Rosberg va pleca din pole position la Monaco, urmat de Hamilton şi Ricciardo!

de Daniel Popescu
Sambata, 24.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut la Monaco al doilea pole position din acest sezon şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Red Bull Racing şi-a adjudecat a doua linie prin Daniel Ricciardo şi Sebastian Vettel.

Esential 0.059 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
2 este numarul pole position-urilor obtinute de Nico Rosberg in sezonul 2014
0.395 secunde i-au lipsit lui Daniel Ricciardo pentru a obtine pole position-ul la Monaco
4 este numarul curselor din primele sase etape ale sezonului in care Daniel Ricciardo a avut o clasare mai buna pe grila de start decat Sebastian Vettel
Mercedes a dominat autoritar şi sesiunea de calificări din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco, care a avut un final tensionat în lupta pentru pole position.

La prima ieşire pe circuit din Q3, Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp şi l-a devansat 0.059 secunde pe coechipierul său Lewis Hamilton.

Totuşi, la a doua ieşire pe circuit, germanul a comis o eroare când a frânat prea târziu pentru virajul Mirabeau, fiind nevoit să parcheze monopostul în afara pistei. Comisarii de traseu au afişat steagurile galbene, motiv pentru care Hamilton nu a putut concura la capacitate maximă pentru a încerca să-şi învingă coechipierul în lupta pentru pole position.

Rosberg a obţinut astfel al doilea pole position din acest debut de sezon şi are prima şansă la victorie, care ar echivala cu revenirea pe prima poziţie în clasamentul general.

Update: Rosberg este investigat de comisari pentru o posibilă "parcare deliberată" a monopostului pentru a genera apariţia steagurilor galbene.

Update 2: Comisarii de cursă nu l-au penalizat în niciun fel pe Rosberg pentru incidentul din calificări.

Între timp, Red Bull Racing s-a mulţumit cu tradiţionala clasare pe locurile trei şi patru, după ce echipa nu a reuşit să ameninţe pole-ul rivalilor de la Mercedes.

Încă o dată, Daniel Ricciardo a reuşit să se plaseze în faţa coechipierului său Sebastian Vettel, care s-a plâns pe tot parcursul calificărilor de unele defecţiuni tehnice la monopost.

Ferrari a monopolizat a treia linie a grilei de start prin Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen, iar cei doi sunt urmaţi de Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Kevin Magnussen (McLaren) şi Daniil Kvyat (Toro Rosso). Cel mai lent pilot în Q3 a fost Sergio Perez de la Force India.

Q2: Williams şi Lotus, eliminate cu ambii piloţi

Nico Hulkenberg va lua start de pe locul al 11-lea pentru Force India, din faţa unui Jenson Button care continuă evoluţiile modeste pentru McLaren din acest debut de sezon. Problemele celor de la Lotus pe circuitul de la Monaco au continuat şi în calificări, astfel că ambii piloţi ai echipei au fost eliminaţi: Romain Grosjean este al 14-lea, cu Pastor Maldonado pe 15.

Într-o situaţie similară se află şi rivalii de la Williams. Valtteri Bottas a ocupat doar locul 13, în timp ce Felipe Massa nu a putut lua startul în a doua parte a calificărilor, întrucât monopostul său a fost avariat de Marcus Ericsson în finalul primei sesiuni. Pilotul echipei Caterham a intrat prea puternic într-un viraj şi, din cauza spaţiului limitat disponibil, nu a putut evita contactul cu brazilianul.

Q1: Sauber, eliminată cu ambii piloti

Sauber a fost eliminata cu ambii piloti in prima parte a calificarilor, dupa ce Esteban Gutierrez si Adrian Sutil au ocupat doar locurile 17 si, respectiv, 18. Marussia si-a trecut in cont urmatoarele doua pozitii prin Jules Bianchi si Max Chilton, in timp ce Caterham ocupa ultima linie a grilei de start prin Kamui Kobayashi si Marcus Ericsson.

Marele premiu al statului Monaco va avea loc duminica cu incepere de la ora 15:00, ora Romaniei.

Monaco -

Rezultate Calificari:

 1. Nico Rosberg          Mercedes              1m15.989s         
 2. Lewis Hamilton        Mercedes              1m16.048s  +0.059s
 3. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault      1m16.384s  +0.395s
 4. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      1m16.547s  +0.558s
 5. Fernando Alonso       Ferrari               1m16.686s  +0.697s
 6. Kimi Raikkonen        Ferrari               1m17.389s  +1.400s
 7. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault    1m17.540s  +1.551s
 8. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes      1m17.555s  +1.566s
 9. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault    1m18.090s  +2.101s
10. Sergio Perez          Force India-Mercedes  1m18.327s  +2.338s
                          Q3 cut-off time:      1m17.755s  **     
11. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes  1m17.846s  +1.492s
12. Jenson Button         McLaren-Mercedes      1m17.988s  +1.634s
13. Valtteri Bottas       Williams-Renault      1m18.082s  +1.728s
14. Romain Grosjean       Lotus-Renault         1m18.196s  +1.842s
15. Pastor Maldonado      Lotus-Renault         1m18.356s  +2.002s
16. Felipe Massa          Williams-Renault                        
                          Q2 cut-off time:      1m18.616s*        
17. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari        1m18.741s  +1.184s
18. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari        1m18.745s  +1.188s
19. Jules Bianchi         Marussia-Cosworth     1m19.332s  +1.775s
20. Max Chilton           Marussia-Cosworth     1m19.928s  +2.371s
21. Kamui Kobayashi       Caterham-Renault      1m20.133s  +2.576s
22. Marcus Ericsson       Caterham-Renault      1m21.732s  +4.175s

Comentarii (35)

  • Acum ați înțeles planul lui Rosberg :D
    Flag garben !!!!!!!!
    28 7
  • Mercedes
    Rosberg prin acel steag galben va avea de pierdut tot sezonul , ham tot il va face praf in cursa . Special a ratat acel viraj.
    27 7
  • Super maevra lui Rosberg, dar mi se pare ca Ham putea continua turul rapid, doar in cursa la Steag galben se reduce si nu se depaseste. Daca cineva stie mai bine rog sa ma corecteze.
    8 11
  • Hammm...
    Not nice Nico, not nice...
    25 5
  • Eu zic ca va fi penalizat Rosberg
    18 6
  • parca era unu Schumacher care la 42 de ani a facut pole in fata lui Rosberg la Monaco, ceva ce uite ca nu e la indemana unui Hamilton de sub 30 de anisori
    13 24
  • iceman
    @Gabi trebuie sa incetinesca, practic nu au voie sa imbunatateasca timpul in sectorul respectiv
    12 1
  • 1. Daca se dovedese (greu zic eu) ca Rosberg a facut-o intentionat va fi penalizat!
    2. Daca nu a facut-o intentionat nu vad rostul steagurilor galbene care sa-i blocheze pe cei din spate. Monopostul era in afara pistei pe acel refugiu... singurul pericol era daca cineva din spate rata franarea si ajungea tot acolo (putin probabil)
    12 0
  • Urat de tot, Ham si-a dat seama de manevra colegului si de aia nici nu mai putea de suparare "nu am stiu ca se afla in saptele meu Ham", cum nu ma? Pai cand a iesit dupa tine de la boxe? Ham deja isi imbunatatise timpul pe primul sector. Il batea cu craci, asta e, cursa de maine va fi castigata de Rosberg ca nu se poate depasi. La urmatoarele curse, va fi macel. Asta ii rezolva problemele cu masina si Rosberg isi bate joc de el, tipic Vettel, nematul, tot neamt ramane. Iar astia de la boxe nu o sa la lupte ca sa castige Ham ca apoi va fi pe fata, cam cum a fost si este la Ferrari...
    13 6
  • gata, s-a lins pe bot alonso, l-a depasit si Vettel, mai mult de locul 5 nu vede in cursele urmatoare
    15 8
  • Cum sa fie penalizat Roberg cand el e originar din Monaco? Pe Schumi l-au penalizat dar pe asta nu o vor face.
    3 5
  • conform comentatiilor unor piloti din timpul transmisiei nu se poate spune clar daca a ratat sau nu spatiul de franare
    dc a facut-o, bine a facut-o, si Ham are nevoie de un pic de "lupta"
    dc nu avem variante care echipa va castiga (este clar ca MB) macar sa castige Rosberg sa fie campionatul mai palpitant ...

    in rest ... BV Ricci! din nou P3 (maxim-maximorum cat poate RBR la ora actuala)

    cat despre favoritii mei ... no comment ... tot la fel ... nimik nu se schimba
    11 8
  • andrey_1293
    Interesant ce sa intamplat azi, totusi tind sa cred ca nu a fost intentionata manevra. Oricum ar fi, Ham parea foarte suparat la poza de grup, pe camere nu s-au felicitat cei doi, in afara lor e greu de crezut:))). Fata de Australia, Malaezia si Bahrain, se vede clar diferenta de atitutine a celor 2. Lewis probabil deja a intrepretat gestul lui Rosberg ca fiind unul intentionat si asta cred ca a fost punctul unde relatia celor 2 s-a stricat. Va fi interesanta lupta dintre cei doi, pare cat de cat echilibrata pana acum, desi consider ca Hamilton are un mic avantaj datorita faptului ca are experienta anterioara cu Alonso. Maine sper sa fie frumos! Numai bine
    5 1
  • De ce vor germanii astia sa joace murdar si nu accepta ca altii pot fi mai buni decat ei?
    Gestul lui Rosberg mi-a adus aminte de Schumacher in 2006. Numai ca Nicusor a fost ceva mai diplomat decat Schumi.

    Cred ca Hamilton n-a mai continuat turul pentru ca Rosberg a revenit pe circuit si asta probabil l-a incurcat. Hamilton era cu mult in spatele lui Rosberg. Iar daca Rosberg a incercat sa revina pe circuit, atunci Hamilton a fost nevoit sa reduca ritmul. Si probabil n-a dorit sa riste vreo penalizare inutila. Rosberg trebuia sa ramana in acel refugiu, nu sa revina pe circuit. Nu stiu de ce a facut asta, oricum nu mai avea timp.
    14 6
  • @Daniel

    Nico Hulkenberg va lua start de pe locul al 11-lea pentru Sauber ... pt Force India
    1 0
  • parca williams era motorizat de mercedes nu de renault?(cum scrie in grafica de mai sus)
    1 0
  • @ferr1

    steagul galben a intervenit cand Rosberg a iesit de pe circuit, Ham nu putea termina turul cronometrat la capacitare maxima, indiferent dc Rosberg ramanea acolo sau nu
    11 0
  • Daca ramanea in refugiu, nu vad rostul steagului galben. Pe circuit nu era nimic care sa-i impiedice pe pilotii ramasi in urma. E putin probabil ca si altii ar fi gresit. Vorbim de piloti care au titluri mondiale, nu de Chilton.

    Nu cred ca vor lua o decizie. Mercedes n-o sa vrea sa-l vada pe Nicusor ultimul pe grila. O dubla la Monaco, in calificari si cursa, inseamna mult pt imagine. Mercedes va face totul ca Rosberg sa nu fie penalizat. Mai bine sa piarda Hamilton puncte decat Mercedes. Asa ca Hamilton sa-si ia gandul. Trebuie sa-l bata pe Rosberg in cursa. Daca Hamilton era la alta echipa, ar fi fost mare circ. Asa e liniste si pace.
    7 3
  • hakkinen
    Nico e sub investigatie...
    Mercedes incepe sa joace murdar, e greu ca echpa germana cu un pilot german sa te vezi facut KO de un englez.
    21 3
  • urit pol, din pacate ,Ferrari praf in continuare ,,,Kimi minarit din nou de echipa ,,Una peste alta diferenta mare si au reusit sa strice spectacolul
    15 7
  • Se uita cineva la GP2 pe Dolce? Cursa e si cu comentariul in engleza si cu comentariul in romana. Fiecare vorbind despre lucruri diferite :)))) E ca pe vremuri cand incercam sa prind bulgarii si tot felul de programe straine. Multumesc Dolce! :)) A, si ma mir cum de n-au pomenit nimic despre grupul de pe Facebook. :)) Mai ramane sa-mi spuna si ce cred vecinii lor...
    Oare pe astia ii plateste cineva? Eu unul nu i-as plati, daca eram patronul lor.
    7 0
  • F1 din 1990
    Eheeee Nicusoare , e nasoala treaba rau, ca ai vrut sau doar atat poti, nu mai conteaza, te asteapta cursa sezonului maine si tare mi-e frica cu Ham in coasta ta sa nu o comiti. La start ai un avantaj ca primul viraj e pe dreapta, dar in 78 de tururi se pot intampla multe. Pe de alta parte treaba asta va anima cursa de maine.
    25 3
  • painkiller
    de unde toata admiratia asta pentru Hailton?
    a castigat un campionat cu ffff mult noroc si/sau o mica "atentie" lui Timo Glock .
    Pe de alta parte nu stiu ce naiba aveti cu Alonso. a dovedit de ce este in stare iar ham nu cred ca s-ar ridica usor la nivelul lui.
    Stati flexati! Campionatul il ia Rosberg. E mai matur.
    13 32
  • iceman
    mercedes nu il vrea penalizat, dar restul spera
    7 9
  • @ferr1 Ros a iesit din acel refugiu dupa ce a trecut Ham.
    5 5
  • Nu scapa Rosberg.
    PitLaneTalk ‏@pitlanetalk 10m
    Either way, Nico Rosberg will be either disqualified or given a 10 place grid penalty for reversing on track with cars behind him. #F1
    3 7
  • Test Driver 01
    Sigur o sa fie descalificat Rosberg pentru ca spune un fraier @pitlanetalk, dar uite ca va plecat din pole. In rest sa vina cursa :P

    Ma distreaza sa vad ce frustrati sunt cei care posteaza pe aici, dar deh la ce vieti jalnice au... nici nu stiu ca se poate mult mult mai bine dar deh... trebuie sa munceasca...
    1 7
  • A fost dat anuntul oficial ... Rosberg va pleca din pole dupa ce s-a analizat telemetria si imaginile video.
    7 5
  • De curiozitate, cine poate fi atat de dobi incat sa dea vot negativ la o informatie pe care credeam ca o asteapta toata lumea. Nu ma intereseaza voturile, dar nah, de data asta chiar sunt curios.
    5 7
  • poc-poc
    scrie unul mai sus @ss76-cica kimi a fost manarit iarasi...omule daca esti frustrat ia un rudotel ceva-asta este valoarea lui kimi fata de ALONSO si de restul din fata lui-valoare lui kimi se masoara in secundele alea-fa un calcul si vezi cu,cite este mai lent pe circuit-KIMI fata de restul din fata lui
    2 0
  • @Nepoate
    nu reiese din comentariu ca tii cu Alonso,deci ca avertisment
    2 2
  • @danoe A fost tare, o voi tine minte :))) Intre timp acel dobi a mai gasit 3 prieteni care-i seamana :)) In fine, ma retrag de pe forumul asta. Ar fi trebuit sa o fac de mai multa vreme.
    2 4
  • e totusi un"dobi"sincer,nu poate mai mult,nu te poti supara pe el,e pe net,cu tastatura in fata,e inofensiv,nu cred ca se poate rani singur...
    1 3
  • Uitati frustratul de serviciu @Test Driver 01
    3 0
  • Andrei
    Cel mai bun motor,Mercedes a asteptat destul,sper sa domine F1 mai mult decat au dominato cei de la RB...pe Hulkenberg l-as vedea pilot Mercedes poate chiar Vettel daca nu mai ies rezultate la concernul austriac.
    Imi place ca acum la succesul Mercedes,apar si fanii Ferrari...din pacate pentru acestia Schumacher numai intinereste,totusi sper sa isi revina si sa traiasca multi ani deacum incolo. Ferrari a fost ceva,dar dupa Schumi nu prea au mai avut succesul spre care ei au aspirat dintotdeauna....acum este dominarea Mercedes si sper sa fie de cel putin 3 ani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru