Presă: Schumacher a făcut pneumonie in timpul procesului de trezire din comă

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a contractat pneumonie în timpul procesului de trezire din comă, potrivit presei germane, însă informaţia nu a fost confirmată de purtătoarea lui de cuvânt.

Nu comentam speculaţiile.

Sabine Kehm
Purtatoare de cuvant Schumacher
Michael Schumacher se confruntă cu o nouă probleme medicală apărută în timpul procesului de trezire din comă indusă.

Publicaţia germană Bild susţine că septuplul campion mondial a contractat pneumonie şi că este tratat cu antibiotice, însă nu este clar dacă medicii au întrerupt şi procesul de trezire.

"Nu comentăm speculaţiile", au fost singurele cuvinte oficiale ale lui Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a germanului, ceea ce sugerează însă că există un sâmbure de adevăr în informaţiile dezvăluite de Bild.

Pneumonia este o boală care are drept efect inflamarea plămânilor, ceea ce conduce la scăderea cantităţii de oxigen care circulă prin organism. În cazul în care boala este contractată printr-o bacterie, cea mai comună metodă de vindecare este prin intermediul antibioticelor.

Vizitat de Felipe Massa

Am stat lângă el o lungă perioadă de timp. A fost bine să fiu acolo şi părea că doarme aşa cum doarme oricare dintre noi.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Germanul a fost vizitat recent la spital şi de fostul său coechipier de la Ferrari, Felipe Massa, care şi-a exprimat încrederea că Schumacher va trece cu bine peste această perioadă dificilă.

"Am fost să-l văd într-o zi când nu era niciun reprezentant al presei acolo.

Am stat lângă el o lungă perioadă de timp. A fost bine să fiu acolo şi părea că doarme aşa cum doarme oricare dintre noi. Sper că va fi bine, că se va trezi şi că se va recupera", a declarat pilotul echipei Williams.

Schumacher este în comă indusă din 29 decembrie, atunci când a suferit un accident la schi în staţiunea montană Meribel din Alpii francezi.

Cronologia accidentului

▶ Schumacher a suferit un accident la cap în timp ce schia pe o pârtie din staţiunea Meribel din Alpii francezi;

▶ Schumacher este în stare critică în comă indusă după accident. Septuplul campion mondial a suferit un traumatism cranian şi numeroase leziuni la nivelul creierului;

▶ Schumacher trece cu bine peste două zile cruciale. Starea de sănătate a germanului rămâne stabilă, dar critică, după o primă operaţie efectuată cu succes;

▶ Starea de sănătate a lui Michael Schumacher s-a îmbunătăţit uşor, dar rămâne în continuare critică;

▶ O nouă îmbunătăţire uşoară a stării de sănătate a pilotului german

▶ Anchetatorii accidentului: "Schumacher nu avea viteză excesivă"

▶ Familia lui Schumacher, încrezătoare că germanul "nu se va da bătut"

▶ Medicii au îndepărtat o parte a craniului lui Schumacher

▶ Schumacher a început procesul de trezire din coma indusă

▶ Schumacher nu răspunde la stimuli

Poveştile lui Michael Schumacher

▶ Povestea retragerilor lui Michael Schumacher din Formula 1 din 2006 şi 2012;

▶ Povestea debutului lui Michael Schumacher în Formula 1.

▶ Povestea carierei de fotbalist a lui Michael Schumacher

Via GMM

Comentarii (8)

  • raudetot
    daca era in Ro facea si raie si lua si paduchi nu doar pneumonie in spital; si daca nu-i aducea de acasa murea si de foame (da, stiu, a folosit perfuzii)
    12 8
  • @raudetot
    Multa minte iti mai trebuie si tie ca sa ai un pic
    11 3
  • Daca era in Romania acum avea vreo 20 de ani vechime ca mecanic auto sau era vreun somer. N-ajungea in viata sa in F1 si nici atat campion. Iar daca era campion, oricum noi nu-l consideram cel mai bun. Deh, avem un obicei sa ne subestimam si sa ne jignim, umilim, campionii si valorile nationale. Aaa, si daca era retras, acum se faceau bancuri despre el. Ii vedeai pe agaricii de la Times New Roman cum se amuzau. Na, de ce nu avem astfel de oameni. Nu-i meritam.

    Pacat de situatia lui Schumacher. Totusi ne preda in continuare o lectie de viata - aceea de a te bucura cat de mult poti in fiecare zi. Nu se stie cand ai un accident stupid care iti pune viata in pericol. Pentru ca soarta :D
    8 6
  • daci76
    Imi pare rau pt el,desi nu l-am agreat ca pilot,insa @ferr1 cred ca la valoare lui nu era totusi doar un mecanic auto sau un somer.In orice caz sa dea Dumnezeu sa isi revina ,sa isi traiasca viata,totusi inca este tanar si cred eu ca ar mai avea multe de spus chiar si in motorsport.
    7 1
  • hohentolat
    ne subestimam? ha .... suntem unde suntem din cauza celor care nu pot intelege/recunoaste ca nu e bine atunci cand nu este si voteaza ca boii in continuare
    7 0
  • De la situatia lui Schumi am dat-o-n politica?
    8 0
  • raudetot
    pai aparu unu sa ne bage iar pe gat discursul cu valori nationale cand se pun pe tava situatii grave. Obisnuinta de pe vremea PCR: un munte de mizerii acoperit/"compensat" in discursuri populiste cu valori nationale. Fiti destepti si nu intelegeti gresit - valorile nationale exista, nu sunt contra lor. Dar cand e vorba de situatii nasoale (care nici macar nu au legatura cu valori nationale) sa ne concentram atentia pe ele, obiectiv
    1 1
  • E un mort viu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru