Versiunea cu patru uși a lui Mercedes-AMG GT stabilește un nou record pe Nurburgring: AMG GT 63 S a devenit cel mai rapid model de serie cu 4 locuri de pe Iadul Verde

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe a devenit cel mai rapid model de serie cu patru locuri de pe circuitul de la Nurburgring. Modelul german a parcurus un tur pe Iadul Verde în 7 minute și 27.8 secunde.

În urmă cu câteva luni, Porsche a lansat Panamera facelift, iar unul dintre prototipurile modelului german reușea să stabilească un record la Nurburgring. Conform oficialilor Porsche, pe varianta care măsoară 20.83 de kilometri, Panamera facelift a fost cronometrat cu 7 minute și 29.81 de secunde.

Dar rivalii de la Mercedes-AMG nu au așteptat prea mult și au venit la Nurburgring cu un singur gând: să recucerească titlul de cel mai rapid model de serie cu 4 locuri cu Mercedes-AMG GT 4-door Coupe.

Versiunea din acest an a modelului dezvoltat de inginerii din Affalterbach mizează pe câteva noutăți în "dreptul suspensiei și pe o serie de îmbunătățiri fine". La volanul lui AMG GT 63 S 4Matic+ s-a aflat Demian Schaffert, inginer în cadrul departamentului de Dezvoltare Mercedes-AMG.

Cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 și cu pachetul opțional AMG Aerodynamics, modelul german a parcurs versiunea de 20.83 de kilometri a circuitului german în 7 minute și 27.8 secunde.

Astfel, AMG GT 63 S 4Matic+ a devenit cel mai rapid model de serie cu patru locuri de pe circuitul de la Nurburgring.

Comentarii (7)

  • Ce zice Mercedes: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ is the fastest luxury class vehicle on the Nordschleife
    Ce intelege Automarket: AMG GT 63 S a devenit cel mai rapid model de serie cu 4 locuri de pe Iadul Verde
    3 3
  • @ nume: cineva e lost in translation, dar, ce chestie, amandoi au dreptate.
    sa vedem ce zice noul m5 CS
    4 1
  • Nu neaparat. Patru locuri are si GT-R Nismo, de exemplu.
    2 3
  • asa e, nissmo are 4 locuri, si la fel are si 911. insa cati km ai calatori tu cu o astfel de masina pe oricare din locurile din spate?
    cand am zis lost in translation, am vrut sa zic ca locuri si usi se traduc diferit . dar mno, mura in gura, engleza, germana, avocatul diavolului etc
    2 0
  • Nu se poate sa fie mai rapid decat Civic Type R.





    :)))
    3 3
  • Nu vad nici cea mai mica legatura intre confortul banchetei spate si un record la Nurburgring.
    Apoi, nu este vorba despre vreo traducere gresita - acest Mercedes nu a batut recordul lui Jaguar XE SV Project 8.
    Intr-un final, daca vrea Cornel Socariciu sa coboare printre muritori si sa ne spuna de unde stie ca recordul despre care a scris are ca actor principal un AMG GT 63 S in patru si nu cinci locuri...
    0 1
  • https://www.youtube.com/watch?v=yR5WC9Y3SYo

    Se pare ca iar s-a luat de par cu Panamera :) Nu prea ii mai lasa sa respire in ultimul timp.

    Sunt curios ce-o sa fie cu urmatoarele 2 iteratii: AMG GT73 S si Black Series. Daca asta poate atata ... si inca pe un circuit incomplet uscat, pe temperaturi relativ joase.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru