Rosberg, pole position la Suzuka în faţa lui Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 04.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obţinut pole position-ul pentru Marele Premiu al Japoniei după ce l-a învins pe coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Williams a monopolizat a doua linie a grilei de start.

Esential 0.197 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
0.622 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Valtteri Bottas in calificari
5 este numarul echipelor care au avut reprezentanti in ultima parte a calificarilor
Nico Rosberg a obţinut sâmbătă pe circuitul de la Suzuka al optulea pole position din acest sezon şi al cincilea în ultimele şapte Mari Premii.

Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:32.506, iar principalul său adversar a fost, ca de obicei, Lewis Hamilton. Britanicul a fost însă cu două zecimi de secundă mai lent şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul doi, ratând astfel ocazia de a obţine al treilea pole position consecutiv.

▶ Avancronică Japonia: Start relansat în lupta pentru titlul mondial sub spectrul taifunului

Williams s-a evidentat ca principala rivală a germanilor după ce a monopolizat a doua linie a grilei de start prin Valtteri Bottas şi Felipe Massa, în timp ce Fernando Alonso a ocupat locul cinci pentru Ferrari.

Daniel Ricciardo a stabilit al şaselea timp la volanul monopostului Red Bull Racing şi va fi urmat de duo-ul McLaren format din Kevin Magnussen şi Jenson Button, dar şi de coechipierul său Sebastian Vettel. Cel mai lent în această ultimă parte a calificărilor a fost Kimi Raikkonen (Ferrari), care va lua startul de pe locul 10.

Toro Rosso, Force India şi Sauber, eliminaţi în grup

Toro Rosso a părăsit calificările la finalul Q2 după ce Jean-Eric Vergne şi Daniil Kvyat au obţinut locurile 11 şi 13.

Aceeaşi soartă au avut şi cei de la Force India, care vor pleca de pe poziţiile 12 şi 14 prin Segio Perez şi Nico Hulkenberg. Cei mai lenţi în această parte a calificărilor au fost însă cei de la Sauber, întrucât Adrian Sutil şi Esteban Gutierrez vor lua startul de pe locurile 15 şi, respectiv, 16.

Lotus, eliminată în Q1

Ambii piloţi ai echipei Lotus, Pastor Maldonado şi Romain Grosjean, au fost eliminaţi încă din prima parte a calificărilor. Maldonado nu-şi va păstra nici măcar locul 17, întrucât a primit o penalizare de 10 poziţii pe grila de start pentru utilizarea unui al şaselea motor. Întrucât în Japonia poate coborî doar cinci poziţii până pe locul 22, venezueleanul va suporta o penalizare de cinci poziţii pe grilă şi în Marele Premiu al Rusiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Ca de obicei, piloţii Caterham şi Marussia au fost cei mai lenţi în Q1, iar de această dată Marcus Ericsson (Caterham) s-a plasat în faţa lui Jules Bianchi (Marussia), Kamui Kobayashi (Caterham) şi Max Chilton (Marussia).

Marele Premiu al Japoniei este programat pentru duminică cu începere de la ora 09:00, ora României, însă FIA ar putea decide în ultimul moment să aibă loc mai devreme din cauza ameninţărilor taifunului Phanfone, care va aduce ploi torenţiale la Suzuka spre finalul zilei de duminică.

Japonia - Rezultate Calificări: 

Home hero Kamui Kobayashi, whose Friday afternoon session was ruined by a crash, was 21st ahead of Max Chilton.

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Nico Rosberg Mercedes 1m32.506s -
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m32.703s 0.197s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m33.128s 0.622s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m33.527s 1.021s
5 Fernando Alonso Ferrari 1m33.740s 1.234s
6 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m34.075s 1.569s
7 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m34.242s 1.736s
8 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m34.317s 1.811s
9 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m34.432s 1.926s
10 Kimi Raikkonen Ferrari 1m34.542s 2.036s
11 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m34.984s -
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m35.089s -
13 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m35.092s -
14 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m35.099s -
15 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1m35.364s -
16 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 1m35.681s -
17 Romain Grosjean Lotus/Renault 1m35.984s -
18 Marcus Ericsson Caterham/Renault 1m36.813s -
19 Jules Bianchi Marussia/Ferrari 1m36.943s -
20 Kamui Kobayashi Caterham/Renault 1m37.015s -
21 Max Chilton Marussia/Ferrari 1m37.481s -
22 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1m35.917s -

Comentarii (28)

  • e randul lui hamilton sa ii rupa pneul, numai ca britanicul nu are stofa de asemena magariia, sper sa il bata corect pe circuit. va fi o lupta roata la roata cu sau voia echipei.
    38 14
  • franeaza bine hamilton :)) si mai are pretentii la un nou titlu!!!
    9 44
  • "Cel mai lent în această ultimă parte a calificărilor a fost Kimi Raikkonen (Ferrari), care va lua startul de pe locul 10."... execrabil tata, execrabil.
    24 5
  • mimi de la aprozar
    bravo Rosberg, i-ai facut mucii cravata maimutei
    17 46
  • Alonso primul pilot la strat cu motor nonmercedes. Unde e Vettel, urmasul lui la Ferrari? Chiar daca pleaca de la Ferrari Alonso se comporta profesionist. Bravo! Cuplul Maticaci-Vetel se anunta un mare succes! Ii voi tine pumnii lui Kimi!
    18 20
  • Bah...unde e Hamiltoanele???
    9 25
  • atept cu nerabdare intalnirea de maine dintre hamilton si gard, iubire mare intre ei :))
    13 31
  • vand tuica de prune facuta din sfecla, reducere mare pentru @vodkkanen
    14 22
  • Se cam ingroasa gluma pentru Hamiltion.
    @dany, ce naiba sa faca Kimi si cu Vitelul anul viitor la Ferrari?Nimic, masina 0, piloti nu in cea mai buna forma.Kimi a avut probleme acum in ultima sesiune dar oricum nu imbunatatea cu absolut nimic, nu poate. Asta e adevarul crud.
    11 5
  • Ferrari a trebuit sa faca repede o contraoferta pentru un pilot de top intrucat Alonso pleaca.
    9 0
  • daniel
    Vettel si Kimi la Ferrari de anul viitor?
    Daca judecam dupa locurile de azi din calificari asta inseamna locurile 9 si 10. Doua secunde pe tur fata de primul loc? Jalnic!
    7 5
  • Bai test driver, mafia sau cine ai fi tu! iarasi te semnezi cu pseudonimul meu?
    3 5
  • Desi il sustin pe Hamilton una peste alta Rosberg s-a impus in calificari anul asta atat la Spa cat si la Suzuka! (dupa ce anul trecut in ambele curse fusese mai rapid)
    11 1
  • Hamilton,Alonso si Button sau Perez pe podium,rosberg sa se uite la cursa ca in Singapore - asta este scenariu perfect
    14 13
  • mimi de la aprozar si falsul 89 ar trebui sa va duceti la plimbare prin jungla sa cautati mancare si sa nu va mai pierdeti timpul inutil
    11 3
  • @dany: Care pseudonim al tau? Fa-ti user tata, daca posteaza altii in numele tau. Si mai incet cu jignirile, nu-i nevoie de ele. Vrei sa te respecte lumea, eh... incerca si tu sa-i respecti.
    5 4
  • Falsul 89 imi place, iar de pierdut timpul... nimeni nu-l pierde mai bine ca mine.
    7 6
  • Cum era aia că Hamilton e cel mai rapid pilot din lume și ia pole fără preocupări?
    Victorie Rosberg mâine.

    Să sperăm că nu vor apărea modificări ale orei de cursă :) Oricum e greu să ne trezim duminica la 9.
    7 13
  • nu am jignit pe nimeni! am spus doar cine banuiesc ca esti! si 89 se plangea recent ca cineva ii foloseste pseudonimul... asa ca si tie si falsului 89 nu v-ar fi greu sa va folositi pseudonimele proprii... noi postam asa aici de pe la inceputurile automatket... iar ”user” nu imi fac deocamdata din principiu!
    PS in urma cu 1-2 ani mai aparuse cineva care se semna dany. l-am atentionat si a recunoscut ca nu stia ca e al doilea... de aceea mi-a spus ca va folosi ddany sau dany 2 sau mai stiu eu... asa ca respectul de care aduci vb consta in a respecta pe cei ce sunt de mai mult timp ca tine aici...
    7 6
  • @dany: Dude fa-ti un cont... nu ai nici un ID aici decat cand ai cont. Ce-i asa de greu de inteleg? Eu mi-am facut cont pentru ca oricine poate posta cu Mda asta... ce-i asa de greu?
    5 2
  • Oare cand va inceta psihopatul care fura pseudonimul altora sa posteze pe aici?Se crede comic dar nu arata decat ca e bolnav de prostie si ca nu a urmarit curse de formula 1 in viata lui
    9 6
  • Daniel Popescu ar fi bine sa permiti comment-uri doar membrilor logati, nu stiu cum de admiti postari ce nu au vreo legatura cu f1 aici.
    3 5
  • @McLaren_Honda: Se discuta de ani buni, nivelul comentariilor si nu s-a facut niciodata nimic in aceasta privinta. Sunt forumuri serioase in afara unde 90% din cei care posteaza pe aici, ar avea conturile blocat in prima ora, dar unui site ca Automarket, care nu prea mai are publicitate si vad ca in alti ani, ce sa faca? Subiecte cu greseli, articole nu prea interesante de citit, deh le gasesti pe in alte parti mai repede si cu ceva mai multe informatii, le este greu sa reziste pe piata, fara anumite "libertati". Sunt persoane care jignesc si folosesc injurii in fiecare post, nici macar odata nu a luat cineva atitudine impotriva lor in afara de mine si deh nu a ajutat niciodata oricum atata timp cat celor din comunitatea de aici nu le pasa. Romanilor le place sa se improaste cu noroi, atata pot, nu ai ce sa le ceri. Rar gasesti un comentariu cat de cat interesant de citit, despre discutii politicoase, fair-play nici nu ai sa auzi vreodata.
    4 4
  • la pariu-
    de urmarit startul-ALONSO ajunge pe 2 sau 3 in 400-500m :)))
    1 2
  • @Icr, @McLaren_Honda, @Mda
    iara v-ati incurcat chilotii intre voi? :))
    2 4
  • dany, de ce nu te faci admin? asa ti-ai putea elucida misterele frustrarii si ti-ai da seama ca nu am nici o treaba cu nimeni care posteaza pe aici. asta ca fapt divers pentru ca din cate observ esti pus pe scandal si nu postezi nimic ce ar avea legatura cu sportul. oricum nu am de gand sa mai intru pe aici, in afara de 4-5 comm-uri pertinente doar va tiganiti si asta chiar nu e problema mea.
    2 2
  • si tot ca fapt divers, decat sa poluati o anumita plaja de interes unde poate oameni civilizati ar vrea totusi sa comenteze decent f1, mai bine v-ati intalni face to face, dar sunteti prea lasi si oricum v-ati speria unul de celalalt.
    2 2
  • @McLaren_Honda

    cred ca ti-ai dat seama ca ala care vb de chiloti este falsul dany
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru