Volkswagen Golf Sportsvan promite să fie cel mai eficient monovolum compact: consum mediu de 3.6 litri la sută

de Sebastian Toma
Joi, 13.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se mândreşte cu cel mai economic monovolum compact de pe piaţă, sub forma lui Golf Sportsvan 1.6 TDI BlueMotion, care anunţă un consum mixt de 3.6 litri la sută.

Esential 95 de grame de CO2 pe kilometru emite versiunea 1.6 TDI BlueMotion a lui Golf Sportsvan.
Volkswagen Golf Sportsvan, noul monovolum compact al mărcii germane, va deveni cel mai economic model din segment odată cu debutul comercial. Prezentat la Salonul Auto de la Geneva, monovolumul din Wolfsburg vine cu un consum mediu de 3.6 litri la sută pentru versiunea 1.6 TDI BlueMotion de 110 CP. În raport cu versiunea standard, modelul are o gardă la sol redusă cu 15 milimetri, un spoiler pe plafon, o altă grilă a radiatorului, panouri speciale sub caroserie şi o configuraţie diferită de răcire. Nemţii vor oferi versiunea TDI BlueMotion a lui Golf Sportsvan în compania echipărilor Trendline şi Comfortline.

Volkswagen Golf GTE, fratele plug-in hybrid al lui GTI, se prezintă

Conceptul Sportsvan, prezentat în luna septembrie a anului trecut, nu a fost cu mult diferit de modelul de serie lansat la Salonul Auto de la Geneva, ediţia 2014.

Lansarea comercială a noului monovolum compact de la Volkswagen va avea loc în vara anului curent.

La fel ca orice versiune BlueMotion a unui model Volkswagen, acesta vine cu un set de jante din aliaj cu design dedicat, anvelope cu rezistenţă redusă la rulare şi cu modificări aplicate motorizării pentru eficienţă sporită. Modificările aplicate caroseriei i-au adus lui Golf Sportsvan un coeficient aerodinamic de 0.27. Pentru un plus de eficienţă, modelul are în standard un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare, o transmisie manuală cu şase trepte optimizată pentru un consum redus şi sistem Start-Stop.

Volkswagen e-Golf, versiunea electrică a compactei, a debutat în Germania

Urmareste Automarket
Spre comparaţie, versiunea 1.6 TDI BlueMotion a lui Golf 7, tot de 110 CP, oferă un consum mediu de 3.2 litri la sută.
Golf Sportsvan nu a fost singurul monovolum nou prezentat de Grupul Volkswagen la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Geneva. Concernul german a expus şi conceptul Italdesign Giugiaro Clipper, care prezintă o versiune futuristă a unui monovolum compact.

Via Volkswagen

Comentarii (6)

  • VW livreaza ce conteaza!
    Punct.
    Fara "dizain" sau alte explicatii inutile ale vre-unei filozofii inchipuite.
    Raspunde la cea mai importanta intrebare: cat consuma?
    Putin, zic ei!
    6 5
  • VAG stie ce face! Modele multe si de calitate, absolut toate nisele acoperite, reclama cum trebuie! Iata reteta succesului!
    7 3
  • bravo lor ca le vine mintea la cap. trebuiau sa-si concentreze de la inceput atentia spre golf plus si sa-l dezvolte in monovolum nu sa sparga piata cu turanul care stim totii ce probleme de fiabilitate a avut.
    4 6
  • Sunt foarte curios care este consumul extraurban daca cel mixt este de 3.6
    5 1
  • Acum se lauda cu 3% iar peste 6 luni este dat in judecata pentru cifre false referitoare la consum. Nu ar fi prima data.

    VW nu mai au design, rafinament, fiabilitate si rezistenta. Singurul lucru care mai vinde VW la ora actuala, este istoria lor. Cam toti concurentii i-au depasit la toate categoriile.

    In anchetele de rezistenta a partilor technice, grupul VAG este cel ami prost punctat. Are cele mai multe rechemari, service-urile sunt mereu pline iar in garantii se schimba jumatate din masini.
    4 2
  • Va fi aşa de fiabilă, încât le este teamă să nu-şi strice imaginea. Aşa că o vor numi altfel...oricum, numai vw nu. Iată că şi această marcă, în goana dupa profit, intră încet dar sigur în categoria "chinezarii"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru