Vanzari auto

Luni, 18 Decembrie 2023 | Economic

STUDIU: Peste 88 de milioane de mașini vor fi vândute la nivel global în 2024

Specialiștii în vânzările de automobile preconizează că pe parcursul anului viitor vor fi vândute în total peste 88 de milioane de mașini la nivel global. Acest fenomen ar urma să aibă loc în ciuda unei scăderi a producției globale de mașini, preconizată tot pentru 2024.
Marti, 16 Mai 2023 | Intern

Ce mașini au cumpărat românii în 2023: mașinile hibride le-au depășit pe cele diesel în vânzări

Potrivit unor date noi, românii au cumpărat peste 46.000 de mașini noi în primele 4 luni din an. Cea mai mare cotă de piață este deținută de mașinile cu motoare pe benzină, în timp ce vehiculele hibride le-au depășit din nou pe cele cu motoare diesel.
Marti, 05 Mai 2020 | Economic

Vânzările Skoda au scăzut cu aproape 25% în primul trimestru al anului: cehii au comercializat 232.900 de mașini la nivel global

Vânzările Skoda în primul trimestru al acestui an au fost de 232.900 de unități, în scădere cu 24.3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Modelul Octavia rămâne în topul preferințelor clienților Skoda cu peste 62.000 de unități comercializate în acest interval.
Vineri, 20 Septembrie 2019 | Industrie

Cota de piață a SUV-urilor a crescut la nivel global la aproape 38%: pick-up-urile, singurul segment cu vânzări în creștere

Vânzările globale de SUV-uri au înregistrat o scădere de 3% în prima jumătate a anului, însă cota de piață a acestora a crescut la aproape 38% ca urmare a scăderilor puternice înregistrate de celelalte segmente.
Miercuri, 31 Iulie 2019 | Economic

Grupul Volkswagen, cel mai mare constructor auto din lume în prima jumătate a anului: germanii au surclasat Toyota și Alianța Renault-Nissan

Grupul Volkswagen a fost cel mai mare constructor auto din lume în primele șase luni ale anului, cu vânzări de 5.37 milioane de unități, în timp ce Toyota a ocupat locul doi la numai 60.000 de unități în spate. Alianța Renault-Nissan a încheiat pe poziția a treia cu 5.21 milioane de unități.
Luni, 01 Iulie 2019 | Economic

Constructorii anticipează o scădere a vânzărilor de mașini în Europa cu 1% în 2019: principala cauză este ieșirea Marea Britanii din UE

Constructorii auto din Europa anticipează că vânzările de mașini noi vor scădea în acest an cu 1%, ca urmare a incertitudinilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Miercuri, 12 Iunie 2019 | Industrie

Cea mai mare piață auto nu își revine: vânzările din China au scăzut cu 16% în mai, pentru a 11-a lună la rând

Cea mai mare piață auto din lume își continuă declinul. Vânzările din China au scăzut cu 16% în luna mai, marcând 11 luni consecutive pe un trend descendent.
Luni, 11 Martie 2019 | Economic

Cea mai mare piață auto din lume nu își revine: opt luni de scăderi consecutive pentru vânzările de mașini din China: declin de 14% în februarie

Vânzările de mașini noi din China au scăzut în februarie cu 13.8%, marcând opt luni de scăderi consecutive pentru cea mai mare piață auto din lume. Anul trecut a fost primul după 1990 în care vânzările de mașini noi din China au fost în scădere.
Vineri, 18 Ianuarie 2019 | Industrie

Top 10 constructori auto la nivel global în 2018: Grupul Volkswagen, lider cu 10.83 milioane de unități. Toyota și Renault-Nissan completează podiumul

Grupul Volkswagen a fost cel mai mare constructor auto din lume și în anul 2018 cu peste 10.83 milioane de unități, în timp ce Toyota a surclasat Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi în lupta pentru locul doi.
Joi, 09 Martie 2017 | Intern

Înmatriculările au explodat în februarie după dispariția timbrului de mediu: creștere de 63% pentru mașini noi și de 200% pentru second-hand

Dispariția timbrului de mediu are efecte neașteptate: pe lângă triplarea înmatriculărilor de mașini second-hand, vânzările de mașini noi au crescut în mod surprinzător cu 63%, până la 8.300 de unități.
Vineri, 03 Martie 2017 | Industrie

Interesul pentru diesel începe să scadă: vest-europenii cumpără mai puține mașini diesel în așteptarea noilor reguli pentru poluare

Vânzările de mașini diesel din Europa de Vest au scăzut pe fondul incertitudinilor cu privire la măsurile anti-poluare planificate de autorități.
Marti, 17 Ianuarie 2017 | Industrie

Top 10 constructori în UE în 2016: Grupul Volkswagen, lider detașat. Renault și Dacia depășesc Peugeot-Citroen, iar Audi este peste BMW

Volkswagen a rămas cel mai mare constructor pe piața europeană, în timp ce Grupul Renault, din care face parte și Dacia, a urcat pe locul doi, în dauna Peugeot-Citroen.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 07 Octombrie 2016 | Economic

Septembrie, cea mai bună lună pentru vânzări auto în Europa de Vest: creştere de aproape 7%

Vânzările de maşini noi au crescut cu 6.6% în septembrie în principalele pieţe vest-europene şi a devenit astfel luna cu cele mai bune vânzări din acest an.
Joi, 16 Iunie 2016 | Industrie

Creșteri pe linie: vânzările auto din Europa urcă pentru a 33-a lună consecutiv; România și Dacia sunt pe plus

Piața auto europeană profită de creșterile masive de vânzări din Italia, Franța și Spania și înregistrează plusuri la toate capitolele atât în luna mai, cât și în perioada ianuarie-mai.
Vineri, 13 Mai 2016 | Industrie

Nu mai vor europenii maşini ieftine? Dacia, singura marcă de volum cu vânzări în scădere în aprilie în Uniunea Europeană

Dacia este singura marcă de volum care a înregistrat un declin al vânzărilor în luna aprilie în Uniunea Europeană, pe o piaţă care a crescut cu 9.1%.
Miercuri, 16 Martie 2016 | Industrie

Creşteri pe linie în Europa: vânzările Dacia în UE au crescut cu 9% în februarie. Seat, singura marcă în declin

Dacia a înregistrat vânzări în creştere cu 9.1% în februarie în Uniunea Europeană într-o piaţă în care Seat este singura marcă cu un declin al vânzărilor comparativ aceeaşi lună a anului trecut.
Joi, 10 Martie 2016 | Intern

La maşini, înainte! Românii au înmatriculat cu 24% mai multe maşini în februarie 2016. Dacia deţine aproape o treime din piaţă

Românii au înmatriculat în luna februarie aproape 5.100 de maşini, cu un sfert mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
Marti, 16 Februarie 2016 | Industrie

Volkswagen pierde teren în Europa la vânzările în ianuarie. Ford, Fiat şi Opel profită din plin. Dacia, cotă de piaţă de 2.9% în UE

Vânzările Volkswagen au scăzut cu 4% în ianuarie pe fondul scandalului Dieselgate, iar rivalii de la Ford, Fiat şi Opel au profitat de situaţie şi au raportat creşteri de peste 11%.
Vineri, 12 Februarie 2016 | Intern

Început promiţător de an: înmatriculările de maşini noi au crescut cu 16% în ianuarie

Românii şi-au deschis portofelele şi au cumpărat cu 16% mai multe maşini în ianuarie 2016, iar Dacia şi Renault şi-au tras partea leului cu creşteri de 29% şi, respectiv, 91%.
Luni, 28 Decembrie 2015 | Industrie

La un pas de păstrarea supremaţiei în 2015: Toyota a depăşit Volkswagen la vânzări şi în noiembrie

Toyota a fost cel mai mare constructor auto din lume în primele 11 luni ale anului şi este la un pas să-şi păstreze poziţia de lider şi în 2015 în detrimentul rivalilor de la Volkswagen, afectaţi de scandalul Dieselgate.

Tag-uri similare

Volkswagen, Ford, Toyota, Dacia, GM, Ford Fiesta, Opel Corsa, vanzari Europa, vanzari Volkswagen, vanzari Toyota
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru