Avancronica Marelui Premiu al Canadei: Ferrari şi McLaren aduc noutăţi majore la motoare

de Daniel Popescu
Joi, 09.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi McLaren pregătesc îmbunătăţiri majore pentru cursa de la Montreal. Italienii speră să lupte cu Mercedes şi Red Bull, în timp ce britanicii vizează o prezenţă mai consistentă în puncte.

La sfârşitul acestei săptămâni, circuitul de la Montreal va găzdui a şaptea cursă de Formula 1 a noului sezon, care se anunţă una palpitantă datorită unui grup relativ compact de forţe format din Mercedes, Red Bull şi Ferrari.

Mercedes rămâne în continuare echipa cu cel mai rapid monopost, însă Red Bull a înregistrat progrese vizibile după update la motor, în timp ce Ferrari va sosi în Canada cu noutăţi importante la unitatea de propulsie.

Scuderia va schimba turbina motorului şi va utiliza doua jetoane în ceea ce se anunţă un update cu o valoare de o jumătate de secundă pe tur. Ferrari speră să revină astfel în lupta pentru victorie, însă misiunea nu se anunţă deloc una uşoară. De asemenea, Ferrari va introduce un nou tip de carburant Shell şi o nouă suspensie spate.

Urmareste Automarket
"Sistemul hibrid este important în Canada pentru că linia dreaptă necesită furnizarea puterii complete, iar apoi trebuie să te asiguri că recuperezi energia şi încarci complet bateria până când accelerezi la ieşirea din acul de păr şi intri pe linia dreaptă", spune Mattia Binotto, şeful departamentului de motoare al Ferrari.

O altă echipă care pregăteşte un update asemănător este McLaren.

Jenson Button şi Fernando Alonso vor utiliza de asemenea o nouă turbină, ocazie cu care Honda va folosi şi primele sale jetoane din acest sezon. De asemenea, McLaren va utiliza şi un nou tip de carburant Mobil 1, care ar putea aduce un spor de performanţă de o zecime de secundă pe tur.

"Este un nou concept, diferit de ce fac ceilalţi. Face parte din programul de dezvoltare care a ajuns acum în al treilea an. În cifre valoarea aproximativ 5 kW sau o zecime de secundă pe tur, în funcţie de circuit", spune Bruce Crawley, managerul de tehnologie al departamentului de motorsport al ExxonMobil. 

Marele Premiu al Canadei la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 10 iunie 17:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 10 iunie 21:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 11 iunie 17:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 11 iunie 20:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 12 iunie 21:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (6)

  • nu stiu ce modificari aduc ca tot iau bataie de la Mercedes, tot se lauda de 2 ani ca modifica ca nush' ce ca nush' cum...vrajeala
    8 6
  • si va aparea acest update si in benzina vanduta de shell?
    3 2
  • jul1974
    Salutare
    Am si eu o intrebare: merge careva anul asta la Hungaroring? poate schimbam ceva impresii, sfaturi mie acum 2 zile mi-au sosit biletele si abia astept sa merg acolo.
    2 0
  • Bogdan
    Prima sesiune de antrenamente libere :)

    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/6/fp1---hamilton-dominates-opening-montreal-session.html
    2 0
  • De unde ești?
    1 0
  • jul1974
    din Orastie, jud. Hunedoara
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru