Luminile de zi în standard sunt obligatorii pentru toate autovehiculele noi
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Comisia Europeană a decis să facă un pas mare pentru vizibilitate pe Bătrânul Continent şi a votat introducerea în standard a luminilor de poziţie automate pentru toate automobilele noi vândute pe acest continent. Respectiva măsură ar duce la reducerea accidentelor mortate cu trei până la cinci procente în fiecare an. Motivul din spatele acestei decizii vizează atragerea atenţiei şoferilor cu ajutorul luminilor de poziţie care vor rîmâne aprinse din momentul în care este pornit motorul. O serie de studii au arătat că autovehiculele sunt mai vizibile dacă au aprinse luminile de poziţie pe timp de zi.
În timp ce unii producători de automobile vor integra sistemul direct în configuraţia actuală a automobilului, prin apriderea automată a luminilor de poziţie, alţii au implementat deja lumini de poziţie dedicate, echipate cu LED-uri. Respectivele LED-uri au rolul de a consuma o cantitate mai mică de curent electric şi de a avea o viaţă mai lungă în materie de ore de funcţionare.
În plus, acestea luminează mai bine decât un bec convenţional de aceeaşi putere. Este important să nu confundăm LED-urile oferite în standard de constructori cu dispozitivele de iluminare vândute aftermarket la preţuri derizorii, cele din urmă nefiind omologate pentru utilizarea pe drumurile europene şi putând duce la diverse incidente din cauza performanţelor necorespunzătoare.Din 2012, atât camioanele, cât şi autobuzele şi autocarele vor fi echipate în standard cu lumini de poziţie de zi. Introducerea luminilor de poziţie pe bază de LED-uri este utilă pentru reducerea consumului de energie al acestui sistem, care ar fi la un nivel superior dacă s-ar apela la becuri convenţionale pentru această funcţie. Nu a fost introdusă şi o normă care să vizeze obligativitatea şoferilor care conduc automobile care nu sunt echipate cu lumini de poziţie automate să le folosească în permanenţă, deşi beneficiile acestei practici ar fi evidente dacă ar fi respectate cu stricteţe.
Via | ZerCustoms
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Grupul Stellantis a emis un ordin de Stop-Drive pentru posesorii modelelor Citroen C3 și DS3. Mașinile afectate sunt produse între 2009 și 2019 și sunt echipate cu airbag-uri Takata. Ordinul este valabil și pentru clienții din România. (20.06)
-
Volvo a dezvăluit un nou tip de centură de siguranță, care va apărea pentru prima dată la viitorul SUV electric EX60. Noua centură de siguranță va ști mărimea ocupanților și se va adapta în caz de impact după mărimea acestora. (05.06)
-
Ford a inițiat o campanie de rechemare amplă pentru cel puțin câteva zeci de mii de mașini vândute în Europa. Conform Sistemului de Alertă Rapidă al Uniunii Europene, mai multe modele ale mărcii, printre care și cele produse la Craiova, au probleme cu conductele de carburant, care pot provoca un incendiu. (29.05)
-
Noul Jeep Compass pentru Europa: cel mai aerodinamic model din istoria mărcii
-
Se scumpește rovinieta: șoferii vor plăti 50 de euro pe an, în loc de 28 de euro
-
Pericol iminent
-
Noul Mitsubishi Grandis: SUV înrudit cu Renault Symbioz
-
BMW M2 CS, record pe Nurburgring: cea mai rapidă mașină din clasa compactă
Incep sa cred ca astia de la Comisia Europeana chiar fac ceva.
Sa nu uitam ca si incarcatoarele pentru telefoane mobile standardizate au fost impuse tot de Comisia Europeana.