Dieselgate

Duminica, 18 Decembrie 2016 | Industrie

Maşinile Volkswagen implicate în scandalul Dieselgate nu şi-au pierdut valoarea pe piaţa second-hand din Europa

Maşinile Grupului Volkswagen care au fost implicate în scandalul Dieselgate şi remediate de constructorul german nu şi-au pierdut din valoare pe piaţa second-hand, potrivit unor studii realizate în Germania.
Joi, 15 Decembrie 2016 | Industrie

Audi A3 emite de două ori mai multe emisii decât limitele legale: autorităţile germane, bănuite de un complot cu Volkswagen

Audi A3 facelift a emis de două ori mai mult oxid de azot decât limitele legale în cadrul unor teste realizate de Comisia Europeană. Una dintre ipoteze este că autorităţile germane au omis teste esenţiale pentru ca modelul să fie omologat.
Vineri, 09 Decembrie 2016 | Industrie

7 ţări europene riscă să fie date în judecată pentru că nu penalizează încălcarea testelor de emisii. Surprinzător, România nu este printre ele

Germania şi Marea Britanie se numără printre cele 7 ţări pe care Uniunea Europeană le-ar putea da în judecată pentru că nu au adoptat legi pentru penalizarea constructorilor care încalcă normele de emisii, însă România nu este printre ele.
Joi, 08 Decembrie 2016 | Industrie

După Audi, a venit rândul Porsche: germanii, investigaţi pentru utilizarea unui dispozitiv suplimentar pentru trucarea emisiilor

Porsche este investigată de autorităţile germane pentru că ar fi utilizat un dispozitv suplimentar pentru păcălirea testelor de emisii, la fel ca Audi.
Luni, 05 Decembrie 2016 | Mediu

Dieselul, între interzicere şi acceptare în Europa: 3 mari oraşe vor să-l elimine, Madridul spune că e imposibil

Paris, Atena şi Mexico City susţin că vor interzice maşinile diesel cel târziu în 2025, în timp ce Madridul a negat aplicarea unei măsuri similare din cauza "imposibilităţii" de a o pune în practică.
Vineri, 25 Noiembrie 2016 | Industrie

Se îngroaşă gluma: Franţa ar putea interzice vânzările de maşini diesel Renault şi Volkswagen

Franţa a confirmat că ar putea interzice vânzările de maşini diesel Renault şi Volkswagen, în funcţie de rezultatele unei anchete care vor fi publicate în luna decembrie.
Miercuri, 23 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate strică afacerile Mercedes: germanii, tentaţi să renunţe la motorizările diesel pentru Statele Unite

Mercedes este tentată să nu mai vândă maşini cu motorizări diesel în Statele Unite, din cauza dificultăţii de a obţine certificare şi a cererii modeste.
Miercuri, 23 Noiembrie 2016 | Industrie

Volkswagen va renunţa la modelele care nu aduc profit şi vrea să vândă un milion de electrice pe an din 2025

Volkswagen va elimina din gama modelele care nu aduc profit, vrea să vândă un milion de maşini electrice pe an din 2025 şi să extindă gama de SUV-uri pentru Statele Unite, acolo unde nu va mai vinde maşini diesel.
Vineri, 18 Noiembrie 2016 | Industrie

Măsuri dure după Dieselgate: Volkswagen va concedia 30.000 de angajaţi, echivalentul a 5% din forţa de muncă

Grupul Volkswagen va concedia 30.000 de angajaţi, dintre care 23.000 din Germania, pentru a putea reduce costurile anuale cu aproape 4 miliarde de euro până în 2020.
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate, aproape de final: Volkswagen ar fi ajuns la un acord pentru motoarele diesel de 3.0 litri

Volkswagen a ajuns la un acord cu autorităţile americane pentru remedierea sau recall-ul maşinilor cu motoare diesel de 3.0 litri afectate de Dieselgate, potrivit presei.
Luni, 14 Noiembrie 2016 | Industrie

Încă o bilă neagră: Volkswagen recunoaşte că modelele Audi cu transmisii automate au software care permite păcălirea testelor de emisii

Volkswagen a confirmat că modelele Audi cu cutie de viteze automată beneficiază de un software care permite păcălirea testelor pentru emisiile de dioxid de carbon.
Joi, 10 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate nu impresionează Mercedes: "Ar fi stupid să renunţăm la motoarele diesel, cererea clienţilor nu a scăzut deloc"

Mercedes va continua să dezvolte motoare diesel datorită faptului că acestea pot fi mai economice decât cele pe benzină, iar cererea clienţilor nu a scăzut deloc în ultimul an.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 10 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate revine cu un actor nou: Renault intră în vizorul anchetatorilor, fiind acuzat că ar fi încălcat normele de poluare

După Volkswagen, Renault este următorul constructor vizat de o anchetă a autorităților, privind încălcarea normelor de poluare. Mai mulți procurori analizează vinovăția constructorului francez în vederea începerii unui proces.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | Industrie

O nouă acuzaţie în scandalul Dieselgate: Audi ar fi utilizat un al doilea dispozitiv pentru trucarea emisiilor

Audi a utilizat un dispozitiv suplimentar care permitea micşorarea emisiilor de dioxid de carbon dacă maşina era utilizată în cadrul unor teste de emsii, potrivit presei germane.
Vineri, 04 Noiembrie 2016 | Mediu

Acoperiți de legile europene? VW: "Legislația nu interzice un software precum cel utilizat de noi pe motoarele diesel. Reparăm mașinile din bunăvoință"

Dacă în SUA sunt obligați să plătească daune majore șoferilor care au cumpărat mașinile afectate de scandalul Dieselgate, cei de la VW nu se așteaptă la același lucru în Europa. Motivul: aparent, legile europene nu interzic clar "manevre" precum cele realizate de nemți la testele de emisii.
Marti, 01 Noiembrie 2016 | Industrie

Probleme fără sfârşit pentru Volkswagen: Uniunea Europeană se teme că motoarele "reparate" vor avea probleme de fiabiliate

Uniunea Europene are temeri că update-ul software propus de Volkswagen pentru motoarele diesel va deteriora componentele interne, potrivit unor surse neoficiale.
Marti, 25 Octombrie 2016 | Industrie

Vor ceda germanii în faţa presiunii? UE cere ca Volkswagen să răscumpere unele maşini afectate de Dieselgate

Oficialii UE vor ca Volkswagen să răscumpere o parte din maşinile implicate în scandalul Dieselgate şi solicită garanţii că reparaţiile făcute vor respecta normele de poluare.
Marti, 18 Octombrie 2016 | Industrie

Lupta cu BMW şi Mercedes devine cu adevărat dificilă: Audi amână investiţiile în concepte şi baterii pentru maşini electrice

Audi este nevoită să amâne investiţiile în concepte, baterii pentru maşini electrice şi circuite de teste pentru maşini autonome pentru a reduce drastic costurile după scandalul Dieselgate.
Luni, 17 Octombrie 2016 | Industrie

Încep problemele pentru Volkswagen şi în Europa? Britanicii ar putea cere compensaţii financiare pentru proprietarii maşinilor afectaţi de Dieselgate

Guvernul britanic consideră că Volkswagen a gestionat într-un mod "inacceptabil" scandalul Dieselgate şi ameninţă că va cere în instanţă despăgubiri financiare pentru toţii proprietari de maşini afectaţi.
Miercuri, 12 Octombrie 2016 | Industrie

Costul uman al reparațiilor Dieselgate: VW nu concediază pe nimeni, dar elimină 25.000 de joburi în următorii 10 ani

Contractele pe termen limitat nu vor mai fi prelungite, vor exista plecări voluntare și ieșiri la pensie fără înlocuire. Acesta este planul prin care Volkswagen Group vrea să limiteze pierderile pe care le va avea constructorul german în urma scandalului Dieselgate.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru