Bentley va lansa încă un SUV pe lângă Bentayga, alături de o mașină sport

de Sebastian Toma
Marti, 17.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Bentley au confirmat intenția dezvoltării unui nou SUV pe lângă Bentayga, alături de un model sport care să rivalizeze creațiile conaționalilor de la Aston Martin.

Bentley Bentayga este primul SUV al mărcii din Crewe, dar cu siguranță nu va fi ultima creație de acest tip a englezilor. Potrivit Autocar, Bentley a confirmat deja intenția de a lansa încă un SUV în gama lor, care va fi însoțit de un model sport. Despre viitorul SUV de la Bentley știm că va fi mai mic decât Bentayga, în timp ce modelul sport planificat de Bentley va rivaliza creațiile conaționalilor de la Aston Martin. Mai precis, următorul SUV de la Bentley va avea dimensiuni cuprinse între cele ale lui Porsche Macan și Porsche Cayenne, ceea ce ar putea să ne aducă cel mai ieftin model Bentley lansat până acum.

Noul SUV de la Bentley va prelua de la Bentayga mai multe componente și este așteptat să debuteze în termen de trei ani. Printre elementele preluate de la Bentayga se numără șasiul și trenul de propulsie, cu toate că motorizarea W12 ar putea să nu ajungă neapărat sub capota modelului care ar trebui să fie semnificativ mai ieftin decât Bentayga.

În prezent, acest proiect nu are o denumire publică și cei de la Bentley nu au precizat nici cum numesc ei intern acest proiect.

Urmareste Automarket
Viitorul model sport de la Bentley este inspirat din conceptul EXP10 Speed Six și lucrul la dezvoltarea sa a demarat în urma reacțiilor pozitive primite de la clienți odată cu prezentarea sa la Salonul Auto de la Geneva. Clienții speră să poată cumpăra în viitorul apropiat un Bentley care să aibă dimensiuni și un design similar cu cel al conceptului respectiv, cu toate că nu se știe încă dacă modelul va primi aprobarea de la liderii Concernului Volkswagen pentru demararea dezvoltării variantei de serie și lansarea acesteia pe piață.
În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, modelul va rivaliza creațiile Aston Martin, un alt producător din Regatul Unit, dar care nu beneficiază de sprijinul apropiat al unui mare concern auto.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru