Am văzut pe viu noua Dacia Duster: 5 modificări importante + VIDEO

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automarket a fost invitată în Portugalia, acolo unde am făcut cunoștință cu noua generație Dacia Duster. Am studiat mașina din toate unghiurile, am pipăit toate materialele din habitaclu, iar acum îți aducem un articol complet, cu 5 noutăți introduse de noul Duster. Ca de obicei, ai și un video cuprinzător.

SUV-ul Duster este unul dintre cele mai importante și populare modele Dacia. Prima generație a debutat în 2010, iar trei ani mai târziu, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, modelul constructorului de la Mioveni a primit un facelift.

A doua generație Duster a debutat în 2017, păstrând platforma și dimensiunile primei generații. În ultimii 6 ani, SUV-ul a trecut printr-o serie de îmbunătățiri, inclusiv printr-o actualizare a identității de marcă.

Din 2010 și până în prezent, Dacia Duster a primit peste 40 de premii și a fost produs în peste 2.2 milioane de exemplare. Mai mult, anul trecut, Duster a fost cel mai vândut SUV din Europa către clienții persoane fizice.

Zilnic, de pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni ies aproape 1.000 de exemplare Duster.

Recent, Automarket a călătorit, în mare secret, în Portugalia, pentru a face cunoștință cu a treia generație Duster. Embargoul ne-a împiedicat să îți povestim despre noul SUV al mărcii de la Mioveni, dar acum că a expirat, îți putem spune tot ce te interesează. Mai mult, îți și putem arăta noul Duster.

Ca de obicei, ți-am pregătit un articol cu 5 noutăți introduse de Dacia Duster 3 și un clip detaliat.

PREZENTAREA VIDEO A NOII DACIA DUSTER:

5 NOUTĂȚI INTRODUSE DE DACIA DUSTER 3:

1. PLATFORMĂ NOUĂ ȘI DESIGN COMPLET SCHIMBAT

Inginerii Dacia au regândit SUV-ul Duster de la zero, astfel că odată cu această nouă generație, vorbim, în primul rând, despre o nouă platformă. Este vorba despre arhitectura CMF-B, utilizată de Sandero și Logan.

Din punct de vedere al dimensiunilor, noul Duster a rămas neschimbat. Avem o lungime de 4.34 metri, o lățime de 1.81 metri și o înălțime de 1.66 metri.

Mulțumită noii platforme CMF-B, chiar dacă lungimea mașinii nu a crescut, spațiul interior este mai generos.

Totodată, confortul la condus a fost îmbunătățit, zgomotul și vibrațiile produse în timpul deplasării fiind diminuate. De asemenea, noul Duster promite un comportament mai dinamic și o ținută de drum superioară vechii generații.

Dacă este așa sau nu, îți vom putea spune atunci abia după vom conduce SUV-ul de la Mioveni. Pentru moment îi credem pe cuvânt pe cei de la Dacia.

Poate cel mai important, utilizarea platformei CMF-B a permis integrarea unor motorizări mild hybrid și full hybrid. Dar acest aspect îl vom detalia puțin mai jos.

Acum că am aflat ce se ascunde sub caroserie, haide să vorbim despre designul exterior al noului Duster. Pentru că mașina este complet schimbată din acest punct de vedere și arată, cu foarte mici excepții, ca și conceptul Bigster.

Avem o parte frontală verticală, noua emblemă Dacia, faruri LED cu semnătură luminoasă sub forma literei Y, pasajele roților sunt ușor evazate, iar jantele pot avea dimensiuni de până la 18 inch. Mai mult, aspectul strălucitor al acestora este obținut fără utilizarea cromului.

De fapt, Dacia a decis să renunțe la elementele din crom și la pielea de origine animală, din motive de sustenabilitate.

Aceeași semnătură sub forma literei Y poate fi observată și la nivelul stopurilor LED. În centrul hayonului stă scris numele mărcii de la Mioveni.

Pentru că vorbim despre un SUV care pune accentul pe robustețe, noul Duster are o serie de protecții față/spate revizuite. Un detaliu interesant, pe care trebuie să îl amintim aici: culoarea acestor elemente este impregnată direct în masa plastică.

Altfel spus, acestea nu sunt vopsite ulterior procesului de fabricație și, așadar, nu își pierd niciodată culoarea, chiar dacă sunt zgâriate.

Că tot veni vorba, noul Duster este protejat de jur împrejur împotriva șocurilor ușoare și a zgârieturilor. De protejarea părților inferioare ale caroseriei se ocupă scuturile montate sub barele de protecție.

Protecțiile laterale și mai multe componente exterioare sunt confecționate din așa numitul material Starkle, introdus de conceptul Manifesto. Acesta conține până la 20% plastic reciclat și nu este vopsit, astfel că nici el nu va fi afectat (vizibil) de zgârieturi.

În ceea ce privește paleta de culori exterioare, oferta include și unele nuanțe noi, cum ar fi acest Sandstone, pe care îl poți admira pe mașina de mai jos.

La fel ca fratele mai mic, Jogger, noul Duster poate fi echipat cu pachetul Sleep (pat pentru 2 persoane, suport cu rol de măsuță și spațiu de depozitare), dar și cu un portbagaj nou de pavilion.

Acesta permite transportarea unei încărcături de până la 80 de kilograme și se fixează pe barele de pavilion modulare.

4 NIVELURI DE ECHIPARE

Înainte să trecem la habitaclu, mai trebuie spus că noua generație Duster va fi disponibilă în 4 niveluri de echipare: Essential, Expression, Extreme și Journey.

Ultimele 2 sunt ambele niveluri de top, dar Extreme este destinat amatorilor de aventuri în natură, iar Journey este pentru cei care preferă eleganța și confortul.

Duster Essential vine în standard, printre altele, cu bare de pavilion fixe, geamuri față electrice, închidere centralizată, climatizare manuală, 6 airbag-uri, aprindere automată a fazei de întâlnire și senzori de parcare spate.

2.

CEASURI DE BORD DIGITALE, ÎN PREMIERĂ PE DUSTER

Revoluția continuă la interior. De îndată ce deschizi portiera, remarci noul volan aplatizat atât în partea inferioară cât și în cea superioară. În centrul volanului, sigla Dacia înlocuiește numele mărcii de la Mioveni.

Semnătura sub forma literei Y o regăsim și în habitaclu, la nivelul portierelor și al aeratoarelor (vin în nuanța Maro Copper pe nivelul de echipare Extreme).

Pentru prima oară, clienții noului Duster pot bifa un instrumentar de bord digital, cu ecran de 7 inch. Această dotare este disponibilă începând cu nivelul de echipare Expression. Versiunea de bază vine echipată cu ceasuri de bord analog și un ecran de 3.5 inch.

Cei care optează pentru un Duster Essential vor primi, pe lângă aceste ceasuri analog, și sistemul Media Control care, pe scurt, transformă telefonul mobil într-un sistem multimedia. Desigur, cu ajutorul aplicației Dacia Media Control.

Începând cu nivelul de echipare Expression este disponibil un display central de 10.1 inch, cu 2 variante multimedia: Media Display (4 difuzoare și conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto) și Media Nav Live.

SISTEM AUDIO ARKAMYS ȘI ACTUALIZĂRI OVER-THE-AIR

Acesta din urmă plusează cu un sistem de navigație integrat și un sistem audio Arkamys 3D, cu 6 difuzoare.

Așa cum era de așteptat, sistemele multimedia Media Display și Media Nav Live permit actualizări over-the-air. Totodată, propun 2 prize USB-C pentru locurile din față și 2 pentru pasagerii din spate.

În consola centrală regăsim și o zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile.

Ecranul de 10.1 inch integrează majoritatea funcțiilor sistemului de climatizare, dar, cu toate acestea, butoanele fizice nu au dispărut de tot. Ele mai sunt prezente, nu într-un număr foarte mare, sub aeratoarele centrale.

Așa cum spuneam, la interior nu vei regăsi piele de origine animală. În schimb, noul Duster propune materiale rezistente, mai ales în cazul nivelului de echipare Extreme, care vine cu o tapițerie dintr-un material lavabil.

Selectorul transmisiei automate a fost revizuit și redimensionat. Începând cu nivelul de echipare Journey și Extreme, este disponibilă o frânare de parcare electrică, oglinzi retrovizoare reglabile și escamotabile electric, iar, în funcție de piață, va fi disponibil și un volan încălzit, dar și un parbriz degivrant.

Noua generație Dacia Duster beneficiază de o invenție numită YouClip. Adică un sistem ingenios care permite fixarea de accesorii în zone cheie din habitaclu. În funcție de nivelul de echipare bifat, există 4 astfel puncte de fixare, sau 6: unul pe planșa de bord, unul în partea laterală a consolei, unul în spatele consolei centrale, două în portbagaj și unul pe fața interioară a hayonului.

Alte două puncte de fixare pot fi amplasate în spatele tetierelor scaunelor din față, pe acestea putând fi instalate suporturi pentru tabletă.

Spuneam la începutul acestui articol că platforma CMF-B propune un habitaclu mai încăpător. În acest context, pasagerii din spate au 3 centimetri în plus spațiu la genunchi, iar volumul de încărcare al portbagajului a crescut la 472 de litri (+6% față de vechiul model).

Totodată, pragul de încărcare este coborât, dar deschiderea portbagajului este mai largă și mai înaltă.

3. VERSIUNE FULL-HYBRID. FĂRĂ MOTORIZĂRI DIESEL

Fără îndoială, în gama de motorizări, regăsim cele mai multe surprize. Cea mai mare, pentru fanii acestui tip de propulsoare, noua generație Duster nu va fi disponibilă cu motoare diesel.

Intrarea în gamă se face cu propulsorul de 1.0 litri ECO-G, adică pe benzină și GPL. Unitatea dezvoltă 100 de cai putere și poate acoperi până la 1.300 de kilometri cu ambele rezervoare pline (50 litri de benzină și 50 litri de GPL).

Urmează una dintre premiere și anume agregatul de 1.2 litri TCe cu sistem mild-hybrid la 48V. Unitatea dezvoltă 130 de cai putere, iar sistemul include și o baterie de 0.9 kWh care se încarcă de la frânarea regenerativă.

Motorizare TCe 130 vine în compania unei transmisii manuale cu 6 rapoarte și tracțiune 4x2 sau 4x4.

A doua premieră este disponibilitatea unei versiuni Duster full-hybrid.

Sistemul îl regăsim deja pe Jogger și încorporează un motor de 1.6 litri, pe benzină, două motoare electrice (dintre care unul cu rol de starter/generator) și o baterie de 1.2 kWh.

Ansamblul dezvoltă în total 140 de cai putere, pe care îi livrează punții față prin intermediul unei transmisii automate electrificate.

4. MAI CAPABIL ÎN OFF-ROAD

Odată cu adoptarea noii platforme, Dacia Duster este și mai capabilă în off-road. În primul rând, dispune de sistemul 4x4 Terrain Control, cu 5 moduri de rulare: Auto, Snow, Mud/Sand, Off-road și Eco.

Versiunea cu tracțiune integrală are o gardă la sol de 217 milimetri, iar unghiurile de atac și de degajare măsoară 31 de grade în față și 36 de grade în spate.

De asemenea, este disponibil un sistem de control al vitezei la coborâre. Pe scurt, atunci când cobori o pantă abruptă, sistemul acționează frânele și menține sub control viteza de deplasare (între 0 și 30 km/h).

Sistemul multimedia, cu ecran de 10.1 inch, include un nou sistem de informații All Road, care afișează informații ca unghiul de înclinare laterală dreapta/stânga, unghiul de tangaj și repartizarea puterii între puntea față și spate (pe versiunea 4x4).

5. MAI SIGUR CA ORICÂND

Noua generație Dacia Duster aduce un plus în materie de siguranță. Limitatorul de viteză/regulatorul este disponibil, în standard, începând cu nivelul de echipare Expression, iar faza lungă automată este standard pentru nivelurile de echipare Extreme și Journey.

Lista cu sisteme de siguranță mai include frânarea automată de urgență, cu funcție de detectare a pietonilor, bicicliștilor și motocicliștilor, recunoașterea semnelor de circulație, asistență la parcarea cu spatele, semnal pentru oprirea de urgență, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului și apel de urgență.

Pentru a le accesa mai ușor, șoferul are la dispoziție un buton nou, My Safety. Acesta permite acces rapid la configurația preferată de sisteme de asistență.

CÂT VA COSTA NOUA GENERAȚIE DUSTER?

Este o întrebare care, cu siguranță, se află pe buzele tuturor, inclusiv ale noastre. Șeful Dacia, Denis Le Vot, prezent la evenimentul de la Lisabona, a dat un răspuns mai mult sau mai puțin concret.

Potrivit acestuia, versiunea de bază a noului Duster va costa sub 20.000 de euro.

CÂND VEDEM NOUL DUSTER PE STRĂZI?

Premiera mondială a noii generații Dacia Duster va avea loc în februarie 2024, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Lansarea pe piață este programată pentru primăvara anului viitor.

Comentarii (47)

  • Bravo Dacia! Se va vinde bine.
    39 115
  • Octavian
    Din față arată foarte bine , îmi place noul limbaj de design Dacia , din spate e ok , din laterala pare a un mic off roader.

    La interior îmi place noul schimbător al cutii automate , au pus virtual cockpit , navigație nu este asa de mare .

    Sper sa nu fie mai mult de 35k full .

    Nota 10/10
    29 109
  • Dan Grecu
    In sfarsit o masina romaneasca care va da laoparte orice coteț de BemWeu pe autostrada...Oricum inscriptia Duster de pe bord au preluato de la Toyota Tundra, iar carenele de la exterior de la Toyota Prado ....pacat ca pretul va fi unul mare.
    13 67
  • Matei, mai corect spus se va vinde si mai bine. Ca oricum se vinde bine.
    20 67
  • Daca nu e Tesla nu exista. Unde sunt sclavii lui Musk sa ne spuna cum model 3 este Dumnezeu pe pamant
    16 71
  • deputy
    arata chiar foarte bine. bravo Dacia!
    24 69
  • Frumoasa si performanta - in limitele categoriei de pret. Ma bucur sa vad garda la sol usor crescuta, nu va avea concurenta in off-road usor. Pacat ca dispare motorizarea diesel, sper ca decizia sa fie luata pe baza cifrelor de vanzari/preferintelor cumparatorilor si nu pe baza deciziilor birocratice europene.
    20 63
  • Life in plastic is fantastic! :))
    57 9
  • Masina arata binisor afara. Este pacat ca nu exista o versiune mai puternica 4x4 (pentru drum lung si offroad, motorul de 1.2 4x4 nu prea cred ca poate substitui, iar hibridul e 4x2). Interiorul are materiale ingrozitoare, ca si pana acum. Deci, pretul va fi crucial pentru succesul masinii.
    47 5
  • Pacat ca nici de data asta nu va exista 4x4 cu cutie automata. Dezamagire mare.
    13 41
  • https://inchirieriauto-otopeni
    De fiecare data ne aduc imbunatatiri aceste modele.
    4 41
  • Pinguin electric
    Ieri mă agasa prin localitate un Dusterist, cu tentative de depășire pe linie continuă. La ieșirea din localitate, trecere de la 50 la 100 km/h și dublarea benzilor în rampă, Duster luase 1 km distanță... în spate, cu claxoane de la un Clio dublat lângă el. :))))))))))

    Bă, luați-vă mașini!!! :)))))))))
    43 12
  • Trilulilu
    Într-o reprezentanță am văzut Kodiak la 27k. La fel găsești Tucson.
    Vom vedea cum îl vor poziționa la preț.
    35 4
  • Nu arată rău deloc. Păcat de motorizarea 1.5 dci, dar ăsta -i curentul. 1.6 hibrid cred că va face furori, acum rămân de văzut și prețurile.
    12 33
  • @papagal electric
    Evident tu ai un TDI, neapărat cu i roșu, nu? Sigur i-ai dat fum. Mult. La propriu, vorbesc.
    8 41
  • @papagal electric
    Evident Dusterul era diesel, mult mai ușor de ținut la 1m de bara mea spate.

    La propriu, când am accelerat, Dusterul s-a comportat ca o căruță.

    Bă, luați-vă mașini!!! :)))))))))
    35 9
  • Banditos
    Din spate, pe rotile alea pare ca e pe catalige. In rest, arata super ok. La interior nu stiu cum sunt materialele la atingere dar vizual e interesant. Sunt convins ca va fi (inca) un succes Dacia/Renault.
    8 17
  • Eu intuiesc ca stopurle spate nu s cu led ci cu bec cu filament!Nu au zis pretul,,ca tare le sufla in spate concurenta,masinile chinezesti! Sunt vremuri tulburi in inductria auto..
    30 5
  • A intrat bolnavul cu voturi en-gross :))
    12 45
  • @cotton eye
    Drama e un pic tragică, Korando, Torres, lăzi frigorifice de 5 stele, sunt deja în zona de preț targetată de Duster, garanție 5 ani, made in Korea, cutie automată cu convertizor, tracțiune integrală. :))))))

    Doar țăranii dezinformați s-ar duce țeavă pe 3 stele, moarte sigură la cădere în plafon.
    33 9
  • @Matei
    Acum știm sub ce pseudonim posteacă e-dick, mike, electricianul cu abonament la ratb.
    33 6
  • Trebuie să fii bolnav să stai să dai atâtea down votes. Ai nevoie de un control, serios, o să fie nasol pe viitor, îți omori naiba nevasta copii dacă nu îți place ce zic.
    20 44
  • O evolutie interesanta! Stiti cumva daca au in plan si o varianta de 1.2 TCe 130 cu transmisie automata?
    8 31
  • @mordor
    E-dick a strâns 22 de mânuțe verzi în câteva minute.
    De ce ar fi bolnavi cei care down votes? Nu ajută la prosteală? Manipularea cu emulația în jurul lăzii frigorifice ajută țăranii săraci?
    Zic să fiți și voi niște escroci mai cumpătați.
    30 7
  • Foarte faina. Bravo Dacia.
    10 31
  • Nașpa, încă o țeapă Dacia.
    33 12
  • Am încercat și nu merge sa dai vot multiplu, în mod normal. Site-ul înregistrează de pe ce dispozitiv s-a dat votul și dacă mai dai o data nu înregistrează al doilea vot.

    Asta înseamnă că bolnavul folosește mai multe despozitive sau manipulează identitatea dispozitivului (vpm, ceva). Sau lucrează la AM sau unde e hostat site-ul :))

    Mai dă și cu zecile ca să fie evident. In capul lui probabil e influencer, ne influențează când vedem atâtea voturi pentru sau contra unor opinii.

    In orice caz, să îți pierzi vremea cu ceva atât de pueril e demn de psihiatrie.
    15 38
  • Da-o naibi… tot fără cutie automată???
    N-am înțeles până acum (nu înțeleg mai multe… scuze că iau “pâinea” focilor obsedate), de unde pasiunea europeană pentru cutia manuală? Este plină lumea de mașini low cost, pline de plastic… dar au cutie automată.
    În rest toate bune, să vedem cat costă.
    PS depășirile și “demarajul” sunt necesare în România pentru că suntem o țară coruptă si de aceea nu avem infrastructură, chiar și țări din lumea a 3-a au șosele de tranzit care ocolesc localitățile… la “noi” este doar trist!!! :(
    Străzile/drumurile cu dublu sens trebuie evitate… peste 90% din accidentele mortale se întâmplă pe drumuri cu circulație în ambele sensuri.
    25 5
  • CicidelaBucatarie
    Are punte spate independenta? Ia testul elanului? Era un plus sa pastreze dieselul. Puteau s o faca de 4,4 m. Poate o faceau cu botul mai jos. Sper sa nu se ridice de fund ca renegade. Motorul papa ulei? Motoare f mici capota de motor de 2 l
    18 6
  • Cici de la bucatarie
    Astept economia circulara dw la Dacia. Kit ul electric pt comversia unei dacii 1310. Multumesc. E adevărat sau fals ca dacia romania are actionari turci? La fel ca ford ul de. La Craiova.
    15 7
  • @Dutz
    Motorizarea hibrida este si automata. 1.2-ul automat e posibil sa nu isi merite efortul. La fel probabil si dieselul.
    Cat priveste nedumerirea referitoare la apetenta europeana pentru cutii manuale, cred ca are radacini istorice. Mai ales dupa WW2 a fost favorizata mobilitatea ieftina care a presupus masini mici cu motoare mici care nu mai lasau loc si de o cutie automata nici ca pret nici ca putere. Asta pe langa faptul ca benzina istoric, a fost taxata destul de mult in Europa.
    In contrast cu tarile europene, SUA a fost tot timpul inundata cu benzina ieftina si si-a permis motoare mari si cutii automate (cu o mica pauza cu "ocazia" crizei petroliere din anii 70). Dealtfel s-a vazut la criza din anii 70 cat de repede s-au refugiat si producatorii si cumparatorii spre modele si motoare mai mici si mai economice. Atunci au explodat in popularitate modelele japoneze gen Civic sau Corolla. Si nu pot nici macar sa-mi imaginez ce s-ar intampla in SUA cu un galon la 8-9$ cum e in unele state europene.
    27 0
  • Alex… prin tari din America Latină sunt niște pocnitori de te doare mintea cu cutii automate sau CVT (enervante), dar măcar nu mai “pompezi” la ambreiaj de-ți vine rău, și nici nu trebuie “să te știi” cu alegerea treptei corecte (știi ca pare stupid, dar pentru unii este peste ceea ce ei pot gestiona, deci merg sub sau supra turat)… iar Duster 4X4 nu are.
    În rest de acord cu ce spui.
    23 4
  • Clique
    @MarS.. Știi care e treaba cu voi ăștia care tot o dați cu plasticul ăsta?

    Cei care cumpără Dacia, Renault PSA etc.. măcar cumpără mașinile astea la niște prețuri oarecum rezonabile.
    Însă amuzamentul vine când cealaltă parte de românași, cumpără Bembeuri, Audi, Mercedes.. (lux domle!!) unde plasticul BUBUIE de rupe..

    Oh.. dar am uitat, ălă nu este PLASTIC, nu, nu... ăla este.. cum ziceți voi, PLASTIC DE CALITATE sau MATERIALE SUPERIOARE :))))) Penibililor... vă fac ăștia cum vor iar voi puneți boturile doar pentru o siglă, care la ora actuală nu mai nu nimic de spus.. decât (PLASTIC la preț triplu pentru FRAIERI!)
    23 6
  • @e-dick
    Nu mai manipula voturi, papagal electric, Dacia Egunoi și poluează, samsar troll ce ești! :)))))))
    26 7
  • Andrei
    La început cutiile automate erau mai scumpe, mai ineficiente și schimbau aiurea, din cauza softului deficitar. Schimbau mai rău decât un șofer obișnuit care oricum schimba rău.

    Între timp s-au schimbat radical lucrurile, dar poveștile urbane rămân în mintea multora.

    În plus, mai sunt și unele nații obsedate de "control", de exemplu Marea Britanie. Britanicii vor sa schimbe manual ca să "aibă control". Ăștia au ieșit din UE ca să aibă control asupra granițelor și acum au pierdut complet controlul imigrației din afara Europei. Deh...
    5 20
  • Pret de plecare in jur de 17.000 lire sterline, iar Biggster va avea un pret in jur de 40.000 lire, spun cei de la autocar uk
    2 16
  • Designul e unul discutabil insa nu e deloc pe sistemul "love it or hate it" cum era la prima generatie de Nissan Juke. Are o anumita robustete si e bine ca e asa. Faptul ca folosesc materiale reciclate iar e ok. Platforma e una mai apropiata de cele moderne decat cea anterioara, iar un lucru bun. Se vede ca orientarea este spre durabilitate, nu spre confort neaparat. De aici plasticele tari prezente cam peste tot. Aici da, se putea mai bine, mai ales ca nu cred ca ar fi ridicat prea mult pretul o spuma mai moale la plansa de bord si pe unde se pune mana in partea de sus a portierelor. Pentru ca o spuma mai moale contribuie si la lipsa eventualilor greierasi specifici inclusiv Renault. Apoi, ramane eterna problema: lipsa 4x4 cu cutie de viteze automata. Ok, nu are trapa sau panoramic, chestie de inteles in zona asta de pret, insa au in grup posibilitatea de 4x4 si automata pentru motorul de 1.2. Oare de ce nu se ia in calcul? Ok, nu cere nimeni motoare de 200 cai putere sau 4 control, dar combinatia asta era solicitata si un deal breaker pentru multi. Din pacate nici acum nu e disponibila. Multe marci ofera doar cutii automate indiferent de tractiune, Dacia se incapataneaza sa ramana in urma. Daca asta e strategia de grup....e ceva ce ma depaseste. In rest insa, e o masina reusita, doar ca acum va avea o concurenta serioasa si din partea marcilor asiatice. Si nu va mai fi usor....Ori oferi ceva cat mai complet, ori vei pierde cota de piata. Este simplu, iar clientii au inteles asta. Ramane de vazut cu ce pret va veni, aici va fi cheia.
    9 17
  • @PMC taximetrist ghiolban
    Nu știu la cine vomiți mizeriile care te caracterizează dar văd că individul cu voturi multiple te iubește. Poate o fi un alter ego mai spălat pe dinți dar obsedat de mânuțe verzi și roși.
    7 19
  • De fapt spun ca o sa fie sub 40k. Mai aproape de 30k.
    0 15
  • Pentru aspect exterior i-aș da un 9.50, interior 8, oferta de motoare 7, poate va fi puțin diferită la Bigster, un model mai mare și mai greu, oricum ar trebui sa fie un succes, chiar daca prețul va fi puțin mai mare .
    6 8
  • Catalin
    Nu am gasit scris nimic de faptul ca s-a schimbat locul de pozitionare pentru manerele usilor spate.
    Noul model imi pare ok si chiar transmite ideea de robustete.
    Sper sa introduca parbriz cu degivrare si pentru modelele comercializate la noi, este foarte util iarna cat si pentru dezaburire rapida si evitarea condensului pe timp de ploaie. Am avut masina cu aceasta optiune si merita toti banii.
    Mai sper ca noul model va avea motor 1.2 in 4 cilindri si nu in 3.
    Daca s-au facut si progrese la capitolul siguranta si rezistenta la impact, vom vedea. Si desigur pretul va avea un rol important.
    8 6
  • Catalin
    Am gasit poze cu noul motor, ca in filmuletul de aici nu mi-este prea clar.
    Noul 1.2 este, din pacate, in 3 cilindri. Si poate ca un pas inapoi, fata de 1.33 benzina in 4 cilindri.
    Progres pe partea de tehnologie, regres pe partea de motorizare...
    Ma intreb cum de in Macedonia de Nord se comercializeaza Hyundai Venue cu motor de 1.6 benzina in 4 cilindri, iar pe la noi aceste motorizari sunt din ce in ce mai rare spre deloc.
    10 0
  • Seriff
    Masina arata bine, doar ca in afara de 1.6, restul motoarelor sunt in 3 cilindri, au facut un motor bun si anume 1.5 dci si au renuntat la el, un mare minus.
    2 1
  • Frumoasa si inovativa pt. segmentul Dacia.
    Pacat ca va obtine tot 2 stele.
    1 1
  • crisstiann
    Per ansamblu placut designul (cu exceptia blocurilor optice spate). O asteptam pentru drive test. Voi astepta Bigster pentru a face upgrade de la Outlander.....
    1 0
  • Cat de cretin poti fi sa arunci cu manute rosii aiurea? Si cine dintre moderatorii de aici permite asa ceva? Ce trebuiue spus, stimate papagal rosu, ca sa eviti de a da votul in jos? Sa fie electrica? Sa aiba motor diesel, sa fie ...cum? Sau esti doar un troll cu manute rosii si atat?
    2 0
  • Nicolae Petre
    Fiindcă o fabrică in Turcia eu nu o voi cumpăra.Am avut experiente cu masină facută la turci.E559
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru