Noul monopost Sauber pentru sezonul 2015 este albastru-galben

de Daniel Popescu
Vineri, 30.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber a publicat vineri primele imagini cu noul monopost C34 pentru sezonul 2015 al Formulei 1, care a preluat culorile albastru şi galben ale sponsorului lui Felipe Nasr, Banco do Brasil.

Esential 10 este locul ocupat de Sauber în clasamentul constructorilor în sezonul 2014
puncte a obţinut Sauber în sezonul precedent
Sauber a publicat vineri pe site-ul său oficial primele imagini şi detalii tehnice ale noului monopost C34 cu care va aborda sezonul 2015 al Formulei 1.

Din punct de vedere estetic, noul monopost este predominant albastru, iar părţile laterale au fost vopsite în galben. Astfel, Sauber a preluat culorile Banco do Brasil, cel mai important sponsor al echipei, care sprijină financiar cariera lui Felipe Nasr, unul dintrre cei doi piloţi ai echipei pentru sezonul 2015.

Principala noutate a designului este partea frontală, care acum acoperă o suprafaţă mai mare, dar este mai coborâtă pentru a respecta modificările aduse regulamentului tehnic. De asemenea, plăcile exterioare ale caroseriei, în special în zona galbenă a monopostului, sunt mai mici decât cele de pe monopostul de anul trecut, în ciuda faptului că unitatea de propulsie Ferrari are nevoie de un sistem de răcire mai performant decât versiunea din 2014.

Trebuie să îmbunătăţim rezultatele şi să fim capabili să luptăm pentru puncte.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
Sauber a înregistrat anul trecut cel mai slab sezon din întreaga sa istorie începută în 1993, întrucât nu a reuşit să obţină niciun punct şi a ocupat locul 10 în clasamentul constructorilor.
Pentru 2015, echipa elveţiană îşi propune progreseze şi să revină în puncte.

"2014 a fost un an foarte dezamăgitor. Totuşi, acesta este trecutul, iar acum ne concentrăm pe ceea ce urmează. Ne-am învăţat lecţiile şi suntem încrezători pentru noul sezon. Trebuie să îmbunătăţim rezultatele şi să fim capabili să luptăm pentru puncte", a declarat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.

Aflat în faţa debutului său în Formula 1, Nasr speră să contribuie la progresele echipei şi să câştige cât mai multe puncte. "Aştept cu nerăbdare să contribui cu experienţa mea din 2014 şi să sprijin revenirea în puncte a celor de la Sauber", a precizat el.

Coechipierul său Marcus Ericsson, care anul trecut a concurat pentru Sauber, are chiar un obiectiv mai ambiţios şi spune că Sauber trebuie să lupte în plutonul de mijloc. "După un sezon dificil, vrem să mergem înainte şi să luptăm în mijlocul plutonului, aşa cum a făcut echipa în trecut. În Formula 1 este dificil să stabileşti obiective precise, întrucât depinde de pachetul complet, dar este clar că vrem să luptăm pentru puncte", a explicat el.

Sauber a fost nevoită să mizeze pe serviciile lui Ercisson şi Nasr din cauza situaţiei financiare dificile: Ericsson contribuie cu aproximativ 20 de milioane de euro la bugetul anual al echipei, în timp ce Nasr este sprijinit de mai mulţi ani de Banco do Brasil.

Monoposturi de Formula 1 pentru 2015:

▶ Williams FW37: primele imagini

▶ Lotus E23 Hybrid: primele imagini

▶ McLaren MP4-30: primele imagini

▶ Mercedes W06 Hybrid: primele imagini

▶ Toro Rosso STR 10: primul clip video

▶ Force India: culorile monopostului

Ghidul lansărilor noilor monoposturi:

▶ Ferrari - 30 ianuarie

▶ Toro Rosso - 31 ianuarie

▶ Mercedes - 1 februarie

▶ Red Bull Racing - 1 februarie

▶ Force India - 19 februarie

Ghidul sesiunilor de teste:

▶ Jerez - 4 februarie

▶ Barcelona - 19-22 februarie

▶ Barcelona - 26 februarie - 1 martie

Via Sauber

Comentarii (6)

  • Oribil...
    14 1
  • marian06
    Ultimul loc este asigurat pentru Sauber, din toate punctele de vedere...
    10 2
  • OR-NI-TO-RINC
    10 1
  • Senna fan
    Aduce cu GP3. Dar cine stie ce o sa faca pe pista?
    10 0
  • nici Ferrari nu e un Fat Frumos ...
    sa speram ca ii mai bun decat F14T

    http://2015f1car.ferrari.com/desktop/en/#revelation
    4 0
  • Cel mai urat de pana acum.Mai bine il faceau galben pe tot.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru