Mercedes-Benz introduce al treilea schimb la fabrica din Ungaria

de Sebastian Toma
Miercuri, 19.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Mercedes-Benz vor introduce al treilea schimb la uzina din Kecskemet începând cu luna mai. În primă fază, acesta va opera doar o zi pe săptămână şi are rolul de a răspunde la cererea crescută pentru B-Klasse şi CLA.

Esential 3.400 de angajări au fost făcute la finele anului trecut la uzina Mercedes-Benz din Ungaria.
Mercedes-Benz va adăuga al treilea schimb la fabrica sa din Kecskemet, Ungaria, începând cu luna mai. Uzina produce modelele B-Klasse şi CLA, iar al treilea schimb va opera în zilele de sâmbătă, în funcţie de cererea estimată pe piaţă. Cei de la Mercedes-Benz sunt încântaţi că sunt nevoiţi să crească producţia pentru cele două modele compacte, care completează gamă deschisă de A-Klasse şi proaspăt lărgită cu GLA. Mai mult decât atât, nemţii au precizat şi ce vor produce muncitorii din schimbul suplimentar – aceştia se vor concentra pe versiunile entry-level ale celor două modele, care reuşisc să realizeze volume impresionante.

Mercedes introduce un diesel Renault de 1.5 litri pe actualul CLA

Această maşină ar fi putut să fie produsă în România. Incompetenţa autorităţilor a mutat-o peste graniţă, cu tot cu fabrică, în Kecskemet, Ungaria.
Vestea bună este că avem două fabrici de componente pentru Daimler.

Introducerea unui schimb suplimentar la fabrica din Ungaria aduce noi angajări în Kecskemet, locul în care au fost contractaţi alţi 3.400 de salariaţi la finele anului 2013. Fabrica respectivă a produs 109.000 de automobile în decursul anului precedent, ceea ce a adus un aport important la cifrele globale ale constructorului german, care încă se află pe a treia poziţie în clasamentul vânzărilor în segmentul premium. Această decizie nu face decât să întărească dezamăgirea românilor care n-au apucat să vadă fabrica Mercedes-Benz deschisă în România, lucru datorat în principal incompetenţei autorităţilor.

Mercedes nu va folosi motoare cu trei cilindri pe modelele cu propulsie spate

Urmareste Automarket
Al treilea schimb al fabricii de la Kecskemet vine în completarea suplimentării producţiei de A-Klasse, GLA şi B-Klasse derulată în octombrie 2012, la fabrica din Rastatt, Germania.
În plus de cele două fabrici, Mercedes-Benz are contract şi cu finlandezii de la Valmet Automotive, care produc A-Klasse din 2013 şi au sarcina de a livra peste 100.000 de unităţi până la finalul lui 2016. În primele două luni ale anului, Mercedes-Benz a realizat o creştere de vânzărilor de 30% pentru modelele sale compacte, totalizând o creştere de 17 procente pentru marcă la nivel general.

Mercedes-Benz CLA - informaţii şi galerie foto cu fratele mai mic al lui CLS

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Automarket, ati pus punctul pe i !!!
    6 1
  • in ce locatie din Romania era preconizata a fi construita aceasta uzina si care au fost motivele pt care a fost preferata Ungaria? Ion Tiriac spunea ca lipsa autostrazii a fost cauza principala dar probabil nu doar atat...

    PS ce bine ca astora de la guvern in frunte cu sova le vine mintea la cap si se gandesc sa faca cu prioritate autostrada Pitesti-Sibiu...
    3 0
  • Nu cred ca era vorba de autostrada, ca puteau sa faca fabrica la Timisoara, si nu era diferenta mare fata de Ungaria. Probabil au fost si alte considerente. Plus ca, oricat de mult nu l-as iubi pe Sova, intelegerea au ratat-o de pe timpul lui Boc
    6 0
  • reply dany
    Unul dintre motivele pentru care Mercedes a ales Ungaria in detrimentul Romaniei este faptul ca ai nostri sau gandit ei sa profite de faptul ca Mercedes va construi o uzina si sa mareasca preturile la terenuri...mai pe scurt,niste oameni care nu gandesc pentru binele unei zone,dar si al unei tari au gandit asa: HAI SA INCERCAM SA II JUMULIM PE NEMTI.Dar nu a fost asa. Ne furam singuri caciula si apoi ne mai miram "de ce merg lucrurile prost?"
    1 0
  • La unguri sunt bagati si cei de la audi si Suzuki.Au fabrici acolo.Asta spune multe ! Adica spune multe despre unguri si putine despre noi.Cand au venit cu propunerile la noi,sute de buzunare s-au deschis,si toti au inceput rugaciunea : da-ne noua ,astazi ,spaga cea de toate zilele...
    Si la ei a fost communism,asa ca nu avem nici o scuza.
    Se apropie alegarile!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru