Arhiva stiri decembrie 2020

Vineri, 11 Decembrie 2020 | Mediu | 13 comentarii

Europa pregătește o lege pentru bateriile mașinilor electrice: producătorii trebuie să dezvăluie emisiile de dioxid de carbon și să recicleze litiul

Uniunea Europeană intenționează să oblige producătorii de baterii pentru mașini electrice să dezvăluie emisiile de dioxid de carbon generate în procesul de producție și să recicleze cel puțin 70% din litiul utilizat.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Intern | 3 comentarii

Producția auto națională în primele 11 luni: Dacia raportează o scădere de peste 26%, iar Ford înregistrează o creștere de aproape 31%

Uzina Dacia de la Mioveni și fabrica Ford de la Craiova au produs 48.208 mașini noi în luna noiembrie. În primele 11 luni ale anului, în cele două fabrici au fost asamblate aproape 405.000 de mașini, în scădere cu peste 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride | 1 comentariu

Kia mărește producția de motoare pentru vehiculele hibride: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Slovacia

Kia a investit 70 de milioane de euro în uzina din Žilina (Slovacia) pentru producția de motoare destinate modelelor sale hibride. Fabrica va începe să producă noile propulsoare Smartstream de 1.5 și 1.6 litri.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Formula 1

Mick Schumacher a debutat în Formula 1: fiul lui Michael Schumacher a concurat în antrenamentele din Abu Dhabi

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, a debutat vineri în Formula 1 în cadrul sesiunii de antrenamente din Abu Dhabi. Germanul a concurat pentru Haas și a terminat sesiunea pe locul 18.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Modele noi

Primul teaser cu noua generație Mitsubishi Outlander: SUV-ul va fi prezentat în februrarie, dar nu va fi disponibil în Europa

Mitsubishi a publicat primul teaser pentru noua generație Outlander. Prezentarea este programată pentru luna februarie, însă SUV-ul nu va fi disponibil pe piața europeană, potrivit unui anunț anterior al constructorului.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Industrie

Șeful Ferrari a demisionat: Louis Camilleri a invocat “motive personale”

Ferrari a anunțat că Louis Camilleri și-a dat demisia din funcția de CEO, invocând “motive personale”. Șefia constructorului italian va fi preluată, cu mandat interimar, de președintele John Elkann.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Intern | 2 comentarii

Taxele pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se pot plăti online pe site-ul DRPCIV

Taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie se pot achita online pe site-ul oficial DRPCIV, caz în care nu mai este necesară prezentarea dovezii de plată.
Joi, 10 Decembrie 2020 | TV: Teste

VIDEO: Noul supercar Maserati MC20, spionat în timpul unor teste pe circuitul de la Fiorano

Maserati testează pe circuitul de la Fiorano deținut de Ferrari noul supercar MC20. Modelul italian are un motor V6 de 3.0 litri care generează 630 de cai putere, în timp ce viteza maximă ajunge la 325 km/h.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Formula 1 | 11 comentarii

Avancronica Marelui Premiu din Abu Dhabi: Mick Schumacher debutează în Formula 1, iar revenirea lui Hamilton este incertă

Mick Schumacher va debuta în Formula 1 în antrenamentele din Abu Dhabi, în timp ce prezența lui Lewis Hamilton în ultima cursă a sezonului 2020 este încă incertă, întrucât britanicul se recuperează după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.
Joi, 10 Decembrie 2020 | TV: Filme Spion

VIDEO: Viitoarele Mercedes-Benz EQA și EQB, spionate în timpul testelor: noile SUV-uri electrice vor debuta în 2021

Prototipurile viitoarelor Mercedes EQA și EQB au fost surprinse în timpul testelor efectuate pe drumurile publice din Germania. Cele două SUV-uri electrice ar urma să fie echipate cu baterii de 60 kWh, iar lansarea este programată pentru 2021.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Intern | 3 comentarii

Continental va instala un nou sistem de tratare a emisiilor la fabrica de anvelope din Timișoara: investiție de 4 milioane de euro

Continental va instala un nou sistem de tratare a emisiilor din zona de amestec cauciuc a fabricii sale de anvelope din Timișoara. Noul echipament reprezintă o investiție de 4 milioane de euro.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Modele noi

Noi detalii despre versiunea plug-in hybrid a lui Hyundai Tucson: SUV-ul va avea tracțiune integrală și autonomie electrică de 50 de kilometri

Versiunea plug-in hybrid a lui Hyundai Tucson va avea 265 de cai putere, tracțiune integrală și o autonomie electrică de 50 de kilometri. Bateria Li-Ion are o capacitate de 13.8 kWh și poate fi încărcată cu până la 7.2 kW.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride | 8 comentarii

Volkswagen ID.4 va primi o versiune sport: modelul va avea două motoare electrice și va fi prezentat în primăvara anului viitor

Actualul Volkswagen ID.4 va avea o versiune sport. Viitoarea variantă a modelului electric va fi echipată cu două motoare electrice care livrează 306 cai putere, iar prezentarea este programată pentru primăvara anului viitor.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride | 6 comentarii

Volvo va începe producția de motoare electrice în Suedia: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Skövde

Volvo a anunțat că va începe să producă motoare pentru mașini electrice la uzina din Skövde (Suedia). Constructorul va investi circa 70 de milioane de euro pentru ca întregul proces de producție al motoarelor să fie făcut “in-house” până în 2025.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Modele noi | 2 comentarii

Îmbunătățiri în gama Alfa Romeo Stelvio: motorizări Euro 6d și versiune Veloce Ti

Versiunea 2021 a lui Alfa Romeo Stelvio va putea fi comandată și în varianta Veloce Ti. Totodată, italienii anunță că toate motorizările SUV-ului respectă normele de poluare Euro 6d, iar sistemele grupate sub denumirea Alfa Connect Services au fost îmbunătățite.
Joi, 10 Decembrie 2020 | General | 4 comentarii

Solidaritate germană: BMW și Mercedes-Benz au făcut schimb de mașini în "vitrinele de prezentare"

BMW și Mercedes-Benz au inițiat un gest inedit de solidaritate: un BMW iX3 este expus în vitrina filialei Mercedes-Benz din Munchen, în timp ce un Mercedes-Benz EQC strălucește în luminile de Crăciun de la muzeul BMW Welt.
Joi, 10 Decembrie 2020 | General

Moment special în gama Porsche: SUV-ul Cayenne ajunge la borna un milion

Porsche a anunțat că la uzina din Bratislava a fost asamblat exemplarul Cayenne cu numărul un milion. SUV-ul german a ajuns la a treia generație, iar prima versiune a modelului a fost prezentată în urmă cu 18 ani.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Modele noi | 2 comentarii

Teaser video pentru SUV-ul electric Ioniq 5: prezentarea va avea loc în prima parte a anului viitor

Hyundai a publicat un teaser video pentru Ioniq 5. SUV-ul electric va avea o autonomie de până la 800 de kilometri și va fi prezentat în prima parte a anului viitor.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Intern

Proiectul NEXT-E: E.ON România a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice

E.ON România a pus în funcţiune ultima stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice dintre cele 19 pe care s-a angajat să le instaleze în cadrul proiectului NEXT-E. Proiectul prevede montarea în România a 40 de stații de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Mercedes-Benz anunță o platformă dedicată utilitarelor electrice: arhitectura va debuta pe viitoarea generație eSprinter

Divizia Mercedes-Benz Vans a anunțat o investiție de 350 de milioane de euro pentru dezvoltarea arhitecturii Electric Versatility Platform. Conform reprezentanților companiei germane, platforma va debuta pe viitoarea generație a utilitarei eSprinter.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru