Fără rivali: Mercedes a dominat antrenamentele din Bahrain fără drept de apel

de Daniel Popescu
Vineri, 01.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg și Lewis Hamilton au fost imbatabili în cele două sesiuni de antrenamente de vineri din Bahrain, cu Ferrari și McLaren la mare distanță în urmă.

Mercedes a oferit vineri cel mai bun indiciu că este marea favorită la victorie în Marele Premiu al statului Bahrain, după ce echipa a dominat ambele sesiuni de antrenamente libere.

În prima sesiune, Nico Rosberg a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:32.294 și l-a devansat pe coechipierul său Lewis Hamilton cu o jumătate de secundă. În schimb, Kimi Raikkonen a ocupat locul trei la peste 1.8 secunde în spate, cu Sebastian Vettel pe locul 11.

Probleme pentru Vettel în a doua sesiune

Urmareste Automarket
Povestea s-a repetat și în a doua sesiune, când Rosberg a fost din nou cel mai rapid cu timpul 1:31.001, însă Hamilton s-a apropiat la două zecimi.
Locul trei i-a revenit de data aceasta lui Jenson Button (McLaren), în timp ce Ferrari s-a mulțumit cu pozițiile 5 și 6 la circa 1.5 secunde în spate.

Cu numai 15 minute înainte de finalul sesiunii, Vettel a oprit monopostul Ferrari pe circuit după ce o piuliță de la pneul stânga-spate s-a desprins.

Bahrain - Rezultate Antrenamente 1:

Bahrain - Rezultate Antrenamente 2:

Calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 18:00, în timp ce cursa va avea loc duminică la aceeași oră. 

Comentarii (17)

  • A fost McLaren cu foarte putin carburant pe circuit?
    4 0
  • Cred ca vom avea cel mai plictisitor week-end din ultimii 20 de ani.
    5 7
  • mobius
    Inca o data spun ca nu inteleg de ce Alonso a ales sa se puna la dispozitia lui Ron Denis, dupa ce a avut o experianta dezastruoasa in 2007 cu el. R.D. nu se va lasa pana nu o sa-l distruga, chiar fizic daca va fi nevoie. Scenariu de anul trecut se repeta ca tras la indigo. Ce pacat un pilot de exceptie batjocorit la final de cariera de un iresponsabil, l-am numit pe R.D.
    7 15
  • Hei, nu isi bate nimeni joc de Alonso. Si daca ar vrea, pur si simplu nu ar putea. Ron Dennis este intr-o situatie disperata. Si-a luat angajamentul dupa ce l-a dat jos pe Whithmarsh fata de cei de la Bahrein Mutakalat ca va readuce echipa pe linia de plutire, ba mai multe le va rascumpara o mare parte din actiuni. Din ianuarie 2014 si pana acum, Mclaren nu si-a revenit, iar Ronn nici nu a gasit noi investitori asiatici cum a sperat, ba mai mult, echipa pierde sponsori si bani de la Berni datorita locului la constructori. Ron este in lupta pt supravietuire in cadrul Mclaren Group, crede-ma nu isi permite luxul sa il sacrifice pe Alonso.
    13 11
  • Jolyon Palmer admits Renault were shocked by McLaren's practice pace

    Ricciardo surprised by McLaren’s pace
    7 8
  • @mobius
    L-am vazut pe Alonso cu Ron si Boullier foarte fericiti dupa timpii lui Jenson. E doar o chestiune de timp pana Honda vor avea un motor comparabil cu Ferrari si Mercedes si atunci lucrurile vor sta complet diferit. Deocamdata Mclaren au reusit sa aiba fiabilitatea. Si cred ca si in performanta au facut un pas bun. Nu te grabi cu afirmatiile gratuite. Singura sansa a lui Alonso la un titlu este cu Mclaren. Poate in 2017.
    7 3
  • Eu nu vad cum isi bate joc , Ron Dennis de Alonso..
    5 3
  • go kimi!
    8 2
  • a revenit epidemia de scenarita legata de nefavorizarea lui alonso; a luat bataie de la ham, a luat de la button si acum o sa ia din nou de la button, mare branza
    3 3
  • F1_Fan
    Deoarece McLaren TC este detinut intr-o mare parte de un fond de investitii din Bahrain, ma gandesc ca era important pentru Alonso si echipa, sa faca o impresie buna, in cursa de maine. Momentan Button este pe nicaieri, este posibil ca Vandoorne sa fie in fata lui Button in calificari. Button a facut ieri doar un singur tur foarte bun, era putin probabil sa se repede, in calificari probabil o sa fie intre pozitiile 12-17.
    4 0
  • daca Vandoorne il bate weekend-ul asta pe Button e clar ca McLaren n-are problema numai cu motorul ci si cu pilotii (batrani)
    2 2
  • @lol ti s-a implinit "dorinta". Acum abia astept sa-l vad in cursa, daca si cum se descurca. Diferenta dintre cei doi piloti McLaren n-a fost mare, dar totusi.
    Mi s-a parut mie sau la sf.calificarilor Rosberg era mai zambaret, Hamilton parca un pic speriat ca a fost la un pas s-o comita?
    0 0
  • diferenta e infima si am zis weekendul asta, cursa e mai importanta
    1 1
  • e mai prudent sa asteptam cursa, insa daca ne gandim ca VanDoarme asta nu cunoaste masina ...
    1 0
  • mobius
    Nu ma grabesc cuafirmatiile, dar in 2007, Ron Denis a sacrificat interesele echipei pentru a ajuta un debutant sa castige in fata unui dublu campion mondial, adus cu bani grei la echipa. Acest om este iresponsabil, dar din pacate este acolo si are destul de multe actiuni ca sa ramana acolo si sa strice (ce spun eu poate parea irational dar asta se intampla)
    0 0
  • chiar ca revine boala aia

    daca era asa cum ziceti voi Alonso n-ar mai fi avut probleme cu Button, Button pe care Ham il cam batea. Ham n-ar mai avea astazi 3 titluri ca le castiga Kovalainen, Massa sau Rosberg. Dar uite ca 'debutantul' a continuat sa confirme. Din 2007 incoace Ham a luat titluri iar Alonso ba. Si acum de ce bociti? Alonso a recunoscut ca a dat singurel cu oistea in gard iar acum e pe bara. Mare e gradina duoamnee vai vai ce-i face Ron lui Alonso. Pe bune ma? Voi sunteti reali?
    2 1
  • Esti in troll nevinovat, cred ca asta e singura ta placere ramasa......:), stiu , ti-e greu sa vezi neputinta lui fetitei fetel...dar asta e :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru