Audi pregătește terenul pentru mașini electrice: teste pentru o rețea de case inteligente alimentate din panouri solare

de Daniel Popescu
Luni, 22.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi dezvoltă un sistem de case inteligente alimentate cu energie de la panouri solare pentru a eficientiza consumul de electricitate, ca parte a pregătirilor pentru lansarea unor mașini electrice.

Audi va lansa la finalul acestui an primul său model electric, e-tron quattro, iar acesta va fi urmat anul viitor de un al doilea model, e-tron Sportback, pentru care au început deja precomenzile.

Una dintre provocări va fi modul în care clienții își vor putea încărca mașini electrice acasă, iar constructorul german se gândește inclusiv la eficientizarea acestui proces. Astfel, Audi a demarat un experiment în Ingolstadt, orașul care găzduiește sediul central al companiei, în care sunt implicate mai multe case dotate cu panouri solare și sisteme de stocare a energiei.

Energia electrică generată de panourile solare este distribuită în cadrul rețelei în funcție de cererile fiecărei locuințe în parte prin intermediul unei aplicații software care a fost dezvoltată de start-up-ul elvețian Ampard. În acest fel sunt eliminate cazurile în care o casă generează mai multă energie electrică decât consumă, întrucât energia suplimentară poate fi furnizate altor case din cadrul rețelei.

Avantajul principal al sistemului este că dependența de rețelele clasice de alimentare cu energie a fost eliminată. "Jucăm un rol de pionier în piața energiei și permitem producătorilor să alimenteze rețeaua cu energie, ca parte a unui proiect pilot.

Este prima oară când acest lucru se întâmplă la nivelul caselor individuale", explică Hagen Seifert, directorul diviziei de produse durabile.

În plus, Audi dezvoltă și energie eoliană pe care o folosește inclusiv pentru producția de carburant sintetic.

Via Motor Authority

Comentarii (1)

  • no,acu tre sa cumperi si casa de la audi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru