Duelurile zilei în Autovot 2015: Kia Sorento vs. Nissan Qashqai şi Mercedes-Benz Clasa V vs. Smart Fortwo

de Automarket
Joi, 29.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tabloul duelurilor de azi se anunţă a fi echilibrat. Kia Sorento trebuie să treacă de Nissan Qashqai la Maşini Accesibile, în vreme ce Smart Fortwo are de lucru cu un coleg de concern mai mare: Mercedes Clasa V.

Bătaie în toată regula. Asta s-a întâmplat în cea de a doua zi de Autovot la categoria Maşini Premium. Mercedes CLS, pionierul berlinelor coupe, a avut de înfruntat un rival destul de tânăr, dar ambiţios, venit chiar din Bavaria: BMW Seria 4 Gran Coupe. Puştanul în care BMW şi-a pus speranţele pentru a tăia o felie importantă din piaţa lui Audi A5 Sportback a crezut că poate face o surpriză plăcută şi că se va califica, aşa cum a făcut-o cu o zi înainte fratele mai mare BMW X4. Mercedes CLS nu a renunţat însă aşa uşor la luptă. Au fost multe răsturnări de situaţie şi abia la finalul zilei s-a tranşat disputa: 416 voturi pentru BMW Seria 4 Gran Coupe şi 434 pentru Mercedes CLS.

De partea cealaltă, în al doilea duel al zilei, la categoria Maşini Accesibile, lucrurile au fost destul de clare după prima oră de concurs. Tăvălugul Ford Focus facelift a dovedit tuturor că este unul dintre cele mai populare modele din lume. În acest context, tânărul şi restilizatul SsangYong Korando nu a avut prea multe şanse. A sperat totuşi la un rezultat onorabil. Finalul zilei a consemnat 844 voturi. Din totalul acestora, 737 au mers către Ford Focus facelift, iar 107 către SsangYong Korando. Concluziile sunt de prisos.

PREMII DE COLECŢIE PENTRU UTILIZATORII AUTOMARKET

Premiile pe care le vor primi prin tragere la sorţi toţi cei care vor vota în Autovot 2015 sunt diverse şi satisfac atât plăcerile fanilor auto, cât şi cele ale iubitorilor de tehnologie.
Lista de premii oferită de partenerii Autovot 2015 conţine:

- 1 x iPhone 6 oferit de MOBILETREND
-
8 x tablete 3G HD oferite de EVOLIO
-
 1 x TV LED Samsung oferit de ORINGO
-
3 x Activity Monitor Misfit Shine oferite de MOBILETREND
-
1 x Sistem Sunet Soundbar Samsung oferit de ORINGO
-
5 x voucher de 100 de euro pentru achiziţia de produse originale F1 oferite de Fshop1
-
1 x căşti PC Plantronics oferite de ORINGO
-
4 x machete auto oferite de MICROMODELE 

Ca de obicei, votul zilnic înseamnă o şansă la tragerea la sorţi, fiecare zi aducând o şansă în plus pentru votant. Înregistrarea în concurs se va face cu login prin Facebook, pentru a evita pe cât posibile tentativele de fraudă.

Maşini accesibile, duelul zilei: Kia Sorento vs Nissan Qashqai


Modelul care a readus Nissan pe prima scenă a constructorilor cu pretenţii din Europa, crossover-ul Qashqai, trebuie să dea piept cu un model care deja face carieră pentru Kia: a treia generaţie Sorento. Dacă noul Qashqai a devenit un obişnuit al publicului din România, fiind o maşină tot mai populară în rândul publicului familist autohton, Kia Sorento trebuie să convingă într-un segment superior, din ce în ce mai aglomerat. Preferinţele voastre vor alege maşina cea mai populară şi o vor propulsa într-un duel viitor, unde va avea de înfruntat popularitatea lui Ford Focus facelift, câştigător fără drept de apel, după cum vă spuneam şi mai sus.

VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI

Kia Sorento.

De la 33.784 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice
Nissan Qashqai. De la 18.690 euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice

Maşini premium, duelul zilei: MERCEDES-BENZ CLASA V vs. Smart FORTWO

Duelul dintre David şi Goliat se reia şi în a treia zi de Autovot. Mercedes Clasa V trebuie să fie atent la orice mişcare a micului Smart Fortwo pentru a nu fi victimă sigură, având în vedere factorul de popularitate al modelului urban. Dacă stăm bine şi ne gândim, este vorba chiar despre un război intern în Grupul Daimler, mărcile Mercedes şi Smart fiind deţinute de aceeaşi companie germană. Aşadar, indiferent de rezultat, producătorul din Stuttgart va avea un model care merge mai departe.

VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI 

Mercedes-Benz Clasa V. De la 37.019 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice
Smart Fortwo. De la 12.040 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice

Comentarii (2)

  • Kia Lodgy
    1 1
  • Nu-nteleg cum poti pune Smart-ul sa concureze cu V Klass. Pana la urma vom vota cum dorim dar nu mi se pare ok.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru