STUDIU: Unul din cinci şoferi foloseşte Twitter sau Facebook la volan

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.10.2010
Numărul şoferilor care utilizează telefonul mobil la volan s-a triplat în ultimul an, spun englezii. Unul din cinci respondenţi ai acestui sondaj au mărturisit că intră pe Facebook şi pe Twitter la volan.

Un studiu din Marea Britanie a prezentat un rezultat îngrijorător: numărul de şoferi care folosesc telefonul la volan s-a triplat într-un an. Mai mult decât atât, 21% din respondenţi au mărturisit că utilizează frecvent o reţea de socializare online pe telefon atunci când sunt la volan. Deci, pe lângă mesaje SMS şi apeluri vocale, unii şoferi intră pe Facebook sau scriu pe Twitter.

Unii dintre şoferii intervievaţi au declarat că ei folosesc aplicaţiile respective doar când staţionează, în timp ce alţii au mărturisit că le utilizează şi la volan. Printre aplicaţiile populare se numără Google Maps, Facebook, aplicaţii de prezentare a pozelor online şi portaluri de muzică. Circa 39% dintre şoferii intervievaţi au recunoscut că le-a fost distrasă atenţia de mai multe ori din cauza diverselor alerte primite pe telefonul mobil, fie că vorbim de SMS-uri sau de mesaje online sau apeluri telefonice.

Desigur, poţi oricând să nu răspunzi la telefon, în special atunci când eşti la volan, dar 28% dintre şoferii intervievaţi nu se pot abţine şi răspund la fiecare apel. Numărul de şoferi care scriu mesaje SMS la volan a crescut de trei ori în ultimul an, aproape în ciuda campaniilor de conştientizare a pericolelor, atingând 31% din cei 1.150 de respondenţi din Marea Britanie.

La o călătorie cu o durată medie de 23 de minute, telefonul unui şofer obişnuit din Marea Britanie are cel puţin o alertă sonoră.

Peste jumătate dintre respondenţi au recunoscut că se uită la ecranul aparatului pentru a afla cine i-a căutat, în timp ce 45% dintre respondenţi ar citi şi mesajul SMS în timp ce se află la volan. Şoferii care sunt cei mai expuşi acestui risc sunt cei aflaţi între 17 şi 24 de ani, iar 58% dintre aceştia au recunoscut că vor verifica telefonul la fiecare semnal sonor chiar şi atunci când sunt la volan.

CLICK AICI PENTRU A CITI ALTE ARTICOLE CARE SUBLINIAZĂ PERICOLELE UTILIZĂRII TELEFONULUI MOBIL LA VOLAN

Via | Telegraph 

Comentarii (1)

  • Telefonul si sofatul
    Vorbitul la telefon in timpul sofatului, mai mult sau mai putin este acceptat de toata lumea, inclusiv de politie, de multe ori nici nu se mai obosesc sa te opreasca.
    Scrisul si cititul mesajelor la volan....daca traficul iti permite atunci n'ai decat.O facem pe pielea noastra si ar trebui sa fim responsabili pentru asta.
    Dar, de la aceste 2 lucruri pana a sta pe facebook sau twitter in timpul condusului e cale lunga, plus ca e chiar aberant:|
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru