Studiu: selfie-urile la volan, mai periculoase decât SMS-urile

de Sebastian Toma
Luni, 27.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu derulat în Regatul Unit a relevat faptul că unul din cinci șoferi și-a făcut un selfie în timp ce conducea. Grupa de vârstă cu probleme este cea a șoferilor care au între 25 și 35 de ani.

Un studiu derulat în Regatul Unit pe un eșantion de 500 de șoferi a relevat faptul că utilizarea telefonului mobil la volan este o problemă la toate vârstele. Potrivit Institute of Advanced Motorists, o organizație guvernamentală concentrată pe siguranța rutieră, 20% din șoferii intervievați au recunoscut că și-au făcut fotografii de tip selfie atunci când conduceau. Statisticile au arătat că șoferii din categoria de vârstă cuprinsă între 25 și 35 de ani au fost cei mai tentați să facă acest lucru. Împărțit pe sexe, unu din opt bărbați și-a făcut poze singur când era la volan, pe când doar una din 20 de femei și-a făcut un selfie în timp ce conducea.

STUDIU: Unul din cinci şoferi foloseşte Twitter sau Facebook la volan

Pe lângă pericolul adus de selfie-uri la volan, mulți șoferi din cei intervievați au recunoscut că au derulat apeluri video la volan, unul din 12 respondenți făcându-se vinovat de acest lucru. Mai mult decât atât, șapte procente dintre șoferii intervievați au mărturisit că s-au uitat la televizor în timp ce erau la volan folosind telefonul mobil sau alte dispozitive capabile de streaming video.

Realizatorii sondajului atrag atenția că nu doar șoferii britanici sunt iresponsabili la volan, telefonul mobil și aplicațiile asociate acestuia fiind utilizate intensiv de șoferi și în alte țări.

SMS-urile la volan pot fi mai periculoase decât consumul de alcool

Urmareste Automarket
Potrivit unui studiu realizat de AT&T, 33% din cei 2.000 de șoferi intervievați de compania de telecomunicații au mărturisit își accesează căsuța de e-mail atunci când sunt la volan.
Unul din zece americani intervievați a efectuat apeluri vocale la volan, în timp ce 14% din respondenți au mărturisit că folosesc aplicația Instagram atunci când conduc.

STUDIU: Interdicția telefoanelor mobile la volan nu reduce numărul de accidente

Via Autoblog | Sursă foto

Comentarii (3)

  • Daca nu imi ziceati voi, eu unul nu stiam ca exista oameni care isi fac selfieuri la volan :O
    3 3
  • Scorpionul_negru
    Sunt periculoase in mers ! Nu am nimic impotriva lor. Sa isi faca dar cand stationeaza la semafor de ex. Nu in mers !
    1 1
  • Dar machiatul la volan, condusul cu mana stanga atarnand pe geam si cu tigara in mana dreapta, tigara intr-o mana si smartphoneul in cealalta, condusul cu pieptul lipit de volan, etc etc etc. nu sunt periculoase?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru