Rosberg îl învinge pe Hamilton în lupta pentru pole din Japonia. Vettel, doar locul 7

de Daniel Popescu
Sambata, 08.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a obținut pole position-ul la Suzuka în fața lui Lewis Hamilton pentru numai 0.013 secunde, în timp ce Sebastian Vettel va pleca doar de pe locul 7 după ce a primit o penalizare de 3 poziții.

Lewis Hamilton și Nico Rosberg au oferit un duel echilibrat pentru pole position în Marele Premiu al Japoniei. Britanicul a fost mai rapid la prima ieșire pe traseu, însă Rosberg a reușit să-l detroneze pentru numai 0.013 secunde în cel de-al doilea tur rapid, după ce a fost cronometrat cu 1:30.647.

Astfel, Mercedes va ocupa prima linie a grilei de start, în timp ce Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel au terminat pe locurile 3 și 4. Vettel va pleca însă doar de pe locul 7 ca urmare a unei penalizări de 3 poziții primită pentru duelul cu Rosberg din Malaysia. Acest lucru le-a permis lui Max Verstappen, Danel Ricciardo și Sergio Perez să progreseze câte o poziție, în timp ce Haas a reușit în premieră să ajungă în Q3 cu ambii piloți. Romain Grosjean va pleca de pe locul 8 din fața lui Nico Hulkenberg și a lui Esteban Gutierrez. 

Urmareste Automarket
Williams a ratat calificarea în Q3 după ce Valtteri Bottas și Felipe Massa au ocupat doar locurile 11 și 12, în timp ce Toro Rosso a ocupat integral a șaptea linie a grilei de start prin Daniil Kvyat și Carlos Sainz.
În cursa de pe teren propriu a furnizorului de motoare Honda, McLaren ocupă doar locurile 15 și 17 prin Fernando Alonso și Jenson Button, cu Jolyon Palmer intercalat între ei la volanul monopostului Renault. Sauber și Manor au fost eliminate cu ambii piloți încă din prima parte a calificărilor.

Marele Premiu al Japoniei va avea loc duminică cu începere de la ora 08:00, ora României.

Japonia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (9)

  • Un ferarist
    Si Rosberg, in ciuda faptului ca e blamat de toti... isi arata clasa.
    7 0
  • Andrei McLaren F1
    Kimi are un weekend bun si se vede clar ca avansul Red Bull fata de Ferrari a mai scazut. Ma mira regresul celor de McLaren-Honda, noul motor ar fi trebuit sa il ajute pe Alonso sa se califice macar pe 7. In antrenamentele de la Sepang era chiar peste Red Bull... Sper sa aiba un start mai bun. O surpriza neplacuta pentru mine a fost si Magnussen care in antrenamente parea in forma buna. Felicitari celor de la Haas pentru clasarea in top 10 cu amandoi pilotii, dar ramane de vazut daca se mentin acolo. Singurele mele dorinte pentru cursa de maine sunt: 1. Sa nu fie incidente in urma carora sa abandoneze cei din fata (primii 10) si 2. Sa se mai mixeze culorile pe lista rezultatelor la finish. Chiar e plictisitor sa vezi pilotii grupati pe echipe si eventual cam pe aceleasi pozitii de la start.
    2 2
  • Rosberg
    Soferul cu lanturi din nou se da cu fundul de pamant, cica nu mai vrea cu jurnalistii....inainte nu stia cum sa pozeze in vedeta
    7 1
  • Bogdan
    Super !!!
    Bravo Perez.
    6 1
  • go kimi! bravo haas.
    11 1
  • magiun
    kimi o sa fie matrasit de ferrari la start...adica nu o sa plece bine :)))
    3 1
  • Bogdan
    Pfaaa ... ce start pentru Perez.
    A iesit aproape perfect. Extaaaz !
    2 1
  • De ce tine Mercedes un pilot atat de slab precum Hamilton in echipa? ...prea pe fata startul asta, probabil este echivalentul unui alt motor spart ca sa nu mai bată la ochi, cursa viitoare poate pleacă in marșarier si nici asa nu iese Rosberg campion.
    2 6
  • magiun
    am presimtit-startul de caca al lui kimi :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru