Hamilton încheie testele de iarnă pe primul loc. Şase echipe cu defecţiuni tehnice

de Daniel Popescu
Duminica, 02.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp pentru Mercedes în ultima zi de teste premergătoare noului sezon, în timp ce Red Bull Racing a fost una dintre cele şase echipe cu defecţiuni tehnice.

Esential 0.709 secunde a fost diferenta dintre Hamilton si Bottas
177 de tururi au parcurs impreuna Sutil si Gutierrez pentru Sauber
6 este numarul echipleor care au inrtegistrat defectiuni la motor, cutia de viteze sau ambreiaj in ultima zi de teste
Circuitul Sakhir din Bahrain a găzduit duminică ultima dintre cele 12 zile de teste premergătoare sezonului 2014 al Formulei 1, care s-a desfăşurat în bună măsură după o reţetă devenită deja clasică.

Cel mai bun timp al zilei a fost stabilit de Lewis Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:33.278 la volanul monopostului Mercedes. Timpul britanicului a fost cu numai 0.002 secunde mai lent decât cel cu care Felipe Massa a stabilit sâmbătă timpul de referinţă al ambelor sesiuni de teste din Bahrain.

Mercedes nu a fost însă scutită de defecţiuni tehnice, întrucât Hamilton a petrecut aproape toată dimineaţa în garaj pentru ca mecanicii să remedieze unele probleme la cutia de viteze.

La rândul lor, cei de la Williams au continuat parcursul bun şi au ocupat locul doi prin Valtteri Bottas, care a fost urmat de Fernando Alonso, nu înainte ca pilotul Scuderiei Ferrari să se oprească pe circuit în virajul 12.

Alte cinci echipe cu probleme

Pe lângă Mercedes, nu mai puţin de alte cinci echipe au pierdut timp preţios. De departe, principala afectată a fost Red Bull Racing, întrucât mecanicii au fost nevoiţi să rezolve ceea ce echipă a numit "probleme mecanice la partea frontală a monopostului". Chiar şi aşa, Sebastian Vettel a avut o zi productivă cu 77 de tururi parcurse, toate însă la un nivel scăzut din punct de vedere al performanţelor, astfel că a încheiat ziua doar pe locul nouă.

Lotus, McLaren şi Force India au fost nevoite să încheie prematur ziua de teste din cauza unor defecţiuni la motor, în timp ce Caterham a înregistrat o defecţiune la ambreiaj.

La polul opus, Toro Rosso a avut parte de cea mai productivă zi de teste din această iarnă după ce Jean-Eric Vergne a parcurs 74 de tururi, în timp ce Sauber a recuperat din plin timpul pierdut sâmbătă şi a efectuat nu mai puţin de 177 de tururi prin Adrian Sutil şi Esteban Gutierrez.

În ultima oră de teste, organizatorii au aprins instalaţia de nocturnă care va fi utilizată şi în cursa din acest sezon.

Teste Bahrain - rezultate ziua 4:

 1. 
Lewis Hamilton Mercedes 1m33.278s 69 2. Valtteri Bottas Williams-Mercedes 1m33.987s +0.709s 108 3. Fernando Alonso Ferrari 1m34.280s +1.002s 74 4. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 1m35.577s +2.299s 74 5. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 1m35.701s +2.423s 74 6. Adrian Sutil Sauber-Ferrari 1m36.467s +3.189s 91 7. Max Chilton Marussia-Ferrari 1m36.835s +3.557s 61 8. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1m37.303s +4.025s 86 9. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m37.468s +4.190s 77 10. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m38.111s +4.833s 22 11. Kamui Kobayashi Caterham-Renault 1m38.391s +5.113s 106 12. Romain Grosjean Lotus-Renault 1m39.302s +6.024s 32

Comentarii (17)

  • Aur1989
    Felipe Massa 1m33.258s
    Lewis Hamilton 1m33.278s
    Cu 0.020 mai lent, nu 0.002.....
    12 0
  • Aur1989
    Abia astept prima cursa.
    Sa cistige cei mai buni.
    21 0
  • pablo256r
    8 defectiuni din 11 monoposturi? Cam mult pentru ultima zi.
    Un singur lucru este in continuare clar. RBR si Lotus inca nu au gasit calea rezolvarii problemelor pe care le au. Cei motorizati de Mercedes par in fata iar Ferrari pe undeva in preajma lor.
    Sa vina prima cursa ca deja e prea mare suspansul!
    3 0
  • ma intreb, daca in lupta pentru campionat vor fi Mercedes si Williams (sau alta echipa echipata cu motor mercedes) vor primi acestia din urma toate upgrade-urile de motor?
    4 4
  • Doua saptamani trec repede. Asa ca sa mai avem putina rabdare si vom vedea cu adevarat cam cum stau lucrurile in acest debut de sezon.
    11 1
  • Grosjean
    @lica: Ce upgradeuri la motor? Motoarele s-au certificat pe data de 28.02, asa raman. In functie de sa zicem probleme, pot schimba cateva piese maxim. Iar toate motoarele trebuie sa fie identice, indiferent de echipa. Deci... de upgrade-uri vorbesti acolo?

    Cat despre teste, Mercedes pare favorita, Williams si Force India par ca se descurca mai bine, Ferrari pare favorita dupa Mercedes, iar din restul echipelor, McLaren parea la un moment ca se descurca cel mai bine, pe final a fost opusul. Sauber, Toro Rosso, se pot descurca mai bine, iar de Red Bull... nu cred ca este nimic de spus inca. Evident, pana la prima cursa si terminarea ei, toate aceste lucruri sunt pur si simplu speculatii, pentru ca nu exista nici o situatie oficiala, care sa explice ce testeaza, fac, ce au testat, facut baietii astia acolo. In schimb, cred ca ne vom putea astepta la un sezon plin de probleme tehnice, este evident ca datorita acestor multor schimbari, va dura ceva, poate chiar 1/2 din sezon pana vom vedea masina favorita.
    6 0
  • Carburanescu
    Dozatoarele continua sa fasaie. Sigur nu vor performa in Australia. In rest la varf vor fi Mercedes, Ferrari. Mclaren desi au inceput testele bine inregistreaza un recul.
    2 2
  • unde-i ala care tot construieste un imperiu pe-aici.....de 7 ani?
    7 1
  • Cred in doua lucruri:
    1. RedBull a testat ce voiau. Si-au ascuns forma.
    2. Va fi un an Mercedes pentru ca "trebuie", asa cum a fost o perioada RedBull. Daca nu au rezultate, marii "sponsori" se retrag. A se vedea Toyota si BMW. Acum e schimbata strategia prin rotatie. Doar hazardul poate schimba ceva.
    Imi doresc sa ma insel si sa fie un an Ferrari :)
    13 6
  • Aha, v-am zis eu de la Jerez ca Red Bull nu testeaza pentru ca sunt smecheri, nu vor sa munceasca :)) Acum porecla lui Vettel este grecul. Altii muncesc, el nu.
    Nu cred ca Red Bull trebuia sa-si ascunda forma, dupa ce 4 ani au fost in top. Nu era nici o surpriza daca erau primii. Eu cred ca surpriza va fi ca nu vor mai fi primii.

    Pai va mai fi o sesiune de teste special pentru Mercedes, ca doar "trebuie". Au avut anul trecut rezultate pentru ca au testat ilegal. Altfel erau la 2 sec./tur in spatele Ferrariului si, probabil, la o eternitate fata de Vettel(nu de Red Bull, ca Mark mergea cu masina peticita). Poate mai baga si anul asta o sesiune de-asta. Ca sa moara de ciuda toti fraierii care respecta regulamentul.
    Imi doresc sa te inseli si sa fie un an Ferrari, pentru ca "trebuie". Crezi ca Santander mai sta mult daca n-au rezultate? Sau alti sponsori... Doar numele Ferrari cu siguranta nu-i incalzeste. Poate 2-3 ani domina si Ferrari dupa ce 4 ani au fost martoage.
    11 4
  • pablo256r
    syktasy
    " RedBull a testat ce voiau. Si-au ascuns forma. "
    Aham! Cum sa nu ? De asta s-au dus dar stateau in garaj si tot peticeau pe monopost?Ieri nu au fost in stare sa faca nici macar un tur. Iar azi ... ce sa zic. Da, au parcurs destul de multe ture dar la viteza aia ... o puteai face si cu o masina de serie.
    Tot nu stim cam pe unde este Ferrari. Mercedes par in fata lor. Si nu numai echipa de uzina. Buni toti cei motorizati e ei.
    Hai sa vedem prima cursa sa vedem ce si cum
    5 1
  • iceman
    testele nu spun multe, dar poti trage o concluzie, uni stau bine, uni mai putin, abia dupa cursa ne facem o idee mai buna, dea acolo vin punctele, nu dis teste, antrenamente si calificari, putina rabdare
    10 0
  • SPER SA FIE UN AN CU MAI MULTE ECHIPE COMPETITIVE, FERRARI SE PARE CA SUNT IN FORMA, MERCEDES SE PARE CA SUNT BESTIA;I DACA NE UITAM DOAR LA TESTE, DAR CRED CA RBR NU SIA ARATAT POTENTIALUL DAR ORICUM RBT CHIAR DACA NO SA CASTIGE ARE POTENTIAL SA RAMANA IN TOP 3.
    SPONSORI RAMAN NU NUMAI DACA CASTIGI IN F1 DEPINDE SI CE VANZARI AI CU MASINILE DE SERI SI CE PROFITURI LE ADUCI CU IMAGINILE ASOCIATE.
    6 2
  • daci76
    Sunt in asentimentul lui iceman,testele sunt irelevante,sincer m-ar bucura daca Williams ar reusi sa castige titlul anul acesta ''old papa Frank de vreo 17 ani nu pea mai castiga nimic,Montoya si BMW,au fost unicele sale sperante in ultimii 10n ani dar nu au confirmat.Williams este o echipa de traditie in f1,sper totusi anul acesta sa prinda podiumul.
    1 0
  • Puteam spune ca Red Bull n-au aratat tot daca faceau cate o suta de tururi/sesiune si erau in permanenta la 3-4 sec. in urma celorlalti. Dar cand ei din 12 zile de teste n-au acumulat km cat au facut altii in 2 zile, e clar ca au o problema.
    18 0
  • Red Bull au probleme serioase de sistem, motor, ers, baterie samd. Sunt convins ca aerodinamic masina este foarte bine facuta, si au si o dezvoltare fulminanta, acum nu stiu daca in conditiile noului regulament la va fi atat de usor sa revina si cand. Oricum eu nu i-as scoate de tot din carti dar e limpede ca nu stau atat de bine cum o faceau in ultimii 4 ani. Una e sa ascunzi forma minimalizand anumite lucruri si alta e sa iasa fum din masina si sa stai in garaj. Pana la urma chiar si dezvoltarea este serios afectata de lipsa km parcursi in teste. Vom vedea.
    7 0
  • Williams o surpriza frumoasa, dar nu-i vad sa tina pasul cu marile forte din F1. Pot sa aiba la inceput 1-2 curse f bune insa trebuie sa tinem cont de faptul ca in 2014 cursele vor avea o alta logica. Pole-ul nu va insemna foarte mult.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru