BMW, Daimler, Ford și Volkswagen pregătesc stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice pe toate autostrăzile Europei: România nu este pe lista inițială

de Petre Barac
Luni, 27.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW, Daimler, Ford și Volkswagen, în parteneriat cu grupul petrolier Shell, vor să construiască o rețea de stații de încărcare rapidă mașinile electrice pe toate autostrăzile din Europa.

Anunțat la începutul lunii noiembrie, proiectul Ionity a dat naștere unei companii de tip joint-venture prin care BMW, Daimler, Ford și Volkswagen și-au anunțat de a crea sute de stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Cei patru constructori au cooptat încă un partener, respectiv grupul Shell, cu ajutorul căruia vor acum să deschidă stații de încărcare rapidă pe toate autostrăzile din Europa.

Pentru început, 80 de stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice vor fi instalate, începând cu anul 2019, în următoarele țări: Belgia, Marea Britanie, Franța, Olanda, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia. Din păcate, România nu apare pe lista inițială.

Datele oficiale arată că, în intervalul 2014-2017, numărul punctelor de încărcare pentru mașini electrice aproape s-a triplat și a ajuns la 120.000, la nivel european.

“Clienții vor să plece în călătorii lungi cu încrederea că au unde să-și încarce mașinile electrice în locuri convenabile și confortabile”, a spus un oficial al companiei Shell.

Partenerii din cadrul proiectului Ionity vor să atingă un număr de 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, pânâ în anul 2020.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    In Romania sunt acum cca. 200 puncte de incarcare pentru masinile electrice...FOARTE PUTINE - daca e sa ne raportam la cele 120.000 la nivel european....
    Sa reamintim ca tara noastra ocupa locul 13 in Europa - ca suprafata - (inclusiv Rusia & Turcia).....
    In Craiova sunt exact 3(trei) statii electrice: 1) la benzinarie OMV la intrare dinspre Bucuresti, 2) la parcarea subterana de la Universitate/Teatrul National si la sediul CEZ spre Timisoara....
    11 0
  • pai sa va explic de ce nu este romania:
    Au folosit o baza de date cu tarile din eu...si au dat un select simplu:
    SELECT ALL * FROM tblTari WHERE autostrazi='true'
    7 1
  • Relativ la dimensiunea pieţei de electrice, reţeaua de încărcare este bună şi creşte cel puţin la fel de repede. Cred că sunt oraşe în care stăm foarte bine. Bucureştiul este cel mai dezvoltat în acest sens. Timişoara ştiu că are multe investiţii, inclusiv mai multe staţii de mare putere. Este un moment bun pentru automobilele electrice în România.
    6 0
  • Romania nu apare pe lista respectiva pentru ca in romania nu activeaza Shell distributie. Marele consortiu eco s-a gandit sa reduca din cheltuieli (ca doar asta fac ei bine) si sa coopteze pe Shell, care are statiile deja si are si knowhow-ul din moment ce a cumparat o firma care se ocupa cu asa ceva.
    5 0
  • Adrian C
    @Green_Alex
    Probabil ! Desi eu cred ca nu investesc multi in asa ceva la noi pt ca romanul cumpara diesel-uri vechi din vest in proportie de 98%. La ce ai baga o gramada de bani intr-o tara in care nu ai avea clienti ?
    7 2
  • Dacă programul Rabla Plus ar accepta Renault Zoe 400 cu închirierea bateriei, v-aș putea impartasi in 2018 cum e cu elctrica !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru