Benzina

Vineri, 05 Aprilie 2019 | Masini electrice si hibride

Șeful Audi se gândește să renunțe la diesel și benzină pentru unele modele: “Trebuie să investim în electrificare”

Unele modele din gama Audi nu vor primi o nouă generație, în timp ce altele vor rămâne fără o parte din motorizările actuale, potrivit CEO-ului Bram Schot, care spune că producătorul german trebuie să investească mai mult în electrificare, ce reprezintă o “reală provocare”.
Miercuri, 30 Ianuarie 2019 | Industrie

Cota de piață a mașinilor echipate cu motoare diesel în Europa a scăzut la 36%: 57% dintre mașinile noi vândute anul trecut au fost echipate cu motoare pe benzină

Peste 57% dintre mașinile vândute în Uniunea Europeană în 2018 au motoare pe benzină, în timp ce modelele echipate cu motoare diesel au ajuns la o cotă de piață de aproape 36%.
Luni, 07 Ianuarie 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: doar 5% din posesorii de mașini electrice ar mai reveni vreodată la diesel sau benzină

Doar 5% din posesorii de mașini electrice s-ar mai întoarce vreodată la mașinile diesel sau pe benzină, se arată într-un studiu realizat în Marea Britanie. Mai mult de jumătate din britanicii care nu dețin un vehicul electric au intenția să achiziționeze unul până în 2020.
Miercuri, 05 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen spune că mașinile diesel și pe benzină vor începe să dispară după 2026: “Vom elimina gradual motoarele cu ardere internă”

Grupul Volkswagen estimează că era motoarelor cu ardere internă este aproape să apună, iar mașinile diesel și pe benzină vor dispărea treptat după anul 2026.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Economic

Spania vrea să interzică mașinile diesel și pe benzină din 2040: propunerea legislativă ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul anului

Spania intenționează să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină începând cu anul 2040, potrivit unor surse guvernamentale ce spun că măsura este menită să reducă poluarea. Planul face parte dintr-o propunere legislativă ce ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul lui 2018.
Sambata, 29 Septembrie 2018 | Industrie

Coduri noi la pompele de carburanți: Benzină E5, E10 sau E85 și diesel B7, B10 sau XTL

Obișnuiți-vă să alimentați cu benzină E5, E10 și E85 sau cu motorină B7, B10 și XTL. Uniunea Europeană impune tuturor benzinăriilor din țările membre să afișeze aceste coduri la pompă pentru o ilustrare clară a cantității de biocombustibil din amestecul carburant.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Frankfurt va introduce restricții pentru motoarele diesel în centrul orașului: mașinile Euro 4 și mai vechi vor fi interzise din februarie 2019

Autoritățile din Frankfurt trebuie să interzică circulația anumitor mașini diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu luna februarie 2019, cu scopul reducerii poluării, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. La început, vor fi interzise mașinile diesel Euro 4 și mai vechi, precum și motoarele pe benzină Euro 1 și 2.
Duminica, 02 Septembrie 2018 | Industrie

O nouă dimensiune a scandalului Dieselgate: nemții ar fi manipulat emisiile și pe anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche

Inginerii grupului Volkswagen le-ar fi spus anchetatorilor că anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche ar fi folosit softuri de manipulare a emisiilor, asemănătoare celor din scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania. Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a refuzat să comenteze informația, spunând că există o anchetă în desfășurare a autorităților.
Joi, 19 Iulie 2018 | Intern

Supraacciza la carburanți ar putea fi eliminată: "Efectul pozitiv ar fi pentru populație"

Ministrul Finanțelor susține că analizează posibilitatea de a renunța la supraacciza pentru carburanți care a fost introdusă gradual începând din luna septembrie a anului trecut.
Miercuri, 18 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrice au încetinit în Europa, după primele 6 luni din 2018: “Aceste mașini rămân un produs de nișă, iar infrastructura este încă inadecvată”

Vânzările de mașini electrice au înregistrat o încetinire în prima jumătate a anului, la nivel european. Potrivit firmei de consultanță EY, creșterea vânzărilor a fost de 33% după ce anul trecut fusese la un nivel de 54% în aceeași perioadă.
Joi, 21 Iunie 2018 | Industrie

Britanicii sunt hotărâți să interzică mașinile diesel și pe benzină: primarul Londrei a cerut aplicarea planului până în 2030

Marea Britanie este determinată să ducă la bun sfârșit planul prin care mașinile cu motoare diesel și pe benzină să fie interzise până în 2040, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters. Mai mulți oficiali britanici, printre care și primarul Londrei, au cerut ca acest plan să fie implementat cu 10 ani mai rapid, până în 2030.
Marti, 10 Aprilie 2018 | Modele noi

Primul SUV Aston Martin va avea doar motoare pe benzină: șeful companiei susține că “dieselul va muri până la urmă”

Primul SUV al britanicilor de la Aston Martin va fi oferit doar cu motoare pe benzină, deși fusese prezentat inițial ca un concept electric. Șeful companiei, Andy Palmer, a spus că “dieselul va muri pânâ la urmă”.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 21 Februarie 2018 | Industrie

Porsche a oprit producția modelelor cu propulsie diesel: “Clienții vor acum motoare pe benzină sau hibride”

Porsche a anunțat încetarea producției pentru modelele sale cu motoare diesel, pe fondul scăderii vânzărilor și a tranziției clienților către propulsoarele pe benzină sau hibride.
Luni, 12 Februarie 2018 | Industrie

Motoarele diesel rezistă pe piață datorită flotelor cumpărate de companii: "Va fi greu să recâștige cotă de piață în fața propulsiei pe benzină"

Citroen susține că motoarele diesel vor avea șanse minime să recâștige lupta cu propulsia pe benzină în cazul în care companiile vor renunța să achiziționeze flote de mașini alimentate cu motorină.
Joi, 31 August 2017 | Intern

Prețul carburanților va crește cu 0.32 lei pe litru după 1 octombrie: reintroducerea supraaccizei a fost aprobată

Prețul tuturor tipurilor de carburanți va crește cu 0.16 lei pe litru din 15 septembrie și cu încă 0.16 lei pe litru începând din 1 octombrie. În total, vom plăti la pompa cu 0.32 lei pe litru mai mult.
Marti, 08 August 2017 | Intern

Faceți plinul luna asta: guvernul crește din nou accizele pentru carburanți de la 1 septembrie

Accizele pentru carburanți se vor mări semnificativ de la 1 septembrie, astfel că prețul final benzinei și al motorinei va crește cu circa 0.45 lei pe litru.
Vineri, 28 Octombrie 2016 | Intern

Raport surprinzător: România are preţuri mai mici la carburanţi decât în UE, pentru că taxele sunt relativ scăzute

Preţurile la carburanţi sunt mai mici în România decât media din Uniunea Europeană, element explicat prin taxele relativ scăzute, în ciuda faptului că benzina şi motorina sunt de fapt mai scumpe decât în blocul comunitar.
Marti, 02 August 2016 | General

Motoarele diesel sunt în scădere de turație: benzina revine în preferințele clienților

Motoarele pe benzină vor deveni preferatele șoferilor în următorii ani în detrimentelor celor diesel. Jumătate dintre șoferi exclud (încă) varianta achiziției unei mașini electrice.
Marti, 10 Noiembrie 2015 | Intern

Carburanţii se vor ieftini cu aproape 9% până la jumătatea anului 2016

Benzinăriile vor scădea preţul la pompă cu aproape 9% până la jumătatea lui 2016, însă reducerea se va tempera în a doua parte a anului viitor, potrivit unei prognoze realizate de Banca Naţională a României.
Luni, 31 Martie 2014 | Intern

Acciza pentru carburanţi: o analiză ne arată că vom cheltui în medie cu 450 lei în plus pe an

De mâine, 1 aprilie, se va aplica acciza pentru carburanţi. Vom plăti mai mult pentru benzină şi motorină, iar un studiu ne arată că românii vor parcurge, în medie, cu 1.100 kilometri mai puţin pe an.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Opel, Honda, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru