Tatăl lui Jules Bianchi: "Situaţia este disperată, dar Bianchi luptă"

de Daniel Popescu
Marti, 14.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tatăl lui Jules Bianchi a admis că situaţia în care se află fiul său este "disperată", însă şi-a exprimat încrederea că francezul va lupta să supravieţuiască gravului accident suferit la Suzuka.

Situaţia este disperată. De fiecare dată când sună telefonul ştim că ar putea fi cei de la spital să ne anunţe că Jules a murit.

Philippe Bianchi
Tatal lui Jules Bianchi
Jules Bianchi este în continuare în stare critică, dar stabilă, în urma accidentului suferit la cap în finalul Marelui Premiu al Japoniei. Medicii nu au mai oferit niciun fel de informaţii cu privire la starea de sănătate a pilotului francez, însă Philippe Bianchi, tatăl său, a acordat un interviu emoţionant pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Potrivit acestuia, situaţia lui Bianchi este disperată şi este un miracol că a supravieţuit accidentului, însă şi-a exprimat încrederea că fiul său va trece peste această perioadă dificilă.

"Situaţia este disperată. De fiecare dată când sună telefonul ştim că ar putea fi cei de la spital să ne anunţe că Jules a murit. Sunt sigur că nu se va da bătut. Vorbesc cu el, pentru că ştiu că mă poate auzi.

Doctorii ne-au spus că este deja un miracol, pentru că nimeni nu a supravieţuit unui accident atât de serios. Dar Bianchi nu se va da bătut", a declarat el.

Este ceva foarte serios, dar este stabil. Într-o zi pare să se simtă mai bine, în alte zile este mai rău. Doctorii nu spun nimic.

Philippe Bianchi
Tatal lui Jules Bianchi
Philippe Bianchi a confirmat că situaţia fiului său este foarte asemănătoare cu cea a lui Michael Schumacher şi că medicii nu îi spun nici măcar lui modul în care evoluează starea sa de sănătate.

"Toată lumea mă întreabă cum este Bianchi, dar nu există niciun răspuns. Este ceva foarte serios, dar este stabil. Într-o zi pare să se simtă mai bine, în alte zile este mai rău. Doctorii nu spun nimic. Daunele accidentului sunt foarte rele, dar nu ştim cum va evolua. Până şi Schumacher a avut nevoie de luni de zile pentru a ieşi din comă. Jean Todt a spus că speră ca Schumacher să revină într-o zi la o viaţă normală.

Într-o zi sper să pot spune acelaşi lucru despre Bianchi", a adăugat el.

Situaţia familiei Bianchi este complicată de faptul că pilotul este internat într-un spital din Japonia, iar planul iniţial este că acesta să fie transferat la Tokyo  imediat ce acest lucru va fi posibil.

"Este dificil. Într-o săptămână, viaţă acestei familii a fost distrusă. Ce facem aici? Trăim un coşmar într-un loc foarte îndepărtat de casă. Dar când Bianchi va fi mai bine îl putem transfera, poate la Tokyo, unde lucrurile ar fi un pic mai bune. Dar cine ştie ce se va întâmpla şi dacă se va întâmpla? Nu avem nicio certitudine, trebuie doar să aşteptăm", a încheiat el.

Via BBC Sport, James Allen

Comentarii (6)

  • Insanatosire grabnica Bianchi!
    14 1
  • rommyF1
    însănătoşire grabnică şi să revină la FERRARI. pentru asta s-a pregătit.
    să meargă treaba bine şi să-l vedem campion mondial.
    7 3
  • Bai oameni buni ... voi nu aveti habar ce vorbiti ! Doamne ajuta ca Bianchi sa reuseasca sa se trezeasca in viata asta si sa poata sa manance singur , sa se cace samd ... sa fie pilot va fi ceva inimaginabil - nu aveti habar ce implica o trauma la cap de asemenea impact .

    Ce auziti voi despre Schumacher ca si-a revenit , este faptul ca poate sa-si tina capul singur , si ca gesticuleaza semne ... apai' ala nu mai e Schumi pe care-l stiam noi toti , campion in F1 si jucator profesionist de fotbal ... asa ca imi pare rau sa va intristez dar asta e situatia - ii doresc multa santate si noroc sa-si revina lui Bianchi
    7 0
  • rommyF1
    Băieţi treaba cu Jules este nasoală rău, am văzut un asemena utilaj la noi, şi din curiozitate a măsurat disţa dintre contragreutăţi şi pământ, 50 cm, nu mai spun nimic în această problemă decât însănătoşire grabnică chiar dacă mă repet.
    1 0
  • minu_golescu
    @ingerulol ai dreptate si ma rog sa-si revina, nu stiu in ce masura se mai poate gandi cineva la a mai concura. sper sa poata continua o viata normala si sa se bucure de ea pentru ca merita, e un baiat bun jules.

    e un moment trist in formula 1, m-a impresionat foarte mult momentul pilotilor de dinaintea startului de la sochi si suportul pe care-l afiseaza.

    ps: daca se intampla asta acum 40 de ani probabil ca evenimentul era deja uitat...asta este meritul pe care normele de siguranta fia il au pentru ultimele 2 decenii
    2 0
  • rommyF1
    minu
    cu atâtea norme de siguranţă, nu ştii niciodată ce se poate întâmpla, dar cazuri mai sunt când tre să salvezi pe unul vine nenorocirea pt al doilea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru