Economic

Comisia Europeană pregătește o propunere pentru eliminarea vehiculelor poluante

Comisia Europeană va prezenta la sfârşitul lui 2022 o propunere de retragere de pe piaţă a vehiculelor cele mai poluante, potrivit declarațiilor făcute de vicepreședintele Frans Timmermans.
Vineri, 21 Februarie 2014 | Industrie

Comisia Europeană: "Guvernul Franţei are dreptul să devină acţionar la PSA Peugeot-Citroen"

Comisia Europeană a dat acordul de principiu pentru tranzacţia anunţată de francezii de la PSA Peugeot-Citroen, prin care statul francez se angaja să cumpere 14% din acţiunile companiei pentru a întări situaţia acesteia.
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 | Mediu

Comisia Europeană a amânat cu un an aplicarea integrală a limitei de 95 grame CO2/km

După cinci luni de discuţii cu statele membre UE, Comisia Europeană a făcut un compromis şi a decalat cu un an termenul limita de aplicare integrală a pragului 95 grame CO2 pe kilometru pentru maşinile noi.
Luni, 07 Octombrie 2013 | Mediu

Votul privind restricţionarea emisiilor de CO2 la nivel de flotă, amânat pentru a treia oară

Comisia Europeană a amânat votul privind restricţionarea nivelului de emisii CO2 la nivel de flotă pentru modelele produse în 2020. Votul a fost blocat în urma efoturilor depuse de reprezentanţii Germaniei.
Marti, 10 Aprilie 2012 | Industrie

Cromarea plasticului a devenit posibilă datorită nanotehnologiei

Comisia Europeană a publicat un raport de activitate al proiectului Ecosam, care a reuşit să dezvolte un proces ecologic de acoperire cu crom a pieselor din plastic.
Joi, 05 Aprilie 2012 | General

CE: Vrem proceduri de reînmatriculare cât mai simple în Europa

Comisia Europeană vrea să simplifice procedurile necesare înmatriculării unui vehicul într-o ţară a Uniunii Europene. În medie, un cetăţean are nevoie de cinci săptămâni şi 400 de euro pentru a înmatricula un automobil, arată datele CE.
Miercuri, 09 Februarie 2011 | Siguranta

Luminile de zi în standard sunt obligatorii pentru toate autovehiculele noi

Comisia Europeană a aprobat un proiect care vizează instituirea obligativităţii echipării automobilelor noi cu lumini de poziţie care să se aprindă automat la pornirea motorului şi să rămână aprinse pe toată perioada de funcţionare a acestuia.
Vineri, 28 Mai 2010 | General

CE vrea să le permită clienţilor de maşini noi să-şi repare masinile şi în alte service-uri

O normativă a Comisiei Europene le va permite proprietarilor de autoturisme aflate în garanţie să-şi repare şi întreţină maşinile şi la service-urile care nu se alfă în reţeaua mărcii pe care o deţin. Măsurile se vor aplica treptat în următorii trei ani.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru