Arhiva stiri octombrie 2020

Vineri, 02 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride | 3 comentarii

Lotus va dezvolta o platformă pentru mașini electrice cu bani de la guvernul britanic: constructorul va renunța la motoarele termice

Lotus a anunțat că a obținut o finanțare din partea guvernului britanic pentru a dezvolta o platformă pentru mașini electrice. Constructorul va mai lansa un singur model cu motor pe benzină, după care se va concentra exclusiv pe dezvoltarea unei game de mașini electrice.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Modele noi

Primul teaser pentru viitorul SUV electric Renault: prezentarea oficială va avea loc în 15 octombrie

Renault a publicat un teaser care anticipează un nou concept pre-serie pentru un SUV electric. Acesta va fi dezvoltat pe platforma CMF-EV și va fi prezentat oficial în 15 octombrie.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Industrie | 2 comentarii

Grupul PSA vrea să instaleze 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la sfârșitul lui 2021: proiectul vizează 49 de fabrici din 12 țări

Grupul PSA vrea să atingă un total de 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice care să acopere fabricile sale din 12 țări, până la sfârșitul anului viitor. Proiectul început în 2019 a ajuns la 365 de stații funcționale ce pot fi folosite de angajații PSA.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Modele noi

Lamborghini pregătește un nou hypercar extrem: italienii au publicat o imagine cu prototipul viitorului model

Lamborghini Squadra Corse pregătește un nou hypercar extrem dedicat circuitului. Spre deosebire de Essenza SCV12, cel mai nou model proiectat de divizia italienilor, prototipul folosit pentru teste nu este echipat cu plafon și nici cu geamuri laterale și parbriz.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Formula 1 | 16 comentarii

Honda se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2021: Red Bull și AlphaTauri ar putea reveni la motoarele Renault

Honda a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2021. În cazul în care Red Bull și AlphaTauri nu vor ajunge la acorduri cu Mercedes sau Ferrari, cele două echipe vor utiliza motoare Renault.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Industrie | 1 comentariu

Volvo a început producția SUV-ului electric XC40 Recharge: modelul este asamblat la uzina din Gent

Volvo XC40 Recharge a intrat pe liniile de producție ale uzinei din Gent (Belgia), iar constructorul anunță că toate exemplarele SUV-ului electric ce vor fi produse până la sfârșitul anului au fost deja vândute. Primele unități XC40 Recharge vor ajunge la clienți din luna octombrie.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Volvo pregătește un nou SUV: modelul va fi unul electric și va fi poziționat sub actualul XC40

Geely a lansat o arhitectură nouă dedicată mașinilor electrice, iar reprezentanții Volvo spun că o vor utiliza pentru dezvoltarea unui model nou. Șeful producătorului suedez oferă indicii despre un SUV electric mai mic decât actualul XC40.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Modele noi | 24 comentarii

Dacia Spring va fi prezentată în 15 octombrie: "Cea mai accesibilă mașină electrică din Europa" va avea autonomie de 200 de kilometri

Dacia a anunțat că va prezenta modelul electric Spring în 15 octombrie, în timp ce vânzările vor începe în prima jumătate a anului 2021. Spring va fi "cea mai accesibilă mașină electrică din Europa" și va avea autonomie de 200 de kilometri.
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Feature | 19 comentarii

Honda versus jungla urbană: hibridul Jazz față în față în față cu electricul Honda e

Honda are doi jucători importanți în segmentul mașinilor de oraș: Jazz Hybrid și modelul electric Honda e. Unul plusează prin spațiu, caracter practic și consum bun, iar celălalt are emisii zero, un look clasic și cele mai moderne tehnologii pe care le poți găsi în vitrina Honda. Plusuri și minusuri pentru Honda Jazz și Honda e la finalul unui scurt test urban.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Formula 1 | 4 comentarii

Perez susține că negocierile pentru sezonul 2021 progresează bine: Haas este una dintre puținele opțiuni

Sergio Perez susține că negocierile pentru semnarea unui contract pentru sezonul 2021 decurg bine, în contextul în care una dintre puținele sale opțiuni este Haas, care are însă o listă cu 10 potențiali piloți.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Industrie

Fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler: Uniunea Europeană va anunța răspunsul final până în data de 2 februarie 2021

Uniunea Europeană va anunța verdictul său cu privire la fuziunea dintre PSA și Fiat-Chrysler până în data de 2 februarie 2021. Autoritățile europene au reluat investigația în acest caz după ce au cerut și primit informații suplimentare din partea celor două entități.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Siguranta | 1 comentariu

Euro NCAP anunță teste dedicate pentru sistemul de asistență Highway Assist: doar modelele premium au primit calificativ maxim

Euro NCAP a anunțat lansarea unui test dedicat pentru sistemul de asistență Highway Assist. Dintre primele 10 modele testate, doar cele premium au obținut calificativul maxim: BMW Seria 3, Mercedes-Benz GLE și Audi Q8.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 01 Octombrie 2020 | Industrie | 4 comentarii

Șeful Volkswagen anunță “pași strategici” până la sfârșitul anului: “Trebuie să transformăm o colecție de branduri valoroase într-o companie digitală”

Grupul Volkswagen trebuie să se schimbe pentru a rămâne relevant într-o eră digitală și a mașinilor electrice, potrivit CEO-ului Herbert Diess, care a anunțat “pași strategici” în acest sens până la sfârșitul anului. “Trebuie să transformăm o colecție de branduri valoroase într-o companie digitală,” a explicat șeful VW.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Modele noi | 10 comentarii

Renault renunță treptat la diesel: Clio, Captur și Kadjar nu vor mai putea fi comandate cu motoare pe motorină începând din ianuarie

Renault va elimina motorizările diesel de pe Clio, Captur și Kadjar începând din 1 ianuarie, ca urmare a noilor norme de poluare din Uniunea Europeană, potrivit mai multor surse din presa franceză.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Modele noi

Pagani anunță Huayra R: noua versiune a hypercar-ului va fi prezentată în 12 noiembrie

Horacio Pagani a anunțat că în 12 noiembrie vom face cunoștință cu noul Huayra R. Versiunea specială va fi echipată cu un motor aspirat natural nou.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Modele noi | 1 comentariu

Conceptul electric Cupra Tavascan ar putea primi o versiune de serie în 2024: “Ne luptăm ca visul nostru să devină realitate”

Noul șef de la Cupra spune că Tavascan, conceptul electric prezentat anul trecut, ar putea să aibă o versiune de serie cel mai devreme în 2024. “Ne luptăm ca visul nostru să devină realitate,” a declarat Wayne Griffiths.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Modele noi

Hyundai vrea să dezvolte vehicule neconvenționale: primul proiect este Elevate, o mașinărie pentru misiuni de salvare

Hyundai a deschis un studio care se va ocupa cu dezvoltarea unor vehicule neconvenționale. Primul proiect al constructorului este o versiune de serie pentru Elevate, un vehicul pentru misiuni de salvare.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Intern

Asociația Constructorilor de Automobile din România are o nouă conducere pentru următorii trei ani: noul președinte este Christophe Dridi, directorul general Dacia

Adunarea Generală a Asociației Constructorilor de Automobile din România și-a desemnat noua conducere pentru următorii trei ani. Noul președinte ACAROM, ales prin vot electronic, este Christophe Dridi, directorul general Dacia. În structura executivă se regăsește și Ian Pearson, directorul fabricii Ford din Craiova.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Intern | 8 comentarii

Prețuri Cupra Formentor în România: SUV-ul iberic pornește de la peste 46.000 de euro

Formentor, primul model de sine stătător dezvoltat de Cupra, poate fi comandat și în România. Pentru moment, SUV-ul este disponibil doar cu motorul pe benzină de 2.0 litri cu 310 cai putere. Prețul de pornire este de 46.111 euro.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Economic

Înmatriculările Dacia au crescut cu 35% în Franța în luna septembrie: peste 12.000 de unități

Dacia a înmatriculat peste 12.000 de unități în Franța în luna septembrie, în creștere puternică cu 35%, pe o piață care a înregistrat o scădere medie de 3%. Sandero rămâne pe locul 5 în clasamentul pe modele.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru