Rosberg a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii

de Daniel Popescu
Duminica, 30.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a câştigat cursa de la Silverstone după ce Lewis Hamilton a avut o explozie la pneul stanga-spate, iar Sebastian Vettel a abandonat cu o defecţiune la cutia de viteză.

Este o zi foarte specială. Facem progrese tot timpul, aşa că astăzi este o zi foarte specială pentru mine şi pentru echipă.

Nico Rosberg
Locul 1
Nico Rosberg a obţinut duminică pe circuitul de la Silverstone a doua victorie din acest sezon la capătul unei curse marcate de patru explozii de cauciucuri pe partea stanga-spate, de abandonul suferit de Sebastian Vettel din motive tehnice şi de strategiile alese pentru ultimele 10 tururi după ultima intrare a Safety Car-ului pe circuit.

Plecat de pe locul al doilea al grilei, pilotul echipei Mercedes a pierdut o poziţie la start în favoarea lui Vettel şi părea să se mulţumească cu un loc trei.

Totuşi, liderul Lewis Hamilton a suferit în turul 8 ceea ce avea să fie doar prima dintre cele patru explozii ale pneurilor stanga-spate, iar Vettel a abandonat cu numai 11 tururi înainte de final în urma unei defecţiuni la cutia de viteze, oferindu-i victoria lui Rosberg. 

STRATEGII CÂŞTIGĂTOARE PENTRU WEBBER SI ALONSO

A fost frustrant, dar băieţii au făcut o treabă grozavă. Au fost multe probleme cu pneurile şi am fost norocoşi că noi am avut parte de o cursă curată.

Mark Webber
Locul 2
Într-un interval de numai şapte tururi de la explozia pneului lui Hamilton, Felipe Massa şi Jean-Eric Vergne au suferit acelaşi tip de defecţiuni, iar Sergio Perez a abandonat din acelaşi motiv pe finalul cursei, ridicând numeroase semne de întrebare cu privire la cauciucurile furnizate de Pirelli şi la noul lipici utilizat pentru a evita delaminările din cursele precedente. Aparent, problemele au fost cauzate de supraîncălzirea pneului şi de trecerea pe bordura din virajul 4.

Mark Webber şi Fernando Alonso au fost piloţii care au gestionat cel mai bine finalul de cursă şi l-au acompaniat pe Rosberg pe podium în ciuda unor starturi ratate.

Webber a coborât până pe 14 după ce a fost lovit la start de Romain Grosjean, însă a revenit treptat până la pe locul cinci înainte de ultima intrare a Safety Car-ului. La rândul său, Alonso a coborât o poziţie la start pentru că ulterior să efectueze numeroase depăşiri în pluton, dar şi la prima intrare la boxe pentru a ajunge pe locul opt la ultima intrare a Safety Car-ului pe pistă.

La fel ca şi Rosberg, Webber şi Alonso au fost inspiraţi să intre la boxe şi, datorită pneurilor mai proaspete în ultimele tururi, au efectuat numeroase depăşiri şi au ajuns până pe locurile doi şi trei.

Spaniolul intrase pentru schimb chiar inainte de intrarea Safety Car-ului pe circuit.

HAMILTON A RECUPERAT LOCUL 4

A fost o cursă grozavă pentru noi. Am avut noroc să recuperăm puncte şi până la urmă este un rezultat bun, dar ştim că avem mult de muncă.

Fernando Alonso
Locul 3
În ciuda trecerii neprevăzute pe la boxe după explozia pneului, Hamilton a avut parte de o cursă spectaculoasă de recuperare, duelul său cu Paul di Resta fiind unul dintre cele mai frumoase ale cursei.

Pilotul echipei Mercedes a rămas pe circuit la ultima intrare a Safety Car-ului şi a terminat pe locul patru, în faţa unui Kimi Raikkonen care a intuit corect că decizia echipei de a-l lăsa pe circuit în ultimele 10 tururi a fost una greşită.

Pilotul echipei Lotus ocupa locul doi, însă a fost depăşit cu uşurinţă de piloţii cu pneuri mai proaspete şi a terminat doar pe locul cinci, în faţa unui Felipe Massa care a impresionat de asemenea prin depăşirile efectuate în pluton după explozia pneului stânga-spate.

Adrian Sutil a realizat la rândul său o cursă bună, însă a terminat pe locul şapte pentru Force India în faţa lui Daniel Riciardo de la Toro Rosso, în timp ce Paul di Resta a reuşit să puncteze prin locul nouă deşi a plecat de pe locul 21 după excluderea din calificări.

Nico Hulkenberg a adus celor de la Sauber ultimul punct pus în joc. Williams şi McLaren continuă parcursul modest şi nu au obţinut niciun punct pe circuitul de la Silverstone, în timp ce Jean-Eric Vergne a fost singurul pilot care a mai abandonat cu excepţia lui Vettel.

Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Mark Webber, care a fost cronometrat cu 1:33.401 în turul 52.

MAREA BRITANIE - REZULTATE CURSĂ:

 1.  Rosberg        Mercedes                   1h32:59.456
 2.  Webber         Red Bull-Renault           +     0.765
 3.  Alonso         Ferrari                    +     7.124
 4.  Hamilton       Mercedes                   +     7.756
 5.  Raikkonen      Lotus-Renault              +    11.257
 6.  Massa          Ferrari                    +    14.573
 7.  Sutil          Force India-Mercedes       +    16.335
 8. 
Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 16.500 9. Di Resta Force India-Mercedes + 17.993 10. Hulkenberg Sauber-Ferrari + 19.700 11. Maldonado Williams-Renault + 21.100 12. Bottas Williams-Renault + 25.000 13. Button McLaren-Mercedes + 25.900 14. Gutierrez Sauber-Ferrari + 26.200 15. Pic Caterham-Renault + 31.600 16. Bianchi Marussia-Cosworth + 36.000 17. Chilton Marussia-Cosworth + 1:07.600 18. van der Garde Caterham-Renault + 1:07.700 19. Grosjean Lotus-Renault + 1 lap Fastest lap: Webber, 1:33.401 Not classified/retirements: Driver Team On lap Perez McLaren-Mercedes 47 Vettel Red Bull-Renault 42 Vergne Toro Rosso-Ferrari 36 World Championship standings, round 8: Drivers: Constructors: 1. Vettel 132 1. Red Bull-Renault 219 2. Alonso 111 2. Mercedes 171 3. Raikkonen 98 3. Ferrari 168 4. Hamilton 89 4. Lotus-Renault 124 5. Webber 87 5. Force India-Mercedes 59 6. Rosberg 82 6. McLaren-Mercedes 37 7. Massa 57 7. Toro Rosso-Ferrari 24 8. Di Resta 36 8. Sauber-Ferrari 6 9. Grosjean 26 10. Button 25 11. Sutil 23 12. Vergne 13 13. Perez 12 14. Ricciardo 11 15. Hulkenberg 6

Comentarii (70)

  • Massa bravo....
    Cele mai multe si frumoase depasiri.
    36 14
  • It's a win!!!
    12 17
  • cucurbeu
    vitelul a vazut cum e sa abandonezi, ma bucur,
    pomanagiul de hamilton e un dezastru ca de obicei,
    bravo, Massa, destul de bine, Alonso
    20 46
  • Felicitari Rosberg si Mercedes (testele chiar sunt utile). Pacat pentru Vettel dar bine pentru campionat.
    Mark a condus foarte bine dar cei care merita cele mai multe aprecieri sunt cei de la Ferrari, Hamilton, Ricardo, Sutil.

    Despre pneurile Pirelli - ce se poate spune?!? ... 4 explozii intr-o singura cursa este ceva de tinut minte.
    39 11
  • VETTEL...la gara cu tine :))) norocosule/ia lectii de depasiri de la MASSA ,HAM si ALONSO norocosule!
    29 29
  • 3 piloti care se bucura ca nu e vitelul intre ei
    35 29
  • @VJohann, bine ca nu e "vitelul" pilot in echipa careia esti fan...presupun ca ti-ar fi fost si rusine sa castige "vitelul" atunci.
    27 25
  • Poate imi explica si mie Tribunalul FIA cum a reusit Mercedes ca de la +2 sec pe tur fata de Ferrari si Red Bull, sa fie cei mai rapizi in cursa. Cred ca multi fani F1 ar dori sa afle acest mister... sau poate ca stim raspunsul, insa vrem sa-l auzim din gura lor.
    Asa cum spuneam, Mercedes devin cei mai buni cu acel test ILEGAL. Vettel tradat de monopost, l-au ajuns blestemele lui Alonso. Al naibii spaniol, stie el mereu ca-l vor ajunge ghinioanele si pe Sebi :)) Mare vrajitor si Alonso...
    Oare celalte echipe nu vor sa ia atitudine in fata acestei hotii oribile a celor de la Mercedes???

    Ferrari au mers bine in cursa. Pacat, pacat, pacat de calificari. Daca plecau din primii 5, nu cred ca ii putea opri cineva din calea spre victorie. Poate doar Mercedes :))

    Bravo Di Resta! :D Frumos start Massa, daca ar pleca mereu asa... Apropo, McLaren a fost pe circuit? L-am vazut pe Perez doar cand s-a retras. Iar Button a aparut in cadre doar cand a fost depasit...

    Bine ca peste o saptamana avem iar Formula 1. Poate rezolva si Ferrari problemele din calificari, anul asta, iar Alonso poate castiga curse. Are nevoie doar de un loc in primii 5, nu neaparat de pole. Trebuie sa fie mai in fata si va fi foarte greu de batut...
    41 21
  • eL mAGICO
    Alonso....fara cuvinte...BRAVO...un adevarat pilot. The best....
    50 46
  • Firezz
    Hamilton merita sa castige , pneurile au facut cursa , inafara de cutiuta de viteze a lui Vettleus , unde sunt Vettelisti acum ? Forta Ferrari !
    41 23
  • sunt fan meclada asa cum e ea acum, dar am putut sa vad zambete pe fetele a 3 piloti dupa o cursa in care "vitelul" a abandonat, nu crezi ca e ceva deosebit, si apropo daca esti fan vitel schimbati avatarul, puneti un vitel acolo
    26 24
  • noroc pe voi ca nu o schinbat kimi mare noroc avut noroc fetita de alonso
    24 39
  • vettel cel mai norocos campion dintre toti .... ce face cind nu are noroc....0.
    alonso cel mai tare.
    webber ne va fi dor de el...un adevart lord al formulei 1
    masa bravo.
    31 30
  • Nu cred ca se gandea nimeni ca pirelli va face atata "spectacol" intr-o singura cursa...
    39 5
  • ROvver
    Toata cursa camerele au fost doar pe Alonso si Massa , acum nu va toti plangeti cei cu Red Bull ca si Ferrari a avut abandonuri .Forta Alonso
    33 17
  • Davidenko
    Fani Ferrari "overreacting" in 3...2...1.

    Frumoasa cursa , pacat pt. Hamilton a scapat o victorie usoara astazi , Rosberg omul potrivit la locul potrivit.

    Abandonul lui Vettel le mai da ceva sperante la Lotus si Ferrari care poate se vor trezii din "hibernare".

    Probabil toata lumea si-ar fi dorit mai 1 tur..podiumul ar fi aratat cu totul diferit.

    Si inainte sa dam vina pe cei de la Pirelli pt. pneuri , nu uitati ca FIA sunt cei care le-au cerut sa faca astfel de pneuri + ca Pirelli au vrut sa modifice compozitia Pneurilor pt. a le face mai "sigure" , dar echipe ca Ferrari si Lotus s-au opus ; ) ; )
    26 14
  • Marian
    Trebuie felicitat si Ham pentru acest loc 4 si Alonso .Orcum o cursa frumoasa pacat ca Pirelli sa gandit sa faca un pic spectacol
    22 5
  • ciprian
    hamilton a terminat pe4 si nu raikonen daniel.
    15 0
  • marius
    @daniel popescu
    este gresit clasamentul dupa terminarea cursei si implicit clasamentul la general piloti-constructori
    15 0
  • @VJohann, fan vettel?:)) nici pe departe....sunt fanul unui sigur pilot...si ala e schumacher, dar cum schumacher s-a retras ma bucur de spectacoluol oferit de f1 si da pot sa spun ca sustin echipa mercedes.
    Ideea este ca imi place sa citesc comentariile celorlalti, comentari in care se vede atat frustarea dar si ipocrizia unora. Daca dupa tine asta ma face fan al "vitelului", atunci iti respect pararea, chiar daca nu sunt de acord cu ea. Poat ajunge vettel la mclada, din 2015...abia astept sa iti citesc comentariile. Bafta!
    22 12
  • ce spectacol bah? explozii de pneu si safety car inseamna spectacol? inainte de ultimul safety car au schimbat cativa si au avut pneuri noi atunci cand safety carul a anulat ecarturile asa ca s-a trezit unul ca Alonso si unul ca Ham depasind usor si ajungand in fata cand erau de locul 7 8 de fapt in cursa asta. Asa ca sa spunem lucrurilor pe nume: conjunctura nicio magie ...
    18 26
  • florin
    popescule ham este pe 4 nu pe 5 !!! toti gresim....
    12 1
  • Grosu George
    Hamilton in fata lui Raikkonen, Asa sa fie corect :P
    7 7
  • nikipercea
    deja exagerati cu com despre respectivul test cu pirelli. Gata a trecut !!! credeti ca daca erau asa de avantajati de acel asa numit test secret restul echipelor ar fi tacut dupa acel proces? cred ca si la anu daca castiga mercedes veti spune ca tot de la testul pirelli se trage....
    11 22
  • nikipercea
    daca mai era putin alonso era depasit (daca si cu parca) era prea frumos...
    10 20
  • mesaj catre administrator:

    FACETI UN TOP CU:
    CINE CREDETI CA VA CISTIGA ANUL ACEST FORMULA1 ???
    CINE ATI DORI SA CISTIGE ANUL ACESTA IN FORMULA ???
    6 8
  • @nikipercea Adica nu e deloc curios ca Mercedes a devenit brusc mai buna imediat dupa testele respective?
    In fine ... Rosberg a castigat meritat. Kimi cred ca o sa ia capul strategului ca nu l-a bagat la boxe cand a intrat ultima data safety car-ul
    25 2
  • MR VITEL
    Newey, te dau afara! Ce e asta sa se rupa cutia de vitezoaie! Inca 11 tururi si eram campion mondial! IMBECILULE!
    12 20
  • nikipercea
    nepoate poate ai putina dreptate, atat timp cat nu poti dovedi un lucru nu este bine sa acuzi pe cineva de ceva. Eu sunt fan mclaren nu mercedes. poate pur si simplu au gasit solutia....
    8 8
  • Chia mie ciuda ca nu am vazut ultimele 12 tururi:) Asa sa intamplat si anul trecut! Dupa Suzuka cand Alonso a abandonat, erau 24 pct intre ei! Akm sunt 21! Atunci era Vettel dupa Alonso, si vitelul a castigat titlul! Acum e invers! Asa o fi si la sfarsitul anului?(Alonso in fata lui Vettel)
    Pirelli, 4 pene? Sa fim seriosi, vrem michelin inapoi!!:) Abia astept sa vad runda Germana, unde Vettel nu a pasit pe prima treapta! Pana atunci BYE:)
    20 4
  • @neam "inainte de ultimul safety car au schimbat cativa si au avut pneuri noi atunci cand safety carul a anulat ecarturile asa ca s-a trezit unul ca Alonso si unul ca Ham depasind usor si ajungand in fata cand erau de locul 7 8 de fapt in cursa asta. "


    Ce tot vorbesti acolo fratioare? La ce cursa te-ai uitat? Ai face bine sa te uiti la o reluare a cursei. Cand SC-ul a intrat pe pista ultima oara, Alonso era deja intrat la boxe. Daca te uitai si la "conferinta de presa" de pe podium il auzeai pe Alonso spunand clar "i've lost 5 or 6 positions because of the last safety car at that pitstop". El nu a efectuat schimbul de pneuri pe SC. Daca o facea pe SC cum a facut-o Mark Webber cred ca se batea cu Mark pt locul 2.

    PS. Nici mie nu mi se pare corect ceea ce s-a intamplat la maretul "Tribunal FIA"... Se vede clar ca Sagetile Argintii sunt avantajate de acel test. De la coada zonei punctate au ajuns sa stea in top 5 lejer,.De ce nu, chiar sa castige.
    19 4
  • @ neamu

    "Alonso si unul ca Ham depasind usor si ajungand in fata cand erau de locul 7 8 de fapt in cursa asta"

    Tu ce cursa ai urmarit?
    Alonso era pe 5, a intrat la boxe exact in turul in care a abandonat Vettel (a fost singura inspiratie a celor de la Ferrari), si pentru ca foarte multi piloti nu au intrat la boxe, a iesit de la boxe pe 8. Asa ca era macar pe locul 4 (odata cu abandonul lui Vettel), daca nu intra safety-car-ul.
    10 2
  • Acum sigur marmota singaporeza nu va castiga nici un campionat cu Ferrari.Nu e in stare(decat locul 2 si 3).Asa ca durerea va veni in continuare pana cand Vettel va castiga campionate pt.Ferrari.CIAO ps :ciocul ala zici ca e un "gugut",ca si fanii lui de fapt(care se bucura de ghinionul altuia).
    17 25
  • Bravo Rosberg!! Incerc sa inteleg cum de s-a ajuns ca Mercedes in decurs de cateva saptamani sa fie asa rapizi....eu cred ca mai marii F1 s-au cam saturat de RBR si acum ii imping din spate pe cei de la Mercedes,drept dovada si acel test ilegal,nici cel putin penalizati nu au fost.Din punctul meu de vedere asa vad lucrurile.Cat despre cursa pot spune doar ca a fost una ciudata.E in folosul campionatului ca Vettel n-a reusit sa se distanteze,din contra a mai si pierdut puncte :)
    Posibil ca Vettel sa ramana fara combustibil de noroc iar acum deja e pe rezerva...:P e doar o parere....:D
    19 3
  • Nu-i nimic.Lasa ca Vettel le rupe "fisul" in Germania!
    22 24
  • Nu-i nimic Sebastian.E de vina echipa si e bine ca nu a fost situatia la general ca la Valencia 2012.
    16 18
  • Acum nu stiu cat de mult putem da vina pe Pirelli. Din poza pe care o aveau cei de la RB se vedea ca e taietura. Cred ca pur si simplu un vibrator avea un defect. Spunea cineva mai sus ca vrea Michelin, dar sa nu uitam ca si Michelin a avut acea cursa memorabila din state. Ce e clar ca lumina zilei e ca trebuie cel putin 2 furnizori de pneuri. Daca nu exista competitie intre furnizori, care e motivatia pentru dezvoltarea continua a pneurilor?!
    23 1
  • nikipercea
    sky. A frustrated Lewis Hamilton has called for changes to the Pirelli compounds after being denied victory of the British GP due to a high-speed tyre blow-out during Sunday's race.
    10 2
  • @marius: Am corectat, multumesc.
    5 2
  • florin
    http://www1.skysports.com/formula-1/news/12472/8799587/
    3 1
  • @nikipercea , poate daca abandona il putea depasi , tu ai vazut cursa?
    5 1
  • astea sunt cursele... rosberg a castigat si datorita norocului in timp ce hamilton si vettel au pierdut din cauza ghinionului! totusi pirelli viciaza rezultaul cursei... ar trebui ca factorii de decizie sa schimbe ceva (probabil era mai bine sa fie introduse pneurile spate mai rezistente, care erau programate tocmai pt silverstone)
    PS cursa asta si cele ce vor urma ar trebui sa aiba o influenta asupra celor de la red bull in ceea ce priveste al doilea pilot in sezonul urmator! eu as alege pe raikkonen... sau daca acesta refuza atunci paul di resta...
    9 1
  • Acum sigur marmota singaporeza nu va castiga nici un campionat cu Ferrari.Nu e in stare(decat locul 2 si 3).Asa ca durerea va veni in continuare pana cand Vettel va castiga campionate pt.Ferrari.CIAO ps :ciocul ala zici ca e un "gugut",ca si fanii lui de fapt(care se bucura de ghinionul altuia).
    12 26
  • Vettel a abandonat din cauza cutiei de viteze.
    Va fi penalizat pt MP al Germaniei ? pentru ca sigur va concura cu alta cutie de viteze.
    Nu sunt sigur de prevederile regulamentului...
    8 1
  • mirel_f1
    probleme an paradis se cam clatina Redbull
    10 4
  • alt fan
    hi, hi, hi
    5 4
  • elmagicogagico
    cu asa masina doar locul 3?! asta e prostie crasa; si asa a fost nevoie de multe probleme ale altora ca sa fie si ala 3. Massa a aratat ca masina este si inca multa, depasea pe cine dorea.
    14 15
  • am vazut cursa. insa am ratat startul, dar cand am aflat ca Hamilton a avut probleme cu pneurile nu mi-a venit sa cred, mai ales ca plecase din pole, pe deoparte imi pare rau ca Vettel a abandonat dar pe de alta parte imi pare bine ca a castigat Rosberg si Mercedes, chiar meritau dupa acel scandal legat de testul cu Pirelli, dar totusi imi pare rau ca Hamilton n-a castigat chiar merita victoria in fata propiului public, insa cand am vazut ca pilotii se trezeau cu explozii de pneuri am ramas mut si culmea pe aceeasi roata stanga-spate, nu sunt sigur dar s-ar putea ca Pirelli din cauza asta s-a si-o ia in barba, dar in fine asta e, in rest a fost o cursa f tare, ne vedem la cursa din Germania, numai bine, bye
    9 13
  • Nu stiu ce va face Pirelli, dar fara testatrea pneurilor pe actualele masini, mult nu va reusi. Sper ca-si vor da seama si cei din conducerea marelui circuit pana nu e prea tarziu
    8 2
  • razvanis
    McLaren a facut rocada cu Mercedes in clasament si la capitolul forma.
    Oare de ce ? C-o fi plecat Ham de la ei ?
    7 11
  • eu_ferrai
    Dc Ferrari are nevoie de cutia lui Vettel k sa urce pe podium e demult fumata treaba
    Alonso are dreptate cu "mai avem mult de lucru"
    Sper sa numai castige iar Vettel campionatul k m-am saturat de RBR ...
    Dar cum sta acuma treaba e nasol ...
    18 8
  • Azi, dupa foarte multi ani, am vazut un podium vesel, cu niste contracandidati care discutau ca intre prieteni. Au lasat impresia copiilor care ies la o intrecere cu bicicleta si care s-au bucurat ca au fost impreuna la acea plimbare.
    Din pacate, cei frumos trece repede, si, peste ceva timp (probabil 1 saptamana) se va reveni la luptele de gladiatori unde, pentru a castiga se va lua si gatul prietenilor (stim noi o situatie de anul asta)
    14 6
  • Cristy
    Parca am vazut imagini live din Afganistan , incredibil ce sa intamplat cu pneurile...Kimi si Alonso au fost aproape de un dezastru , mai ales Alonso , in rest o cursa frumoasa cu depasiri frumoase ( Hamilton ,Webber,Alonso) felicitari Rosberg pentru cursa desii daca mai era un tur cred ca era altul rezultatul , imi place si de Webber ca este glumet :))
    15 0
  • Iar despre pneuri mai sunt cateva chestiuni:
    1. presiunea pe care au decis-o echipele, mult mai scazuta decat recomandarile Pirelli
    2, posibilitatea ca unul dintre vibratoare sa fie mai agresive
    3. designul circuitului care solicita in mod suplimenta pneul stanga spate.
    Nu tin partea celor de la Pirelli dar trebuiesc luati in calcul so acesti factori.
    11 1
  • bbrunes
    Hamilton nu merita ceea ce i s-a intamplat, asa cum nici Massa ori oricare din ceilalti piloti ce au fost nevoiti sa stea cu aceasta teama pana la final, aceea de a pati o chestie similara. Se intampla insa si modul in care cei doi au recuperat a fost perfect. Au facut niste curse foarte bune, cred ca mai buna pentru Ham decat daca ar fi obtinut facil victoria.
    Nu cred insa ca pe Rosberg l-au ajutat in vreun fel controversatele teste. A schimbat la fel ca toti ceilalti, a profitat de 2 ghinioane si s-a straduit sa ramana in fata, cu toate ca nu avea sa o mai faca mult timp daca nu se termina cursa. A castigat asa cum Vettel ar fi facut-o, fara prea mari emotii si merite deosebite, venite poate doar din calificari.
    Daca tot spuneti ca profita de ghinioanele altora, Alonso a avut al sau ghinion si asa cum spunea, roata se intoarce..a avut insa o cursa foarte buna si nu de multe ori a evitat abandonul (la start, cand si lui i s-a dus pneul si asa mai departe). Strategia a mers insa pentru prima data, in timp ce cea a lui Kimi l-a facut sa piarda serios (daca intra la boxe la final cum el si-a dorit, era pe podium..). Foarte bine Webber, un podium frumos si da, vesel in comparatie cu cele in care Vettel e prin preajma..
    17 2
  • Ferrari Team
    Bravo Alonso! Cele mai multe depasiri pe circuit si o cursa impecabila!21 de puncte! Exista un d-zeu in F1!
    15 3
  • poate sa imi spuna cineva si mie unde se poate vedea cursa inregistrata pe net
    4 0
  • Uni chear nu stiu ca Mercedes a testat un pneu care inca nu este utilizat in campionat dar vb ca prosti ca pneurile daca era asa Hamilton nu o patea ce atata vrajeala si asa Hamilton este pilot si bravom pt Mercedes
    3 6
  • George
    Foarte bine Vitzel!Tot asa s-o tii!
    9 6
  • Fan Senna
    @cos
    Cred ca pe youtube va aparea in cursul zilei de astazi.
    5 0
  • De Webber nu zice nimeni nimic? Frumoasa cursa de recuperare. La ce ritm avea, inca de o tura ar fi avut nevoie ca sa urce pe prima treapta a podiumului. Pacat ca pleaca din F1, dar abia astept sa il vad la Porsche la LeMans.
    9 0
  • FLOCEA
    @bob
    Da si mie traducerea la ce ai scris! Eu as vrea ca RedBull sa fie descalificata deoarece foloseste o suspensie ilegala! Iar Mercedes sa fie exclusa anu` asta din F1. Webber merita victoria!
    6 5
  • fan F1
    Se confirma,Vettel=campionul norocului
    Bv. Alonso si Weber!
    Cat despre Pirelli,jalnic s-au facut de ras.
    In legatura cu Rosberg,era un zvon ca cica ar fi mers prea repede pe steag galben si ar trebui penalizat.M poate lamuri cineva?
    6 3
  • Fan F1
    Smecher Rosberg, intr-o zona cu steag galben a facut record pe acel segment si a primit o avertizare cand alti piloti au primit o trecere "gratuita" pe la boxe. Cum au inceput baietii de la Mercedes sa se planga ca se vor retrage cum sunt iertati.
    15 0
  • unde s-a vazut ca ham e cel mai rapid pilot; nu cel mai bun, nu cel mai norocos, doar cel mai rapid
    rebulele cele mai rapide masini
    Pirelli cele mai proaste cauciuce
    o cursa palpitanta una peste alta
    2 2
  • cos
    Inregistrarea cursei o gasesti pe net (mai exact torente) maxim a doua zi dupa cursa. Poti alege intre inregistrari de la Skysports sau BBC.
    Iti dau doar doua exemple:
    F1.20130630.Great-Britain.Race.SD.mp4 (Skysports)
    http://thepiratebay.sx/torrent/8630801/F1.20130630.Great-Britain.Race.SD.mp4
    Formula 1 2013 British Grand Prix R08 Race (BBC)
    http://thepiratebay.sx/torrent/8630827/Formula_1_2013_British_Grand_Prix_R08_Race

    PS:daca dai click pe uploader (in dreapta ecranului il ai) poti sa gasesti si antrenamentele sau calificarile.
    SUCCES!
    2 1
  • ce va trebe ma?....auzi sa excluda RB si Mercedes, ma faci sa rad cu pofta mai copile........numa asa poate oare si Ferarri cu "marele" Alonso sa castige campionatul......ca altfel si-o cam luato de la Hamilton inca din primu an cand o ajuns in F1.......si aveau aceeasi masina, o facut diferenta pilotul atunci nu masina.......asa ca minunativa ca in F1 este un singur pilot care se apropie de regretatu Senna(aici vorbesc ca si spectacol)
    5 7
  • Hamilton:Vettel baga in a patra!
    Vettel:Vezi ca ai o pana !
    Kimi:Uite Alonso e campion!
    :))))
    5 0
  • Vettel in Germania sa cauti si mansalierul poate il gasesti
    2 0
  • fan F1
    Nu face nimic Vettel nici in Germania.O sa se faca iar de ras , dar de data asta in fata propriilor fani.Abia astept cursa dion Germania.
    Pana atunci, numai bine!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru